Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 červená cibule
4 plátky včerejšího bílého chleba
olivový olej AQ na potření chlebu + 125 ml do dresinku
2 stroužky česneku
450 g masitých rajčat AQ, nakrájených na kolečka
120 g mozzarelly
čerstvá bazalka AQ + trocha na ozdobení
sůl a pepř
3 lžíce balzamikového octa
4 lžíce citronové šťávy ABio
115 g zelených oliv bez pecek AQ + pár černých oliv

Postup přípravy

Dopřáváte-li si k obědu saláty, vyzkoušejte náš zeleninový salát s olivami a mozzarellou. Také cítíte tu vůni moře?

1) Cibuli nakrájenou na tenké kroužky dejte na 10 minut do studené vody. Nechte okapat a pečlive osušte.

2) Plátky chleba pokapejte olivovým olejem a dejte pod rozpálený gril, aby lehce chytily barvu.

3) Poté chleby potřete česnekem, natrhejte na talíř, přidejte cibuli, rajčata a plátky mozzarelly, vše posypte bazalkou, osolte a opepřete.

4) Olivový olej na dresink prošlehejte s balzamikovým octem a citronovou šťávou a směsí přelijte salát a posypejte olivami.

Pomohl vám recept?
14hodnocení3

Další videorecepty