Zeleninová polévka hrnečku, vař
Ingredience
1 | lžíce sezamového oleje NP Bio |
5 g | másla |
1/2 | cibule NP Bio |
1/2 | batátu |
3 | mrkve NP Bio |
sůl | |
1 | jablko NP Bio |
300 ml | vody |
1 | kostka zeleninového bujónu NP Bio |
100 ml | smetany na vaření (12 %) |
1 | listové těsto |
1 | vejce NP Bio |
Postup přípravy
1. Na oleji spolu s máslem orestujte pokrájenou cibuli dosklovata. Vsypte kostky oloupaného batátu a mrkve. Osolte a restujte na mírném ohni 5 minut. Vsypte nakrájené jablko zbavené jádřince. Promíchejte a zalijte vodou. Přidejte rozdrobený bujón a vařte 10 minut.
2. Odstavte z ohně a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Vmíchejte smetanu a rozlijte do připravených hrníčků.
3. Z listového těsta vykrojte 4 kruhy s průměrem asi o 0,5 cm větším než hrdla hrníčků. Jako šablonu použijte misku, kterou položte na těsto a nožem obkreslete. Okraje kruhů pomažte rozšlehaným vajíčkem.
4. Každý kruh položte namazanou stranou na hrníček a přitlačte, aby nikde nezůstala mezera. Vajíčkem pomašlujte i těsto. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 15 minut a kouzelné hrníčky s jedlou pokličkou jsou hotové.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY