×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Slaná zemlbába se šunkou a sýrem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Slaná zemlbába se šunkou a sýrem

Tip do kuchyně

 

Do jednotlivých vrstev můžete například přidat i špenát. Chuť zemlbáby bude pak o něco zajímavější. Pokud máte ale rádi klasickou sladkou variantu, zkuste naši jahodovou zemlbábu.

Co budete potřebovat

1 lžíce másla, pokojové teploty
10 velkých vajec
630 ml polotučného mléka
1 lžíce hořčice (plnotučné, hrubozrnné, dijonské)
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička soli
8 rohlíků nakrájených na plátky silné 2,5 cm
450 g šunky na kousky
5 jarních cibulek, nasekaných
220 g nastrouhaného čedaru

Jak na to?

1) Zapékací mísu vymažte máslem. Ve velké míse smíchejte vajíčka, mléko, hořčici, papriku a sůl.

2) Třetinu pokrájených rohlíků rozprostřete na dno mísy, pokryjte polovinou šunky, jarních cibulek a sýru, navrch dejte druhou třetinu rohlíků, přes ně zbylou šunku, cibulky i sýr a navrch zbylé pečivo.

3) Zatlačte do mísy a přelijte vajíčkovou směsí. Přikryté alobalem a zatížené talířem a například plechovkou fazolí dejte přes noc chladit.

4) Troubu předehřejte na 180 °C, zemlbábu vyndejte z lednice a nechte ji 15 minut stát při pokojové teplotě. Pak ji pečte asi hodinu až hodinu a půl.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slaná zemlbába se šunkou a sýrem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Pečení Magazín 3/2012
(0)

Tip do kuchyně

 

Do jednotlivých vrstev můžete například přidat i špenát. Chuť zemlbáby bude pak o něco zajímavější. Pokud máte ale rádi klasickou sladkou variantu, zkuste naši jahodovou zemlbábu.

Co budete potřebovat

1 lžíce másla, pokojové teploty
10 velkých vajec
630 ml polotučného mléka
1 lžíce hořčice (plnotučné, hrubozrnné, dijonské)
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička soli
8 rohlíků nakrájených na plátky silné 2,5 cm
450 g šunky na kousky
5 jarních cibulek, nasekaných
220 g nastrouhaného čedaru

Jak na to?

1) Zapékací mísu vymažte máslem. Ve velké míse smíchejte vajíčka, mléko, hořčici, papriku a sůl.

2) Třetinu pokrájených rohlíků rozprostřete na dno mísy, pokryjte polovinou šunky, jarních cibulek a sýru, navrch dejte druhou třetinu rohlíků, přes ně zbylou šunku, cibulky i sýr a navrch zbylé pečivo.

3) Zatlačte do mísy a přelijte vajíčkovou směsí. Přikryté alobalem a zatížené talířem a například plechovkou fazolí dejte přes noc chladit.

4) Troubu předehřejte na 180 °C, zemlbábu vyndejte z lednice a nechte ji 15 minut stát při pokojové teplotě. Pak ji pečte asi hodinu až hodinu a půl.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat