Zimní boršč
Ingredience
50 ml | řepkového oleje |
1 | cibule NP Bio |
1 | stroužek česneku NP Bio |
1 | řapík celeru |
2 | mrkve NP Bio |
3 | brambory |
70 g | rajského protlaku |
1,2 l | vody |
1 | zeleninový bujón NP Bio |
2 | bobkové listy |
4 | kuličky nového koření |
2 | hrsti čerstvého kopru |
hlávky červeného zelí | |
1 | červená řepa NP Bio |
400 g | bílých máslových fazolí |
2 | lžíce bílého vinného octa |
sůl, pepř | |
200 g | zakysané smetany NP Bio |
Postup přípravy
1. V hrnci rozehřejte ¾ množství oleje, přidejte oloupanou, najemno pokrájenou cibuli a česnek a nechte zesklovatět. Vsypte očištěný řapíkatý celer s mrkví nakrájené na tenká půlkolečka, kostičky oloupaných brambor a protlak. Restujte 3 minuty.
2. Zalijte vodou, vsypte rozdrobený bujón, bobkový list a nové koření. Kopr omyjte, otrhejte část na závěrečné zdobení a zbytek i se stonky vložte do hrnce. Přisypte zelí, zakryjte pokličkou a vařte 15 minut.
3. Oloupanou řepu nastrouhejte nahrubo. Na pánvi rozehřejte zbylý olej a řepu na něm zlehka restujte 4 minuty. Přidejte do polévky spolu s propláchnutými fazolemi a povařte dalších 5 minut. Poté odeberte všechno koření a dochuťte vinným octem, solí a pepřem.
4. Podávejte se lžící zakysané smetany, posypané čerstvým koprem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY