
Rajčatový koláč s karamelizovanou cibulkou

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Předkrm
Ingredience
Složení 1 porcí
- Olej olivový 2 plž
- Česnek 1 strouž.
- Cukr krupicový 2 člž
- Rajče 4 ks
- Rajčata cherry 300 g
- Feta 100 g
- Cibule 3 ks
- Parmazán 50 g
- Mouka hladká 175 g
- Kypřící prášek 1 ks
- Tymián čerstvý 1,5 hrs.
- Vaječný žloutek 1 ks
- Máslo 160 g
- Olej olivový 2 plž
- Česnek 1 strouž.
- Cukr krupicový 2 člž
- Rajče 4 ks
- Rajčata cherry 300 g
- Feta 100 g
- Cibule 3 ks
- Parmazán 50 g
- Mouka hladká 175 g
- Kypřící prášek 1 ks
- Tymián čerstvý 1,5 hrs.
- Vaječný žloutek 1 ks
- Máslo 160 g
Příprava
- 1Udělejte karamelizovanou cibulku: máslo a olej dejte do pánve a počkejte, dokud se máslo zcela nerozpustí, přidejte cibuli, plamen snižte na střední a za občasného míchání opékejte deset minut, aby byla cibule krásně zlatavá. Vmíchejte cukr a opékejte dalších pár minut. Pak přendejte do mísy.
- 2Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do těsta. Z másla a hladké mouky udělejte prsty jemnou drobenku. Vmíchejte parmazán, tymián a špetku soli, poté přidejte žloutek a dvě lžíce studené vody a vypracujte těsto. Zabalte ho do potravinářské folie a dejte do chladničky.
- 3Máslo a olej rozehřejte v pánvi, vmíchejte cukr, česnek a pár snítek tymiánu. Opékejte ne déle, než jednu minutu.
- 4Těsto vyválejte a vyložte jím obdélníkovou formu 35 x 11 centimetrů nebo kulatou formu o průměru 24 cm. Přebývající konce odřízněte. Na těsto rozprostřete cibulku, navrch vyrovnejte oba druhy rajčat, osolte je a opepřete a přelijte olejem s máslem a tymiánem. Navrch rozdrobte sýr feta.
- 5Pečte pětadvacet minut, nechte pět minut zchladnout a pak nakrájejte.
- 1Udělejte karamelizovanou cibulku: máslo a olej dejte do pánve a počkejte, dokud se máslo zcela nerozpustí, přidejte cibuli, plamen snižte na střední a za občasného míchání opékejte deset minut, aby byla cibule krásně zlatavá. Vmíchejte cukr a opékejte dalších pár minut. Pak přendejte do mísy.
- 2Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do těsta. Z másla a hladké mouky udělejte prsty jemnou drobenku. Vmíchejte parmazán, tymián a špetku soli, poté přidejte žloutek a dvě lžíce studené vody a vypracujte těsto. Zabalte ho do potravinářské folie a dejte do chladničky.
- 3Máslo a olej rozehřejte v pánvi, vmíchejte cukr, česnek a pár snítek tymiánu. Opékejte ne déle, než jednu minutu.
- 4Těsto vyválejte a vyložte jím obdélníkovou formu 35 x 11 centimetrů nebo kulatou formu o průměru 24 cm. Přebývající konce odřízněte. Na těsto rozprostřete cibulku, navrch vyrovnejte oba druhy rajčat, osolte je a opepřete a přelijte olejem s máslem a tymiánem. Navrch rozdrobte sýr feta.
- 5Pečte pětadvacet minut, nechte pět minut zchladnout a pak nakrájejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.