×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zelníky s rájtou

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Zelníky s rájtou

Co budete potřebovat

200 g brambor
100 g kořenové petržele
4 jarní cibulky, omyté, nasekané
máslo
200 g bílého sterilovaného zelí, scezeného, okapaného, nejlépe vymačkaného
sůl, pepř
1–2 lžičky kari koření
300 ml bílého jogurtu
2 stroužky česneku, rozmělněné
1 okurka, podélně rozříznutá, zbavená semínek, vydlabaná, nakrájená na tenká půlkolečka

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce do změknutí, petržel oloupejte, nakrájejte a vařte rovněž doměkka. Ještě teplé brambory oloupejte a spolu s vařenou petrželí ihned rozmačkejte. Přidejte dvě nasekané jarní cibulky, opečené doměkka na troše másla. Vmíchejte pokrájené zelí, podle chuti osolte a opepřete, ochuťte kari. Pokud se vám se směsí špatně pracuje, můžete přidat dvě lžíce polohrubé mouky a jedno vejce. Jinak z hmoty rukama tvořte placičky velikosti dětské dlaně a na másle je smažte z obou stran dozlatova. Mezitím smíchejte jogurt se zbylými cibulkami, česnekem a okurkou. Osolte, podle chuti opepřete a podávejte dohromady.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zelníky s rájtou

Velmi snadné Česká Chuťovky Magazín 11/2011
(0)

Co budete potřebovat

200 g brambor
100 g kořenové petržele
4 jarní cibulky, omyté, nasekané
máslo
200 g bílého sterilovaného zelí, scezeného, okapaného, nejlépe vymačkaného
sůl, pepř
1–2 lžičky kari koření
300 ml bílého jogurtu
2 stroužky česneku, rozmělněné
1 okurka, podélně rozříznutá, zbavená semínek, vydlabaná, nakrájená na tenká půlkolečka

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce do změknutí, petržel oloupejte, nakrájejte a vařte rovněž doměkka. Ještě teplé brambory oloupejte a spolu s vařenou petrželí ihned rozmačkejte. Přidejte dvě nasekané jarní cibulky, opečené doměkka na troše másla. Vmíchejte pokrájené zelí, podle chuti osolte a opepřete, ochuťte kari. Pokud se vám se směsí špatně pracuje, můžete přidat dvě lžíce polohrubé mouky a jedno vejce. Jinak z hmoty rukama tvořte placičky velikosti dětské dlaně a na másle je smažte z obou stran dozlatova. Mezitím smíchejte jogurt se zbylými cibulkami, česnekem a okurkou. Osolte, podle chuti opepřete a podávejte dohromady.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Inspirujte se podobnými recepty