×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapečený květák s nivou

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Zapečený květák s nivou

Co budete potřebovat

1 květák
sůl
máslo a strouhanka na vymazání formy
4 vejce
1 zakysaná smetana
1 niva
2 lžíce hrubé mouky
pepř
svazek hladkolisté petrželky
pažitka
Brambory

Jak na to?

Květák zbavte košťálu, rozeberte na růžičky a uvařte v osolené vodě do poloměkka. Zapékací mísu vymažte máslem, vysypte strouhankou a naskládejte do ní květák.
Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte sníh. Žloutky rozmíchejte v zakysané smetaně, přidejte nastrouhanou nivu, mouku, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Nakonec vmíchejte sníh. Směsí zalijte květák a pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Podávejte posypané nasekanou pažitkou. Ideální přílohou jsou opečené brambory.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečený květák s nivou

Hlavní chod Velmi snadné Vegetariánské Pažitka , Petržel kadeřavá Magazín 3/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (9)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 květák
sůl
máslo a strouhanka na vymazání formy
4 vejce
1 zakysaná smetana
1 niva
2 lžíce hrubé mouky
pepř
svazek hladkolisté petrželky
pažitka
Brambory

Jak na to?

Květák zbavte košťálu, rozeberte na růžičky a uvařte v osolené vodě do poloměkka. Zapékací mísu vymažte máslem, vysypte strouhankou a naskládejte do ní květák.
Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte sníh. Žloutky rozmíchejte v zakysané smetaně, přidejte nastrouhanou nivu, mouku, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Nakonec vmíchejte sníh. Směsí zalijte květák a pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Podávejte posypané nasekanou pažitkou. Ideální přílohou jsou opečené brambory.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019