×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapečené těstoviny s rajčaty a mozzarellou

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Zapečené těstoviny s rajčaty a mozzarellou

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená
najemno
2 stroužky česneku,
na tenké plátky
1,5 kg zralých rajčat,
spařených, oloupaných
a pokrájených, nebo
3× 400g konzerva
krájených rajčat
hrst bazalkových lístků
sůl a mletý pepř
1 lžíce červeného vinného
octa nebo krupicového
cukru na dochucení
400 g těstovin
4 hrsti strouhaného
parmazánu
150 g mozzarelly

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli doměkka. Přidejte česnek, po chvíli rajčata a trochu vody. Přiveďte k varu a nechte probublávat 20 minut. Omáčku potom promixujte. Natrhejte lístky bazalky, vhoďte je do pánve a směs osolte, opepřete a podle potřeby okyselte octem nebo oslaďte cukrem.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Slijte je a promíchejte s polovinou rajčatové omáčky a hrstí parmazánu. Zapékací mísu či pekáč vytřete olivovým olejem, nasypte vrstvu těstovin, tu polijte omáčkou, posypte parmazánem a poklaďte plátky mozzarelly. Vrstvěte – končit byste měli sýry. Zapékejte 10–15 minut dozlatova dokřupava.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené těstoviny s rajčaty a mozzarellou

Snadné Zapékání Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená
najemno
2 stroužky česneku,
na tenké plátky
1,5 kg zralých rajčat,
spařených, oloupaných
a pokrájených, nebo
3× 400g konzerva
krájených rajčat
hrst bazalkových lístků
sůl a mletý pepř
1 lžíce červeného vinného
octa nebo krupicového
cukru na dochucení
400 g těstovin
4 hrsti strouhaného
parmazánu
150 g mozzarelly

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli doměkka. Přidejte česnek, po chvíli rajčata a trochu vody. Přiveďte k varu a nechte probublávat 20 minut. Omáčku potom promixujte. Natrhejte lístky bazalky, vhoďte je do pánve a směs osolte, opepřete a podle potřeby okyselte octem nebo oslaďte cukrem.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Slijte je a promíchejte s polovinou rajčatové omáčky a hrstí parmazánu. Zapékací mísu či pekáč vytřete olivovým olejem, nasypte vrstvu těstovin, tu polijte omáčkou, posypte parmazánem a poklaďte plátky mozzarelly. Vrstvěte – končit byste měli sýry. Zapékejte 10–15 minut dozlatova dokřupava.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty