×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Znojemská omáčka

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Znojemská omáčka

Co budete potřebovat

600 g hovězí loupané plece
50 g špeku
sůl
pepř
1 cibule
1–2 lžíce slunečnicového oleje
700 ml hovězího vývaru
2–3 lžíce hladké mouky
100 g kyselých okurek
50 g slaniny
rýže

Jak na to?

Maso prošpikujte špekem a ze všech stran osolte a opepřete. Cibulku osmahněte na oleji, pak přidejte maso a ze všech stran opečte, aby se zatáhlo. Podlijte asi 200 ml vývaru a přiklopené duste v troubě doměkka asi 1,5–2 hodiny. Vyndejte z trouby, vyjměte maso a uchovejte horké. Do šťávy v hrnci přilijte zbytek vývaru a přiveďte k varu. Vmíchejte mouku rozšlehanou v 100 ml studené vody. Vařte asi 20 minut a pak přeceďte. Podle chuti osolte a opepřete. Nakonec do omáčky vmíchejte okurky opečené na slanině a maso pokrájené na plátky. Podávejte s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Znojemská omáčka

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

600 g hovězí loupané plece
50 g špeku
sůl
pepř
1 cibule
1–2 lžíce slunečnicového oleje
700 ml hovězího vývaru
2–3 lžíce hladké mouky
100 g kyselých okurek
50 g slaniny
rýže

Jak na to?

Maso prošpikujte špekem a ze všech stran osolte a opepřete. Cibulku osmahněte na oleji, pak přidejte maso a ze všech stran opečte, aby se zatáhlo. Podlijte asi 200 ml vývaru a přiklopené duste v troubě doměkka asi 1,5–2 hodiny. Vyndejte z trouby, vyjměte maso a uchovejte horké. Do šťávy v hrnci přilijte zbytek vývaru a přiveďte k varu. Vmíchejte mouku rozšlehanou v 100 ml studené vody. Vařte asi 20 minut a pak přeceďte. Podle chuti osolte a opepřete. Nakonec do omáčky vmíchejte okurky opečené na slanině a maso pokrájené na plátky. Podávejte s rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty