Zelné plátky s olivovou tapenádou
Ingredience
1/2 | hlávky bílého zelí |
1/2 | hlávky červeného zelí |
1 | šalotka |
3 | stroužky česneku |
1/2 | svazku pažitky |
60 ml | olivového oleje |
sůl | |
pepř | |
50 g | mandlí na plátky |
140 g | černých oliv |
1 | jarní cibulka |
Postup přípravy
1. Zelí opláchnte a podélně nakrájejte na 1–2 cm silná kolečka, která rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Šalotku s pažitkou nakrájejte nadrobno, česnek na plátky.
2. Asi půl hrsti pažitky dejte stranou a zbytek promíchejte s olivovým olejem. Zelí posypte šalotkou, česnekem, osolte, opepřete a přelijte pažitkovým olejem. Pečte 30 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Pět minut před dopečením posypte mandlemi a na kolečka nakrájenými olivami.
3. Před podáváním ještě dozdobte pažitkou a kolečky jarní cibulky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY