×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Zeleninové sendviče s bylinkovou majonézou

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené...
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaný...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Zeleninové sendviče s bylinkovou majonézou

Co budete potřebovat

NA MAJONÉZU
hrst bazalkových lístků
hrst estragonových lístků
hrst pažitky, nasekané
2 stroužky česneku
2 filátka z ančoviček
¼ lžičky soli
120 ml majonézy
nastrouhaná kůra z ½ citronu
šťáva z ½ citronu
NA NAKLÁDANÉ JARNÍ CIBULKY
2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
120 ml bílého vinného octa
2 lžičky cukru
1 lžička soli
¼ lžičky čerstvého mletého pepře
NA SENDVIČE
8 plátků chleba
2 zralá avokáda, oloupaná a nakrájená na plátky
8 silnějších plátků mozzarelly
4 zelená rajčata, nakrájená na plátky
¾ okurky, nakrájené na plátky
naložené jarní cibulky
hrst klíčků či výhonků – mungo, řeřicha
pár malých salátových lístků

Jak na to?

Všechny suroviny na majonézu, kromě citronové šťávy, rozmixujte dohladka. Nakonec zašlehejte citronovou šťávu a nechte chladit v lednici.
Do středně velké sklenice s víčkem dejte cibulky, ocet, cukr, sůl a pepř. Sklenici zavřete a nechte cibulky alespoň 10 minut naložené, občas protřeste, aby se rozpustila sůl a cukr. Pokud byste nespotřebovali ihned, v lednici vydrží až 1 týden.
Plátky chleba na 1 sendvič opečte a oba potřete silnější vrstvou majonézy. Na stranu chleba s majonézou naklaďte avokádo, mozzarellu, rajče, okurku, nakládané cibulky, klíčky a salát. Přikryjte druhým plátkem chleba (s majonézou dovnitř) a jemně přitlačte. Sendviče můžete také zabalit do svačinového nebo pečicího papíru, nebo je zajistit párátky a rozpůlit.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zeleninové sendviče s bylinkovou majonézou

Velmi snadné Magazín 5/2016
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

NA MAJONÉZU
hrst bazalkových lístků
hrst estragonových lístků
hrst pažitky, nasekané
2 stroužky česneku
2 filátka z ančoviček
¼ lžičky soli
120 ml majonézy
nastrouhaná kůra z ½ citronu
šťáva z ½ citronu
NA NAKLÁDANÉ JARNÍ CIBULKY
2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
120 ml bílého vinného octa
2 lžičky cukru
1 lžička soli
¼ lžičky čerstvého mletého pepře
NA SENDVIČE
8 plátků chleba
2 zralá avokáda, oloupaná a nakrájená na plátky
8 silnějších plátků mozzarelly
4 zelená rajčata, nakrájená na plátky
¾ okurky, nakrájené na plátky
naložené jarní cibulky
hrst klíčků či výhonků – mungo, řeřicha
pár malých salátových lístků

Jak na to?

Všechny suroviny na majonézu, kromě citronové šťávy, rozmixujte dohladka. Nakonec zašlehejte citronovou šťávu a nechte chladit v lednici.
Do středně velké sklenice s víčkem dejte cibulky, ocet, cukr, sůl a pepř. Sklenici zavřete a nechte cibulky alespoň 10 minut naložené, občas protřeste, aby se rozpustila sůl a cukr. Pokud byste nespotřebovali ihned, v lednici vydrží až 1 týden.
Plátky chleba na 1 sendvič opečte a oba potřete silnější vrstvou majonézy. Na stranu chleba s majonézou naklaďte avokádo, mozzarellu, rajče, okurku, nakládané cibulky, klíčky a salát. Přikryjte druhým plátkem chleba (s majonézou dovnitř) a jemně přitlačte. Sendviče můžete také zabalit do svačinového nebo pečicího papíru, nebo je zajistit párátky a rozpůlit.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Inspirujte se podobnými recepty