Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Znojemská omáčka

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Znojemská omáčka

Co budete potřebovat

600 g hovězí loupané plece
50 g špeku
sůl
pepř
1 cibule
1–2 lžíce slunečnicového oleje
700 ml hovězího vývaru
2–3 lžíce hladké mouky
100 g kyselých okurek
50 g slaniny
rýže

Jak na to?

Maso prošpikujte špekem a ze všech stran osolte a opepřete. Cibulku osmahněte na oleji, pak přidejte maso a ze všech stran opečte, aby se zatáhlo. Podlijte asi 200 ml vývaru a přiklopené duste v troubě doměkka asi 1,5–2 hodiny. Vyndejte z trouby, vyjměte maso a uchovejte horké. Do šťávy v hrnci přilijte zbytek vývaru a přiveďte k varu. Vmíchejte mouku rozšlehanou v 100 ml studené vody. Vařte asi 20 minut a pak přeceďte. Podle chuti osolte a opepřete. Nakonec do omáčky vmíchejte okurky opečené na slanině a maso pokrájené na plátky. Podávejte s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Znojemská omáčka

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

600 g hovězí loupané plece
50 g špeku
sůl
pepř
1 cibule
1–2 lžíce slunečnicového oleje
700 ml hovězího vývaru
2–3 lžíce hladké mouky
100 g kyselých okurek
50 g slaniny
rýže

Jak na to?

Maso prošpikujte špekem a ze všech stran osolte a opepřete. Cibulku osmahněte na oleji, pak přidejte maso a ze všech stran opečte, aby se zatáhlo. Podlijte asi 200 ml vývaru a přiklopené duste v troubě doměkka asi 1,5–2 hodiny. Vyndejte z trouby, vyjměte maso a uchovejte horké. Do šťávy v hrnci přilijte zbytek vývaru a přiveďte k varu. Vmíchejte mouku rozšlehanou v 100 ml studené vody. Vařte asi 20 minut a pak přeceďte. Podle chuti osolte a opepřete. Nakonec do omáčky vmíchejte okurky opečené na slanině a maso pokrájené na plátky. Podávejte s rýží.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty