
Zelené lívance s uzeným lososem

Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Česká
Bez laktózy
Recepty na každý den
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Citron BIO 2 ks
- Tvaroh odtučněný 90 g
- Vejce 2 ks
- Kokosové mléko 250 ml
- Kopr 1 hrs.
- Baby špenát 100 g
- Olej slunečnicový 30 ml
- Sůl
- Mouka pšeničná celozrnná 175 g
- Mikrobylinka hrášek 1 hrs.
- Kypřící prášek 1 člž
- Losos uzený 200 g
- Citron BIO 2 ks
- Tvaroh odtučněný 90 g
- Vejce 2 ks
- Kokosové mléko 250 ml
- Kopr 1 hrs.
- Baby špenát 100 g
- Olej slunečnicový 30 ml
- Sůl
- Mouka pšeničná celozrnná 175 g
- Mikrobylinka hrášek 1 hrs.
- Kypřící prášek 1 člž
- Losos uzený 200 g
Příprava
- 1Vymačkejte do misky šťávu z 1 citronu. Přidejte 90 g tvarohu, půl hrsti nasekaného kopru a promíchejte. V misce přelijte vroucí vodou 100 g omytého špenátu. Sceďte ho a vymačkejte přebytečnou vodu.
- 2Do mísy vlijte 250 ml kokosového mléka, přidejte vejce, 15 ml oleje a připravený špenát. Ponorným mixérem vše rozmixujte na hladké těstíčko. V druhé misce smíchejte 175 g mouky, 1 lžičku kypřicího prášku a lžičku soli. Moučnou směs postupně metličkou zapracujte do těsta.
- 3V pánvi rozpalte zbylých 15 ml oleje. Na pánev postupně naběračkou vlijte 3 lívance o průměru 8 cm. Nechte je 2 minuty zatáhnout a ihned opečte z druhé strany. Takto opakujte postup, až spotřebujete celé těsto.
- 4Špenátové lívance dejte na talíře a střídavě je prolijte ochuceným tvarohem. Navrch poklaďte natrhané plátky uzeného lososa. Servírujte ozdobené snítkami mikrobylinek a přidejte klínek citronu. Vychutnat si je můžete i zastudena.
- 1Vymačkejte do misky šťávu z 1 citronu. Přidejte 90 g tvarohu, půl hrsti nasekaného kopru a promíchejte. V misce přelijte vroucí vodou 100 g omytého špenátu. Sceďte ho a vymačkejte přebytečnou vodu.
- 2Do mísy vlijte 250 ml kokosového mléka, přidejte vejce, 15 ml oleje a připravený špenát. Ponorným mixérem vše rozmixujte na hladké těstíčko. V druhé misce smíchejte 175 g mouky, 1 lžičku kypřicího prášku a lžičku soli. Moučnou směs postupně metličkou zapracujte do těsta.
- 3V pánvi rozpalte zbylých 15 ml oleje. Na pánev postupně naběračkou vlijte 3 lívance o průměru 8 cm. Nechte je 2 minuty zatáhnout a ihned opečte z druhé strany. Takto opakujte postup, až spotřebujete celé těsto.
- 4Špenátové lívance dejte na talíře a střídavě je prolijte ochuceným tvarohem. Navrch poklaďte natrhané plátky uzeného lososa. Servírujte ozdobené snítkami mikrobylinek a přidejte klínek citronu. Vychutnat si je můžete i zastudena.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.