Závitky z rýžového papíru

Náročné Předkrm Magazín 1/2014
Náročné Předkrm Magazín 1/2014

Ingredience

500 g kuřecích prsou
1 lžička koření pěti vůní – viz tip
sůl
pepř
slunečnicový olej
60 ml hoisin omáčky
½ lžičky rýžového octa
50 g rýžových nudlí
8 rýžových papírů o průměru 16 cm
2 hrsti koriandru
2 hrsti pažitky
8 snítek pažitky
1 sáček salátové směsi

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí prsa potřete kořením pěti vůní, osolte a opepřete a nakonec potřete olejem. Pánev s nepřilnavým dnem rozpalte a pak na ní 3–4 minuty opékejte kuřecí maso. Přendejte do trouby a přiklopené alobalem 5–8 minut dopečte doměkka. Nechte zchladnout. V míse smíchejte hoisin omáčku a ocet. Nudle přendejte do jiné mísy a zalijte je vroucí vodou. Nechte stát 6–8 minut, aby změkly. Pak je sceďte. Do mísy, jejíž průměr je větší než průměr papíru, nalijte teplou vodu. Postupně do ní opatrně máčejte rýžové papíry. Nechte je změknout, pak je opatrně otřepejte, pokládejte na talíř, k jedné straně dejte vždy osminku koriandru, pažitky, salátu, navrch část pokrájeného masa, nudlí, pokapejte směsí hoisin omáčky a octa a zarolujte do závitku. Nakonec každý převažte snítkou pažitky.
Jak připravit bezchybné závitky z rýžového papíru:
1. Rýžové papíry kupte neponičené a nepolámané, namočené by se jinak trhaly. Do mísy, jejíž průměr je větší než průměr papíru, nalijte teplou, ne horkou, vodu. Postupně do ní opatrně máčejte rýžové papíry. Nechte je změknout – držte se instrukcí na obale, kde se obvykle uvádí pár sekund.
2. Každý namočený papír pak opatrně vyjměte z vody, zatřepejte s ním a nechte okapat.
3. Položte na talíř, k jedné straně dejte vždy všechny suroviny dle receptu.
4. Zhruba v půlce rolování ohněte směrem do středu pravý i levý okraj a těsně dorolujte až do konce. Závitky můžete servírovat ihned. Pokud je budete jíst později, přetáhněte je fólií, aby neokoraly. Podávejte k nim sójovou nebo hoisin či teryiaki omáčku.
Tip - Jak doma připravit koření pěti vůní:
Koření pěti vůní je sladce vonící, pikantní směs. Získáte ji, když na prášek rozemelete 2 lžíce kuliček černého pepře, 36 hřebíčků, svitek skořice, 2 lžíce fenyklových semínek a 12 hvězdiček badyánu. Přidat můžete rovněž mletý zázvor a kardamom. Uchovávejte v suchu a tmě.

Pomohl vám recept?
5hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky