×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zeleninový salát s olivami a mozzarellou

Další recepty a články

Sezamový losos se salátem
Sezamový losos se...
Sezamový losos se salátem
Sezamový losos se salátem
Salát s lososem a parmazánem
Salát s lososem a...
Salát s lososem a parmazánem
Salát s lososem a parmazánem
Salát z brambor s uzenou...
Salát z brambor s...
Salát z brambor s uzenou...
Salát z brambor s uzenou...
Bramborový salát s fazolkami a...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s fazolkami a...
Bramborový salát s fazolkami a...

Zeleninový salát s olivami a mozzarellou

Tip do kuchyně

 

Salát můžete podávat samostatně jako hlavní chod, neztratí se ale ani jako příloha ke grilované rybě.

Co budete potřebovat

1 červená cibule
4 plátky včerejšího bílého chleba
olivový olej AQ na potření chlebu + 125 ml do dresinku
2 stroužky česneku
450 g masitých rajčat AQ, nakrájených na kolečka
120 g mozzarelly
čerstvá bazalka AQ + trocha na ozdobení
sůl a pepř
3 lžíce balzamikového octa
4 lžíce citronové šťávy ABio
115 g zelených oliv bez pecek AQ + pár černých oliv

Jak na to?

Dopřáváte-li si k obědu saláty, vyzkoušejte náš zeleninový salát s olivami a mozzarellou. Také cítíte tu vůni moře?

1) Cibuli nakrájenou na tenké kroužky dejte na 10 minut do studené vody. Nechte okapat a pečlive osušte.

2) Plátky chleba pokapejte olivovým olejem a dejte pod rozpálený gril, aby lehce chytily barvu.

3) Poté chleby potřete česnekem, natrhejte na talíř, přidejte cibuli, rajčata a plátky mozzarelly, vše posypte bazalkou, osolte a opepřete.

4) Olivový olej na dresink prošlehejte s balzamikovým octem a citronovou šťávou a směsí přelijte salát a posypejte olivami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zeleninový salát s olivami a mozzarellou

Hlavní chod Velmi snadné Středomořská Saláty Něco lehkého Bez vaření Magazín 6/2010
Průměrné hodnocení 2 (4)

Tip do kuchyně

 

Salát můžete podávat samostatně jako hlavní chod, neztratí se ale ani jako příloha ke grilované rybě.

Co budete potřebovat

1 červená cibule
4 plátky včerejšího bílého chleba
olivový olej AQ na potření chlebu + 125 ml do dresinku
2 stroužky česneku
450 g masitých rajčat AQ, nakrájených na kolečka
120 g mozzarelly
čerstvá bazalka AQ + trocha na ozdobení
sůl a pepř
3 lžíce balzamikového octa
4 lžíce citronové šťávy ABio
115 g zelených oliv bez pecek AQ + pár černých oliv

Jak na to?

Dopřáváte-li si k obědu saláty, vyzkoušejte náš zeleninový salát s olivami a mozzarellou. Také cítíte tu vůni moře?

1) Cibuli nakrájenou na tenké kroužky dejte na 10 minut do studené vody. Nechte okapat a pečlive osušte.

2) Plátky chleba pokapejte olivovým olejem a dejte pod rozpálený gril, aby lehce chytily barvu.

3) Poté chleby potřete česnekem, natrhejte na talíř, přidejte cibuli, rajčata a plátky mozzarelly, vše posypte bazalkou, osolte a opepřete.

4) Olivový olej na dresink prošlehejte s balzamikovým octem a citronovou šťávou a směsí přelijte salát a posypejte olivami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Sezamový losos se salátem
Sezamový losos se salátem
Sezamový losos se salátem
Sezamový losos se salátem
Salát s lososem a parmazánem
Salát s lososem a parmazánem
Salát s lososem a parmazánem
Salát s lososem a parmazánem
Salát z brambor s uzenou...
Salát z brambor s uzenou...
Salát z brambor s uzenou...
Salát z brambor s uzenou...
Bramborový salát s fazolkami a...
Bramborový salát s fazolkami a...
Bramborový salát s fazolkami a...
Bramborový salát s fazolkami a...

Inspirujte se podobnými recepty