Od 27. 12. je omezena otevírací doba prodejen do 21:00 hod a zákaz prodeje vybraného zboží.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Zimní boršč

Další recepty a články

Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s...
Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s červenou...
Krůtí vývar se zeleninou
Krůtí vývar se...
Krůtí vývar se zeleninou
Krůtí vývar se zeleninou
Domácí kulajda se ztraceným...
Domácí kulajda se...
Domácí kulajda se ztraceným...
Domácí kulajda se ztraceným...
Květákový krém s rukolou
Květákový krém s...
Květákový krém s rukolou
Květákový krém s rukolou

Zimní boršč

Co budete potřebovat

50 ml řepkového oleje
1 cibule NP Bio
1 stroužek česneku NP Bio
1 řapík celeru
2 mrkve NP Bio
3 brambory
70 g rajského protlaku
1,2 l vody
1 zeleninový bujón NP Bio
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
2 hrsti čerstvého kopru
hlávky červeného zelí
1 červená řepa NP Bio
400 g bílých máslových fazolí
2 lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř
200 g zakysané smetany NP Bio

Jak na to?

1. V hrnci rozehřejte ¾ množství oleje, přidejte oloupanou, najemno pokrájenou cibuli a česnek a nechte zesklovatět. Vsypte očištěný řapíkatý celer s mrkví nakrájené na tenká půlkolečka, kostičky oloupaných brambor a protlak. Restujte 3 minuty.

2. Zalijte vodou, vsypte rozdrobený bujón, bobkový list a nové koření. Kopr omyjte, otrhejte část na závěrečné zdobení a zbytek i se stonky vložte do hrnce. Přisypte zelí, zakryjte pokličkou a vařte 15 minut.

3. Oloupanou řepu nastrouhejte nahrubo. Na pánvi rozehřejte zbylý olej a řepu na něm zlehka restujte 4 minuty. Přidejte do polévky spolu s propláchnutými fazolemi a povařte dalších 5 minut. Poté odeberte všechno koření a dochuťte vinným octem, solí a pepřem.

4. Podávejte se lžící zakysané smetany, posypané čerstvým koprem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zimní boršč

Hlavní chod Snadné Polévky Vegetariánské Magazín 1/2021 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

50 ml řepkového oleje
1 cibule NP Bio
1 stroužek česneku NP Bio
1 řapík celeru
2 mrkve NP Bio
3 brambory
70 g rajského protlaku
1,2 l vody
1 zeleninový bujón NP Bio
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
2 hrsti čerstvého kopru
hlávky červeného zelí
1 červená řepa NP Bio
400 g bílých máslových fazolí
2 lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř
200 g zakysané smetany NP Bio

Jak na to?

1. V hrnci rozehřejte ¾ množství oleje, přidejte oloupanou, najemno pokrájenou cibuli a česnek a nechte zesklovatět. Vsypte očištěný řapíkatý celer s mrkví nakrájené na tenká půlkolečka, kostičky oloupaných brambor a protlak. Restujte 3 minuty.

2. Zalijte vodou, vsypte rozdrobený bujón, bobkový list a nové koření. Kopr omyjte, otrhejte část na závěrečné zdobení a zbytek i se stonky vložte do hrnce. Přisypte zelí, zakryjte pokličkou a vařte 15 minut.

3. Oloupanou řepu nastrouhejte nahrubo. Na pánvi rozehřejte zbylý olej a řepu na něm zlehka restujte 4 minuty. Přidejte do polévky spolu s propláchnutými fazolemi a povařte dalších 5 minut. Poté odeberte všechno koření a dochuťte vinným octem, solí a pepřem.

4. Podávejte se lžící zakysané smetany, posypané čerstvým koprem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s červenou...
Krůtí vývar se zeleninou
Krůtí vývar se zeleninou
Krůtí vývar se zeleninou
Krůtí vývar se zeleninou
Domácí kulajda se ztraceným...
Domácí kulajda se ztraceným...
Domácí kulajda se ztraceným...
Domácí kulajda se ztraceným...
Květákový krém s rukolou
Květákový krém s rukolou
Květákový krém s rukolou
Květákový krém s rukolou

Inspirujte se podobnými recepty