×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zapečený květák s nivou

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Zapečený květák s nivou

Co budete potřebovat

1 květák
sůl
máslo a strouhanka na vymazání formy
4 vejce
1 zakysaná smetana
1 niva
2 lžíce hrubé mouky
pepř
svazek hladkolisté petrželky
pažitka
Brambory

Jak na to?

Květák zbavte košťálu, rozeberte na růžičky a uvařte v osolené vodě do poloměkka. Zapékací mísu vymažte máslem, vysypte strouhankou a naskládejte do ní květák.
Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte sníh. Žloutky rozmíchejte v zakysané smetaně, přidejte nastrouhanou nivu, mouku, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Nakonec vmíchejte sníh. Směsí zalijte květák a pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Podávejte posypané nasekanou pažitkou. Ideální přílohou jsou opečené brambory.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečený květák s nivou

Hlavní chod Velmi snadné Vegetariánské Magazín 3/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (5)

Co budete potřebovat

1 květák
sůl
máslo a strouhanka na vymazání formy
4 vejce
1 zakysaná smetana
1 niva
2 lžíce hrubé mouky
pepř
svazek hladkolisté petrželky
pažitka
Brambory

Jak na to?

Květák zbavte košťálu, rozeberte na růžičky a uvařte v osolené vodě do poloměkka. Zapékací mísu vymažte máslem, vysypte strouhankou a naskládejte do ní květák.
Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte sníh. Žloutky rozmíchejte v zakysané smetaně, přidejte nastrouhanou nivu, mouku, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Nakonec vmíchejte sníh. Směsí zalijte květák a pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Podávejte posypané nasekanou pažitkou. Ideální přílohou jsou opečené brambory.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty