Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Žitné dalamánky

Další recepty a články

Dalamánky
Dalamánky
Dalamánky
Dalamánky
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizova...
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizovanou cibulí
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se...
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se salátem s...
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s...
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky

Žitné dalamánky

Co budete potřebovat

Omládek:
50 g Bio hladké pšeničné mouky
50 g Bio žitné celozrnné mouky
20 g droždí
1 lžička cukru
100 ml vody
Těsto:
240 g Bio žitné celozrnné mouky
160 g Bio hladké pšeničné mouky
2 lžíce sádla
1 lžička soli
2 lžičky chlebového koření – směs drceného kmínu, drcených koriandrových a fenyklových semínek
200 ml vody
Na posypání:
2 lžíce Bio žitné celozrnné mouky
1 lžíce hrubé soli
1 lžíce drceného kmínu

Jak na to?

Do mísy na zadělávání těsta dejte 50 g od každého druhu mouky a připravte si omládek – přidejte nadrobené droždí, cukr, zalijte 100 ml vlažné vody a krátce promíchejte. Přikryjte čistou utěrkou a nechte hodinu vzejít na teplém místě.
K připravenému omládku přidejte žitnou a pšeničnou mouku, sádlo, sůl a chlebové koření. Připravte si 200 ml vlažné vody, postupně přilévejte k těstu a dobře propracujte vařečkou.
Až se všechny ingredience spojí, vyklopte těsto na lehce omoučněný vál a 5–8 minut ho důkladně prohněťte. Poté uhlaďte do bochánku, vraťte do mísy a opět nechte v teple pod utěrkou kynout další hodinu.
Vykynuté těsto rozkrojte na osm dílků a rukama je zformujte do oválného tvaru. Horní stranu lehce navlhčete, obalte v mouce a položte na plech. Nařízněte ostrým nožem zhruba do poloviny. Na řezu opět trochu navlhčete a posypte solí a kmínem.
Než se nahřeje trouba na 230 °C, nechte dalamánky ještě asi 20 minut kynout. Až bude trouba připravená, postupujte rychle. Vsuňte plech dovnitř a rychle stříkněte na dno trouby hrst vody. Ihned zavřete dvířka a nechte 4–5 minut péct. Poté stáhněte teplotu na 200 °C a dopečte dalších asi 20 minut. Před podáváním nechte úplně vychladnout na mřížce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Žitné dalamánky

Snídaně Snadné Chuťovky Bez laktózy Vegetariánské Magazín 9/2017 Počet porcí: 8 dalamánků
Průměrné hodnocení 3 (10)

Co budete potřebovat

Omládek:
50 g Bio hladké pšeničné mouky
50 g Bio žitné celozrnné mouky
20 g droždí
1 lžička cukru
100 ml vody
Těsto:
240 g Bio žitné celozrnné mouky
160 g Bio hladké pšeničné mouky
2 lžíce sádla
1 lžička soli
2 lžičky chlebového koření – směs drceného kmínu, drcených koriandrových a fenyklových semínek
200 ml vody
Na posypání:
2 lžíce Bio žitné celozrnné mouky
1 lžíce hrubé soli
1 lžíce drceného kmínu

Jak na to?

Do mísy na zadělávání těsta dejte 50 g od každého druhu mouky a připravte si omládek – přidejte nadrobené droždí, cukr, zalijte 100 ml vlažné vody a krátce promíchejte. Přikryjte čistou utěrkou a nechte hodinu vzejít na teplém místě.
K připravenému omládku přidejte žitnou a pšeničnou mouku, sádlo, sůl a chlebové koření. Připravte si 200 ml vlažné vody, postupně přilévejte k těstu a dobře propracujte vařečkou.
Až se všechny ingredience spojí, vyklopte těsto na lehce omoučněný vál a 5–8 minut ho důkladně prohněťte. Poté uhlaďte do bochánku, vraťte do mísy a opět nechte v teple pod utěrkou kynout další hodinu.
Vykynuté těsto rozkrojte na osm dílků a rukama je zformujte do oválného tvaru. Horní stranu lehce navlhčete, obalte v mouce a položte na plech. Nařízněte ostrým nožem zhruba do poloviny. Na řezu opět trochu navlhčete a posypte solí a kmínem.
Než se nahřeje trouba na 230 °C, nechte dalamánky ještě asi 20 minut kynout. Až bude trouba připravená, postupujte rychle. Vsuňte plech dovnitř a rychle stříkněte na dno trouby hrst vody. Ihned zavřete dvířka a nechte 4–5 minut péct. Poté stáhněte teplotu na 200 °C a dopečte dalších asi 20 minut. Před podáváním nechte úplně vychladnout na mřížce.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Dalamánky
Dalamánky
Dalamánky
Dalamánky
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizovanou cibulí
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se salátem s...
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky

Inspirujte se podobnými recepty