1
Uvařte 400 g jasmínové rýže dle návodu na obalu a nechte vychladnout.
2
V pánvi wok rozehřejte 2 lžíce rostlinného oleje a orestujte na něm 2 stroužky oloupaného a najemno nakrájeného česneku, nasekanou chilli papričku a restujte, dokud se česnek nerozvoní. Přidejte 300 g krevet, které oloupejte, ale ponechte jim ocásky. Restujte je asi 3 minuty, poté přidejte 400 g směsi zeleniny na nasi goreng a vše restujte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
3
Do pánve přidejte 400 g uvařené jasmínové rýže a promíchejte. Vmíchejte také 2 lžíce sójové omáčky, lžíci sladké chilli omáčky a lžíci rybí omáčky. Pokračujte ve smažení, dokud se rýže, krevety i zelenina neprohřejí a nepromíchají s omáčkou.
4
Hotové krevety s nasi goreng podávejte posypané nasekanou jarní cibulkou a případně s další zeleninou.
1
Uvařte 400 g jasmínové rýže dle návodu na obalu a nechte vychladnout.
2
V pánvi wok rozehřejte 2 lžíce rostlinného oleje a orestujte na něm 2 stroužky oloupaného a najemno nakrájeného česneku, nasekanou chilli papričku a restujte, dokud se česnek nerozvoní. Přidejte 300 g krevet, které oloupejte, ale ponechte jim ocásky. Restujte je asi 3 minuty, poté přidejte 400 g směsi zeleniny na nasi goreng a vše restujte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
3
Do pánve přidejte 400 g uvařené jasmínové rýže a promíchejte. Vmíchejte také 2 lžíce sójové omáčky, lžíci sladké chilli omáčky a lžíci rybí omáčky. Pokračujte ve smažení, dokud se rýže, krevety i zelenina neprohřejí a nepromíchají s omáčkou.
4
Hotové krevety s nasi goreng podávejte posypané nasekanou jarní cibulkou a případně s další zeleninou.