Žemlovka
Ingredience
3 | Chodovské koule (každá 70 g) |
máslo | |
jahodová marmeláda | |
250 ml | mléka BASIC (odstředěného či polotučného) |
250 ml | smetany na vaření BASIC |
3 | vejce |
50 g | krupicového cukru |
1 | lusk vanilky |
40 g | rozinek |
40 g | tmavé čokolády BASIC |
2 | lžíce třtinového cukru |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 160 °C. Chodovské koule pokrájejte na plátky a všechny potřete máslem, polovinu z nich pak i marmeládou. Přiklopte zbylými plátky do sendvičů. Ty překrojte a naaranžujte do zapékací mísy o objemu asi 750 ml. Mléko slijte se smetanou, přimíchejte vejce, krupicový cukr a semínka z vanilkového lusku i lusk samotný. Nakonec vmíchejte rozinky a kousky čokolády a směsí přelijte sendviče v míse. Nechte pár minut nasáknout, poté posypte třtinovým cukrem. Posaďte do velké zapékací mísy, nalijte do ní vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky zapékací mísy se sendviči. Pečte asi 1 hodinu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY