Zeleninové lasagne

Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 2/2016
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 2/2016

Ingredience

2 lžíce panenského olivového oleje + na vytření formy
14 plátů lasagní (2 z toho na vyplnění mezer)
sůl a čerstvě mletý pepř
2 cibule, nasekané na kostičky
2 cukety, nakrájené na tenké plátky
500 g dýně Hokaido, nakrájené na kostičky
3 stroužky česneku, prolisované
200 g nakládaných pečených paprik, pokrájených na proužky
400g konzerva krájených loupaných rajčat
hrst nasekané bazalky + čerstvé lístky k podávání
425 g ricotty nebo sýra cottage
2 vejce
60 g parmazánu, nastrouhaného
300 g mozzarelly, nastrouhané nebo nakrájené najemno

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180 °C a olejem vytřete zapékací nádobu. Plátky lasagní předvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte je a rozložte je na alobal.
Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm cibuli; stačí 3–5 minut. Přidejte cuketu, dýni, zlehka osolte a míchejte a opékejte dozlatova. Nakonec přidejte na minutu česnek. Přidejte papriky a rajčata a přiveďte k varu. Na mírném ohni duste, až se tekutina svaří na polovinu. Přihoďte bazalku, podle chuti osolte a opepřete.
Promíchejte ricottu nebo cottage a vejce. Asi hrnek podušené zeleniny rozprostřete na dno zapékací nádoby. Zakryjte ji čtyřmi plátky lasagní (pokud jsou krátké, rozkrájejte dva plátky, které máte navíc, a zaplňte jimi volný prostor). Potřete polovinou sýrové směsi, posypte třetinou parmazánu a třetinou mozzarelly. Navrch dejte třetinu zeleninové směsi. Tímto způsobem pokračujte do spotřebování surovin – poslední by měla jít vrstva lasagní, na ni zelenina a navrch parmazán s mozzarellou.
Zakryjte alobalem a pečte 20 minut. Potom odkryjte a ještě 15 minut dopékejte, aby sýr zezlátl. Podávejte posypané lístky čerstvé bazalky.

Pomohl vám recept?
27hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky