×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Slaná zemlbába se šunkou a sýrem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Slaná zemlbába se šunkou a sýrem

Tip do kuchyně

 

Do jednotlivých vrstev můžete například přidat i špenát. Chuť zemlbáby bude pak o něco zajímavější. Pokud máte ale rádi klasickou sladkou variantu, zkuste naši jahodovou zemlbábu.

Co budete potřebovat

1 lžíce másla, pokojové teploty
10 velkých vajec
630 ml polotučného mléka
1 lžíce hořčice (plnotučné, hrubozrnné, dijonské)
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička soli
8 rohlíků nakrájených na plátky silné 2,5 cm
450 g šunky na kousky
5 jarních cibulek, nasekaných
220 g nastrouhaného čedaru

Jak na to?

1) Zapékací mísu vymažte máslem. Ve velké míse smíchejte vajíčka, mléko, hořčici, papriku a sůl.

2) Třetinu pokrájených rohlíků rozprostřete na dno mísy, pokryjte polovinou šunky, jarních cibulek a sýru, navrch dejte druhou třetinu rohlíků, přes ně zbylou šunku, cibulky i sýr a navrch zbylé pečivo.

3) Zatlačte do mísy a přelijte vajíčkovou směsí. Přikryté alobalem a zatížené talířem a například plechovkou fazolí dejte přes noc chladit.

4) Troubu předehřejte na 180 °C, zemlbábu vyndejte z lednice a nechte ji 15 minut stát při pokojové teplotě. Pak ji pečte asi hodinu až hodinu a půl.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slaná zemlbába se šunkou a sýrem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Pečení Magazín 3/2012
(0)

Tip do kuchyně

 

Do jednotlivých vrstev můžete například přidat i špenát. Chuť zemlbáby bude pak o něco zajímavější. Pokud máte ale rádi klasickou sladkou variantu, zkuste naši jahodovou zemlbábu.

Co budete potřebovat

1 lžíce másla, pokojové teploty
10 velkých vajec
630 ml polotučného mléka
1 lžíce hořčice (plnotučné, hrubozrnné, dijonské)
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička soli
8 rohlíků nakrájených na plátky silné 2,5 cm
450 g šunky na kousky
5 jarních cibulek, nasekaných
220 g nastrouhaného čedaru

Jak na to?

1) Zapékací mísu vymažte máslem. Ve velké míse smíchejte vajíčka, mléko, hořčici, papriku a sůl.

2) Třetinu pokrájených rohlíků rozprostřete na dno mísy, pokryjte polovinou šunky, jarních cibulek a sýru, navrch dejte druhou třetinu rohlíků, přes ně zbylou šunku, cibulky i sýr a navrch zbylé pečivo.

3) Zatlačte do mísy a přelijte vajíčkovou směsí. Přikryté alobalem a zatížené talířem a například plechovkou fazolí dejte přes noc chladit.

4) Troubu předehřejte na 180 °C, zemlbábu vyndejte z lednice a nechte ji 15 minut stát při pokojové teplotě. Pak ji pečte asi hodinu až hodinu a půl.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty