×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Žemlovka

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z...
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu

Žemlovka

Co budete potřebovat

3 Chodovské koule (každá 70 g)
máslo
jahodová marmeláda
250 ml mléka BASIC (odstředěného či polotučného)
250 ml smetany na vaření BASIC
3 vejce
50 g krupicového cukru
1 lusk vanilky
40 g rozinek
40 g tmavé čokolády BASIC
2 lžíce třtinového cukru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Chodovské koule pokrájejte na plátky a všechny potřete máslem, polovinu z nich pak i marmeládou. Přiklopte zbylými plátky do sendvičů. Ty překrojte a naaranžujte do zapékací mísy o objemu asi 750 ml. Mléko slijte se smetanou, přimíchejte vejce, krupicový cukr a semínka z vanilkového lusku i lusk samotný. Nakonec vmíchejte rozinky a kousky čokolády a směsí přelijte sendviče v míse. Nechte pár minut nasáknout, poté posypte třtinovým cukrem. Posaďte do velké zapékací mísy, nalijte do ní vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky zapékací mísy se sendviči. Pečte asi 1 hodinu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Žemlovka

Hlavní chod Snadné Česká Sladká jídla Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

3 Chodovské koule (každá 70 g)
máslo
jahodová marmeláda
250 ml mléka BASIC (odstředěného či polotučného)
250 ml smetany na vaření BASIC
3 vejce
50 g krupicového cukru
1 lusk vanilky
40 g rozinek
40 g tmavé čokolády BASIC
2 lžíce třtinového cukru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Chodovské koule pokrájejte na plátky a všechny potřete máslem, polovinu z nich pak i marmeládou. Přiklopte zbylými plátky do sendvičů. Ty překrojte a naaranžujte do zapékací mísy o objemu asi 750 ml. Mléko slijte se smetanou, přimíchejte vejce, krupicový cukr a semínka z vanilkového lusku i lusk samotný. Nakonec vmíchejte rozinky a kousky čokolády a směsí přelijte sendviče v míse. Nechte pár minut nasáknout, poté posypte třtinovým cukrem. Posaďte do velké zapékací mísy, nalijte do ní vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky zapékací mísy se sendviči. Pečte asi 1 hodinu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu

Inspirujte se podobnými recepty