×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zapečené těstoviny s rajčaty a mozzarellou

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Zapečené těstoviny s rajčaty a mozzarellou

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená
najemno
2 stroužky česneku,
na tenké plátky
1,5 kg zralých rajčat,
spařených, oloupaných
a pokrájených, nebo
3× 400g konzerva
krájených rajčat
hrst bazalkových lístků
sůl a mletý pepř
1 lžíce červeného vinného
octa nebo krupicového
cukru na dochucení
400 g těstovin
4 hrsti strouhaného
parmazánu
150 g mozzarelly

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli doměkka. Přidejte česnek, po chvíli rajčata a trochu vody. Přiveďte k varu a nechte probublávat 20 minut. Omáčku potom promixujte. Natrhejte lístky bazalky, vhoďte je do pánve a směs osolte, opepřete a podle potřeby okyselte octem nebo oslaďte cukrem.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Slijte je a promíchejte s polovinou rajčatové omáčky a hrstí parmazánu. Zapékací mísu či pekáč vytřete olivovým olejem, nasypte vrstvu těstovin, tu polijte omáčkou, posypte parmazánem a poklaďte plátky mozzarelly. Vrstvěte – končit byste měli sýry. Zapékejte 10–15 minut dozlatova dokřupava.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené těstoviny s rajčaty a mozzarellou

Snadné Zapékání Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená
najemno
2 stroužky česneku,
na tenké plátky
1,5 kg zralých rajčat,
spařených, oloupaných
a pokrájených, nebo
3× 400g konzerva
krájených rajčat
hrst bazalkových lístků
sůl a mletý pepř
1 lžíce červeného vinného
octa nebo krupicového
cukru na dochucení
400 g těstovin
4 hrsti strouhaného
parmazánu
150 g mozzarelly

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli doměkka. Přidejte česnek, po chvíli rajčata a trochu vody. Přiveďte k varu a nechte probublávat 20 minut. Omáčku potom promixujte. Natrhejte lístky bazalky, vhoďte je do pánve a směs osolte, opepřete a podle potřeby okyselte octem nebo oslaďte cukrem.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Slijte je a promíchejte s polovinou rajčatové omáčky a hrstí parmazánu. Zapékací mísu či pekáč vytřete olivovým olejem, nasypte vrstvu těstovin, tu polijte omáčkou, posypte parmazánem a poklaďte plátky mozzarelly. Vrstvěte – končit byste měli sýry. Zapékejte 10–15 minut dozlatova dokřupava.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty