×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Závin z pivního těsta se špenátem a slaninou

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým...
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Závin z pivního těsta se špenátem a slaninou

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky BASIC + na podsypání
špetka soli
250 g ztuženého tuku (může být
i Hera nebo máslo)
200 ml tmavého piva
1 lžíce sádla nebo oleje
1 cibule, nakrájená nadrobno
150 g libové slaniny AQ nebo šunky
4 stroužky česneku, prolisované
450 g špenátu, mraženého
100 g balkánského sýra AQ
1 vejce + na potření štrúdlu

Jak na to?

Mouku se solí prosejte na vál a nastrouhejte do ní tuk. Postupně přilévejte pivo a vypracujte měkké, hladké, nelepivé těsto. Nechte ho v teple půl hodiny odpočinout. Mezitím v hlubší pánvi rozehřejte sádlo a cibuli na něm opečte doměkka. Pak přidejte nakrájenou slaninu či šunku a nechte chvilku vypéct. Přidejte česnek, špenát, podlijte troškou vody, přiklopte a nechte na mírném ohni vařit, až se špenát rozmrazí (občas zkontrolujte, jestli se nevyvařila všechna voda, a povolený špenát rozhrňte). Až špenát povolí, přidejte sýr, vmíchejte vejce a odstavte. Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto vyválejte na dva pláty, naplňte špenátovou směsí, zarolujte a přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete vejcem a pečte 40 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Závin z pivního těsta se špenátem a slaninou

Snadné Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 3 (6)

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky BASIC + na podsypání
špetka soli
250 g ztuženého tuku (může být
i Hera nebo máslo)
200 ml tmavého piva
1 lžíce sádla nebo oleje
1 cibule, nakrájená nadrobno
150 g libové slaniny AQ nebo šunky
4 stroužky česneku, prolisované
450 g špenátu, mraženého
100 g balkánského sýra AQ
1 vejce + na potření štrúdlu

Jak na to?

Mouku se solí prosejte na vál a nastrouhejte do ní tuk. Postupně přilévejte pivo a vypracujte měkké, hladké, nelepivé těsto. Nechte ho v teple půl hodiny odpočinout. Mezitím v hlubší pánvi rozehřejte sádlo a cibuli na něm opečte doměkka. Pak přidejte nakrájenou slaninu či šunku a nechte chvilku vypéct. Přidejte česnek, špenát, podlijte troškou vody, přiklopte a nechte na mírném ohni vařit, až se špenát rozmrazí (občas zkontrolujte, jestli se nevyvařila všechna voda, a povolený špenát rozhrňte). Až špenát povolí, přidejte sýr, vmíchejte vejce a odstavte. Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto vyválejte na dva pláty, naplňte špenátovou směsí, zarolujte a přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete vejcem a pečte 40 minut dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Inspirujte se podobnými recepty