×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zeleninové sendviče s bylinkovou majonézou

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Zeleninové sendviče s bylinkovou majonézou

Co budete potřebovat

NA MAJONÉZU
hrst bazalkových lístků
hrst estragonových lístků
hrst pažitky, nasekané
2 stroužky česneku
2 filátka z ančoviček
¼ lžičky soli
120 ml majonézy
nastrouhaná kůra z ½ citronu
šťáva z ½ citronu
NA NAKLÁDANÉ JARNÍ CIBULKY
2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
120 ml bílého vinného octa
2 lžičky cukru
1 lžička soli
¼ lžičky čerstvého mletého pepře
NA SENDVIČE
8 plátků chleba
2 zralá avokáda, oloupaná a nakrájená na plátky
8 silnějších plátků mozzarelly
4 zelená rajčata, nakrájená na plátky
¾ okurky, nakrájené na plátky
naložené jarní cibulky
hrst klíčků či výhonků – mungo, řeřicha
pár malých salátových lístků

Jak na to?

Všechny suroviny na majonézu, kromě citronové šťávy, rozmixujte dohladka. Nakonec zašlehejte citronovou šťávu a nechte chladit v lednici.
Do středně velké sklenice s víčkem dejte cibulky, ocet, cukr, sůl a pepř. Sklenici zavřete a nechte cibulky alespoň 10 minut naložené, občas protřeste, aby se rozpustila sůl a cukr. Pokud byste nespotřebovali ihned, v lednici vydrží až 1 týden.
Plátky chleba na 1 sendvič opečte a oba potřete silnější vrstvou majonézy. Na stranu chleba s majonézou naklaďte avokádo, mozzarellu, rajče, okurku, nakládané cibulky, klíčky a salát. Přikryjte druhým plátkem chleba (s majonézou dovnitř) a jemně přitlačte. Sendviče můžete také zabalit do svačinového nebo pečicího papíru, nebo je zajistit párátky a rozpůlit.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zeleninové sendviče s bylinkovou majonézou

Velmi snadné Magazín 5/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

NA MAJONÉZU
hrst bazalkových lístků
hrst estragonových lístků
hrst pažitky, nasekané
2 stroužky česneku
2 filátka z ančoviček
¼ lžičky soli
120 ml majonézy
nastrouhaná kůra z ½ citronu
šťáva z ½ citronu
NA NAKLÁDANÉ JARNÍ CIBULKY
2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
120 ml bílého vinného octa
2 lžičky cukru
1 lžička soli
¼ lžičky čerstvého mletého pepře
NA SENDVIČE
8 plátků chleba
2 zralá avokáda, oloupaná a nakrájená na plátky
8 silnějších plátků mozzarelly
4 zelená rajčata, nakrájená na plátky
¾ okurky, nakrájené na plátky
naložené jarní cibulky
hrst klíčků či výhonků – mungo, řeřicha
pár malých salátových lístků

Jak na to?

Všechny suroviny na majonézu, kromě citronové šťávy, rozmixujte dohladka. Nakonec zašlehejte citronovou šťávu a nechte chladit v lednici.
Do středně velké sklenice s víčkem dejte cibulky, ocet, cukr, sůl a pepř. Sklenici zavřete a nechte cibulky alespoň 10 minut naložené, občas protřeste, aby se rozpustila sůl a cukr. Pokud byste nespotřebovali ihned, v lednici vydrží až 1 týden.
Plátky chleba na 1 sendvič opečte a oba potřete silnější vrstvou majonézy. Na stranu chleba s majonézou naklaďte avokádo, mozzarellu, rajče, okurku, nakládané cibulky, klíčky a salát. Přikryjte druhým plátkem chleba (s majonézou dovnitř) a jemně přitlačte. Sendviče můžete také zabalit do svačinového nebo pečicího papíru, nebo je zajistit párátky a rozpůlit.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty