×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapečené těstoviny s rajčaty a mozzarellou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Zapečené těstoviny s rajčaty a mozzarellou

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená
najemno
2 stroužky česneku,
na tenké plátky
1,5 kg zralých rajčat,
spařených, oloupaných
a pokrájených, nebo
3× 400g konzerva
krájených rajčat
hrst bazalkových lístků
sůl a mletý pepř
1 lžíce červeného vinného
octa nebo krupicového
cukru na dochucení
400 g těstovin
4 hrsti strouhaného
parmazánu
150 g mozzarelly

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli doměkka. Přidejte česnek, po chvíli rajčata a trochu vody. Přiveďte k varu a nechte probublávat 20 minut. Omáčku potom promixujte. Natrhejte lístky bazalky, vhoďte je do pánve a směs osolte, opepřete a podle potřeby okyselte octem nebo oslaďte cukrem.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Slijte je a promíchejte s polovinou rajčatové omáčky a hrstí parmazánu. Zapékací mísu či pekáč vytřete olivovým olejem, nasypte vrstvu těstovin, tu polijte omáčkou, posypte parmazánem a poklaďte plátky mozzarelly. Vrstvěte – končit byste měli sýry. Zapékejte 10–15 minut dozlatova dokřupava.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené těstoviny s rajčaty a mozzarellou

Snadné Zapékání Bazalka , Rajče Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená
najemno
2 stroužky česneku,
na tenké plátky
1,5 kg zralých rajčat,
spařených, oloupaných
a pokrájených, nebo
3× 400g konzerva
krájených rajčat
hrst bazalkových lístků
sůl a mletý pepř
1 lžíce červeného vinného
octa nebo krupicového
cukru na dochucení
400 g těstovin
4 hrsti strouhaného
parmazánu
150 g mozzarelly

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli doměkka. Přidejte česnek, po chvíli rajčata a trochu vody. Přiveďte k varu a nechte probublávat 20 minut. Omáčku potom promixujte. Natrhejte lístky bazalky, vhoďte je do pánve a směs osolte, opepřete a podle potřeby okyselte octem nebo oslaďte cukrem.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Slijte je a promíchejte s polovinou rajčatové omáčky a hrstí parmazánu. Zapékací mísu či pekáč vytřete olivovým olejem, nasypte vrstvu těstovin, tu polijte omáčkou, posypte parmazánem a poklaďte plátky mozzarelly. Vrstvěte – končit byste měli sýry. Zapékejte 10–15 minut dozlatova dokřupava.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty