Trhanec s jablky a tvarohovou omáčkou

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Rakouská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 40 g
- Sůl
- Vejce 5 ks
- Jablko BIO 3 ks
- Mléko polotučné 160 ml
- Mouka hladká 130 g
- Cukr vanilkový 2 ks
- Citron 1 ks
- Cukr krupicový 65 g
- Rozinky 80 g
- Tvaroh polotučný 250 g
- Máta 1 snít.
- Cukr moučkový 30 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
- Máslo 40 g
- Sůl
- Vejce 5 ks
- Jablko BIO 3 ks
- Mléko polotučné 160 ml
- Mouka hladká 130 g
- Cukr vanilkový 2 ks
- Citron 1 ks
- Cukr krupicový 65 g
- Rozinky 80 g
- Tvaroh polotučný 250 g
- Máta 1 snít.
- Cukr moučkový 30 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
Příprava
- 1Dvě jablka oloupejte a nahrubo nastrouhejte.
- 2U vajec oddělte žloutky a bílky. K bílkům přidejte špetku soli a v míse metličkovým mixérem vyšlehejte tuhý sníh.
- 3V jiné míse promíchejte dohladka mouku, mléko, 50 g krupicového cukru, žloutky, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky nastrouhané kůry z dobře omytého citronu a připravená jablka. Nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh.
- 4V pánvi vhodné i na pečení v troubě rozehřejte 20 g másla. Vlijte do ní těsto, posypte rozinkami a opékejte 5 minut na mírném plameni dozlatova. Poté obracečkou rozdělte na 4 díly, kousek po kousku obraťte a z druhé strany je opečte. Potom roztrhejte pomocí dvou vidliček na malé kousky a pečte 5 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
- 5Mezitím připravte tvarohovou omáčku. V misce metličkou vyšlehejte tvaroh se smetanou a vanilkovým cukrem.
- 6Na pánvi rozehřejte zbytek másla. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. Vsypte jablko, posypte zbylým cukrem a nechte 2 minuty karamelizovat.
- 7Trhanec vyndejte z trouby, posypte moučkovým cukrem a podávejte s tvarohovou omáčkou, posypaný karamelizovanými jablky a ozdobený lístky máty.
- 1Dvě jablka oloupejte a nahrubo nastrouhejte.
- 2U vajec oddělte žloutky a bílky. K bílkům přidejte špetku soli a v míse metličkovým mixérem vyšlehejte tuhý sníh.
- 3V jiné míse promíchejte dohladka mouku, mléko, 50 g krupicového cukru, žloutky, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky nastrouhané kůry z dobře omytého citronu a připravená jablka. Nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh.
- 4V pánvi vhodné i na pečení v troubě rozehřejte 20 g másla. Vlijte do ní těsto, posypte rozinkami a opékejte 5 minut na mírném plameni dozlatova. Poté obracečkou rozdělte na 4 díly, kousek po kousku obraťte a z druhé strany je opečte. Potom roztrhejte pomocí dvou vidliček na malé kousky a pečte 5 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
- 5Mezitím připravte tvarohovou omáčku. V misce metličkou vyšlehejte tvaroh se smetanou a vanilkovým cukrem.
- 6Na pánvi rozehřejte zbytek másla. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. Vsypte jablko, posypte zbylým cukrem a nechte 2 minuty karamelizovat.
- 7Trhanec vyndejte z trouby, posypte moučkovým cukrem a podávejte s tvarohovou omáčkou, posypaný karamelizovanými jablky a ozdobený lístky máty.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







