ReceptyZeleninový vývar ze slupek a odkrojků zeleniny
Albert logoAlbert logo
  • Zeleninový vývar ze slupek a odkrojků zeleniny

Zeleninový vývar ze slupek a odkrojků zeleniny

Zeleninový vývar ze slupek a odkrojků zeleniny
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Veganské
Neplýtvání
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kořenová zelenina 300 g
  • Cibule 1 ks
  • Pórek 1 ks
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Žampiony 4 ks
  • Petržel hladkolistá 2 snít.
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Voda 2,5 l
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 4 ks
  • Pepř 4 ks
  • Bílé víno 2 plž
  • Sůl
  • Kořenová zelenina 300 g
  • Cibule 1 ks
  • Pórek 1 ks
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Žampiony 4 ks
  • Petržel hladkolistá 2 snít.
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Voda 2,5 l
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 4 ks
  • Pepř 4 ks
  • Bílé víno 2 plž
  • Sůl

Příprava

  1. 1
    Odřezky zeleniny nebo ovadlou zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kousky. Vložte do hrnce, přidejte cibuli i se slupkou, pórek a řapík celeru na kousky, 4 žampiony a 2 snítky petržele a tymiánu. Zeleninu zalijte 2,5 l studené vody. Přidejte 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a pepře a přiveďte k varu. Pak snižte teplotu těsně pod bod varu a vývar nechte táhnout minimálně 1 hodinu.
  2. 2
    Před koncem vaření přilijte 2 lžíce bílého vína.
  3. 3
    Vývar sceďte přes jemné sítko nebo plátýnko a osolte a opepřete podle chuti.
  4. 4
    Podávejte klasicky v hlubokém talíři nebo pijte z hrnku.
  1. 1
    Odřezky zeleniny nebo ovadlou zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kousky. Vložte do hrnce, přidejte cibuli i se slupkou, pórek a řapík celeru na kousky, 4 žampiony a 2 snítky petržele a tymiánu. Zeleninu zalijte 2,5 l studené vody. Přidejte 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a pepře a přiveďte k varu. Pak snižte teplotu těsně pod bod varu a vývar nechte táhnout minimálně 1 hodinu.
  2. 2
    Před koncem vaření přilijte 2 lžíce bílého vína.
  3. 3
    Vývar sceďte přes jemné sítko nebo plátýnko a osolte a opepřete podle chuti.
  4. 4
    Podávejte klasicky v hlubokém talíři nebo pijte z hrnku.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tip pro neplýtvání
    Do nevegetariánské varianty vývaru přidejte odřezky syrového masa, obrané kosti z pečeného masa, odřezky a kůrky z tvrdých sýrů, kůži ze slaniny.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 25.06.2025 do 01.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 02.07.2025 do 08.07.2025

Platný ještě dnes

Od 18.06.2025 do 01.07.2025

Platný ještě 15 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě dnes

Od 25.06.2025 do 01.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 02.07.2025 do 08.07.2025

Platný ještě dnes

Od 18.06.2025 do 01.07.2025

Platný ještě dnes

Od 18.06.2025 do 01.07.2025

Platný ještě 15 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.