×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zelníky s rájtou

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Zelníky s rájtou

Co budete potřebovat

200 g brambor
100 g kořenové petržele
4 jarní cibulky, omyté, nasekané
máslo
200 g bílého sterilovaného zelí, scezeného, okapaného, nejlépe vymačkaného
sůl, pepř
1–2 lžičky kari koření
300 ml bílého jogurtu
2 stroužky česneku, rozmělněné
1 okurka, podélně rozříznutá, zbavená semínek, vydlabaná, nakrájená na tenká půlkolečka

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce do změknutí, petržel oloupejte, nakrájejte a vařte rovněž doměkka. Ještě teplé brambory oloupejte a spolu s vařenou petrželí ihned rozmačkejte. Přidejte dvě nasekané jarní cibulky, opečené doměkka na troše másla. Vmíchejte pokrájené zelí, podle chuti osolte a opepřete, ochuťte kari. Pokud se vám se směsí špatně pracuje, můžete přidat dvě lžíce polohrubé mouky a jedno vejce. Jinak z hmoty rukama tvořte placičky velikosti dětské dlaně a na másle je smažte z obou stran dozlatova. Mezitím smíchejte jogurt se zbylými cibulkami, česnekem a okurkou. Osolte, podle chuti opepřete a podávejte dohromady.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zelníky s rájtou

Velmi snadné Česká Chuťovky Petržel kadeřavá Magazín 11/2011
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

200 g brambor
100 g kořenové petržele
4 jarní cibulky, omyté, nasekané
máslo
200 g bílého sterilovaného zelí, scezeného, okapaného, nejlépe vymačkaného
sůl, pepř
1–2 lžičky kari koření
300 ml bílého jogurtu
2 stroužky česneku, rozmělněné
1 okurka, podélně rozříznutá, zbavená semínek, vydlabaná, nakrájená na tenká půlkolečka

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce do změknutí, petržel oloupejte, nakrájejte a vařte rovněž doměkka. Ještě teplé brambory oloupejte a spolu s vařenou petrželí ihned rozmačkejte. Přidejte dvě nasekané jarní cibulky, opečené doměkka na troše másla. Vmíchejte pokrájené zelí, podle chuti osolte a opepřete, ochuťte kari. Pokud se vám se směsí špatně pracuje, můžete přidat dvě lžíce polohrubé mouky a jedno vejce. Jinak z hmoty rukama tvořte placičky velikosti dětské dlaně a na másle je smažte z obou stran dozlatova. Mezitím smíchejte jogurt se zbylými cibulkami, česnekem a okurkou. Osolte, podle chuti opepřete a podávejte dohromady.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.