
Zeleninové stir-fry

Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Asijská
Veganské
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Teriyaki 200 ml
- Sojová omáčka 2 plž
- Škrob kukuřičný 2 člž
- Olej 2 plž
- Česnek 2 strouž.
- Brokolice Albertova tržnice 300 g
- Rýže 400 g
- Směs pro čínskou kuchyni Albertova tržnice 400 g
- Teriyaki 200 ml
- Sojová omáčka 2 plž
- Škrob kukuřičný 2 člž
- Olej 2 plž
- Česnek 2 strouž.
- Brokolice Albertova tržnice 300 g
- Rýže 400 g
- Směs pro čínskou kuchyni Albertova tržnice 400 g
Příprava
- 1V malé misce smíchejte 200 ml omáčky teriyaki, 2 lžíce sójové omáčky a 2 lžičky kukuřičného škrobu.
- 2Na pánvi wok rozehřejte lžíci oleje, přidejte 2 stroužky najemno nasekaného česneku a krátce osmahněte. Jakmile se česnek rozvoní, přidejte 300 g brokolice a restujte přibližně minutu. Poté podlijte trochou vody, přikryjte poklicí a nechte dusit asi 3 minuty, dokud brokolice nezměkne, a přendejte ji na talíř.
- 3Začněte připravovat rýži dle návodu na obalu.
- 4Do pánve wok přidejte lžíci oleje a přisypte 400 g zeleninové směsi pro čínskou kuchyni. Restujte asi 3 minuty, poté vraťte brokolici zpět do pánve. Směs restujte ještě minutu. Přilijte připravenou omáčku s kukuřičným škrobem, promíchejte a povařte tak dlouho, než bude omáčka hustá a začne se lesknout. Hotové stir-fry podávejte s rýží a můžete posypat sezamovými semínky. Stir-fry je oblíbená klasika asijské kuchyně, kterou díky hotové směsi zeleniny zvládne připravit každý.
- 1V malé misce smíchejte 200 ml omáčky teriyaki, 2 lžíce sójové omáčky a 2 lžičky kukuřičného škrobu.
- 2Na pánvi wok rozehřejte lžíci oleje, přidejte 2 stroužky najemno nasekaného česneku a krátce osmahněte. Jakmile se česnek rozvoní, přidejte 300 g brokolice a restujte přibližně minutu. Poté podlijte trochou vody, přikryjte poklicí a nechte dusit asi 3 minuty, dokud brokolice nezměkne, a přendejte ji na talíř.
- 3Začněte připravovat rýži dle návodu na obalu.
- 4Do pánve wok přidejte lžíci oleje a přisypte 400 g zeleninové směsi pro čínskou kuchyni. Restujte asi 3 minuty, poté vraťte brokolici zpět do pánve. Směs restujte ještě minutu. Přilijte připravenou omáčku s kukuřičným škrobem, promíchejte a povařte tak dlouho, než bude omáčka hustá a začne se lesknout. Hotové stir-fry podávejte s rýží a můžete posypat sezamovými semínky. Stir-fry je oblíbená klasika asijské kuchyně, kterou díky hotové směsi zeleniny zvládne připravit každý.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.