Zimní salát s avokádovou růžičkou
Ingredience
1/4 | hlávky červeného zelí |
sůl | |
4 | listy kapusty |
1/2 | šalotky |
2 | mrkve NP Bio |
1 | salátová okurka NP Bio |
2 | avokáda NP Bio |
1 | citron NP Bio |
2 | lžíce javorového sirupu NP Bio |
2 | lžíce olivového oleje NP Bio |
pepř | |
1 | lžička černých sezamových semínek |
1 | lžička sezamových semínek |
hrst mikrobylinek |
Postup přípravy
1. Všechnu zeleninu dobře omyjte pod tekoucí vodou. Zelí nakrouhejte do misky, posypte trochou soli a promačkejte. Dejte stranou a nechte zkřehnout.
2. Kapustové listy nakrájejte na nudličky a vložte do misek na servírování. Mrkve a okurku nakrouhejte škrabkou na tenké plátky a rozdělte opět do misek. Přidejte zkřehlé zelí.
3. Šalotku očistěte, nakrájejte na tenké proužky a posypte zeleninu.
4. Avokádo rozpulte, zbavte pecky a vydloubněte ze slupky. Buď ho můžete nechat v celku jako mističku na dresink, nebo pokračujte nakrájením na tenké plátky a vytvarujte růžičku. Avokádo pokapejte citronovou šťávou.
5. V misce smíchejte sirup, olej, trochu citronové šťávy, sůl a pepř. Ochuťte mixem sezamových semínek. Dresink nalijte na saláty nebo do avokádových mističek. Nakonec ozdobte mikrobylinkami
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY