Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Zeleninové lasagne v barvách duhy

Zeleninové lasagne v barvách duhy

Snadné Hlavní chod Počet porcí: 8 Magazín 1/2021
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 8 Magazín 1/2021

Ingredience

2 cibule Nature‘s Promise Bio
6 stroužků česneku NP Bio
3 batáty
70 ml olivového oleje NP Bio
sůl, pepř
1 polévková lžíce sušené šalvěje
1 červená cibule
1 červená řepa NP Bio
100 g baby špenátu
450 g cottage natur NP Free from
160 g žervé NP Bio
10 g másla NP Free from
50 g hladké pšeničné mouky NP Bio
600 ml plnotučného mléka NP Bio
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
680 g bio rajčatového pyré
250 g lasagní
300 g mozzarelly
100 g parmazánu
1 hrst čerstvé bazalky

Postup přípravy

1. Nejprve připravte barevné náplně. Očistěte a nahrubo nakrájejte 1 cibuli, 3 stroužky česneku a batáty nakrájejte na kostičky. Zeleninu rozprostřete na plech vymazaný olejem, osolte, opepřete a zasypte šalvějí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 minut.

2. Na druhý plech vymazaný olejem rozprostřete 1 očištěnou, nahrubo nakrájenou červenou cibuli a kostičky oloupané středně velké řepy. Osolte, opepřete, vložte do trouby k batátům a pečte 20 minut.

3. Na pánvi na 2 lžících oleje orestujte očištěnou, najemno nakrájenou cibuli 3 minuty dosklovata. Přidejte zbylý rozmělněný česnek, nechte 1 minutu rozvonět a vsypte špenát. Osolte a po 2 minutách směs odstavte. Přesypte do mísy a nechte vychladnout. Přidejte sýry cottage a žervé a promíchejte. Dle chuti dosolte.

4. Bešamel připravte v kastrůlku, ve kterém opražte na másle mouku do světlé jíšky, asi 2 minuty. Za stálého míchání podlijte mlékem, osolte, opepřete, okořeňte muškátovým oříškem a na mírném ohni vařte do zhoustnutí 5 minut.

5. V kuchyňském robotu zvlášť rozmixujte upečené batáty a řepu dohladka.

6. Dno hlubší zapékací mísy o velikosti 28 × 15 cm pomažte rajčatovým pyré. Vyskládejte na něj vedle sebe plátky lasagní a namažte 2 cm vysokou batátovou vrstvou. Potřete bešamelem a opět obložte lasagnemi. Naneste sýrovou vrstvu, lasagne a vrstvu z řepy. Zakončete poslední vrstvou lasagní, přelijte zbylým bešamelem a zasypte strouhanou mozzarellou a parmazánem. Pečte 30 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.

7. Podávejte posypané čerstvou bazalkou.

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png