Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMazancový cop ze šafránového těsta
Albert logoAlbert logo
  • Mazancový cop ze šafránového těsta

Mazancový cop ze šafránového těsta

Hotový cop můžete ozdobit jedlými květy. Například petrklíči, sedmikráskami nebo maceškami.
Mazancový cop ze šafránového těsta
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Velikonoce
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 65 g
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Voda 120 ml
  • Mléko 125 ml
  • Cukr krupicový 100 g
  • Šafrán 7 ks
  • Sůl 1 člž
  • Mouka hladká 1 kg
  • Vejce 3 ks
  • Máslo 65 g
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Voda 120 ml
  • Mléko 125 ml
  • Cukr krupicový 100 g
  • Šafrán 7 ks
  • Sůl 1 člž
  • Mouka hladká 1 kg
  • Vejce 3 ks

Příprava

1
V hrnku smíchejte polovinu vlažné vody s rozdrobeným droždím.
2
Přelijte do větší mísy, přidejte zbytek vody, mléko, šafrán přelitý 1 lžící horké vody, cukr, změklé máslo a sůl. Přisypte 375 g mouky.
3
Těsto promíchejte, zapracujte 2 vejce a prohněťte. Přidávejte zbylou mouku a vymíchejte hladké vláčné těsto.
4
Těsto vytvarujte do koule a přemístěte do mísy vymazané olejem, těsto několikrát otočte. Mísu překryjte potravinářskou fólií a nechte kynout hodinu na teplém místě.
5
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto přemístěte na pomoučenou plochu, rozdělte na třetiny a vyválejte tři hady dlouhé cca 90 cm. Od středu začněte plést cop. Konce odkrojte a přitiskněte k sobě.
6
Konec copu přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Postupně zamotejte do tvaru mazance, konec založte dolů. Na potravinářskou fólii rozetřete olej, těsto jí překryjte a dejte na 20 minut odpočinout.
7
Fólii sundejte a cop potřete prošlehaným vejcem. Pečte cca 20–25 minut.
1
V hrnku smíchejte polovinu vlažné vody s rozdrobeným droždím.
2
Přelijte do větší mísy, přidejte zbytek vody, mléko, šafrán přelitý 1 lžící horké vody, cukr, změklé máslo a sůl. Přisypte 375 g mouky.
3
Těsto promíchejte, zapracujte 2 vejce a prohněťte. Přidávejte zbylou mouku a vymíchejte hladké vláčné těsto.
4
Těsto vytvarujte do koule a přemístěte do mísy vymazané olejem, těsto několikrát otočte. Mísu překryjte potravinářskou fólií a nechte kynout hodinu na teplém místě.
5
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto přemístěte na pomoučenou plochu, rozdělte na třetiny a vyválejte tři hady dlouhé cca 90 cm. Od středu začněte plést cop. Konce odkrojte a přitiskněte k sobě.
6
Konec copu přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Postupně zamotejte do tvaru mazance, konec založte dolů. Na potravinářskou fólii rozetřete olej, těsto jí překryjte a dejte na 20 minut odpočinout.
7
Fólii sundejte a cop potřete prošlehaným vejcem. Pečte cca 20–25 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.