
Zimní salát panzanella, co dům dal

Snadné
46-60 minut
5/5
Italská
Bez laktózy
Neplýtvání
Salát
Ingredience
Složení 4 porce
- Dýně Hokkaidó 1/2 ks
- Kapusta hlávková 1/2 ks
- Cibule červená 2 ks
- Hořčice dijonská 1 plž
- Olej olivový 40 ml
- Citron 1 ks
- Česnek 1 strouž.
- Med 1 plž
- Sůl
- Granátové jablko 1/2 ks
- Vepřová pečeně 300 g
- Chléb 100 g
- Pepř
- Dýně Hokkaidó 1/2 ks
- Kapusta hlávková 1/2 ks
- Cibule červená 2 ks
- Hořčice dijonská 1 plž
- Olej olivový 40 ml
- Citron 1 ks
- Česnek 1 strouž.
- Med 1 plž
- Sůl
- Granátové jablko 1/2 ks
- Vepřová pečeně 300 g
- Chléb 100 g
- Pepř
Příprava
- 1Očistěte ½ dýně Hokkaidó, nakrájejte ji na 2cm kousky a naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
- 2Zbavte košťálu ½ kapusty a rozdělte ji na jednotlivé listy. Ty natrhejte na větší kusy. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Kapustu a cibuli přidejte na plech k pečené dýni a dohromady pečte dalších 8 minut.
- 3Do misky vlijte 40 ml olivového oleje, šťávu z 1 citronu, oloupaný a prolisovaný stroužek česneku a lžíci medu. Osolte, opepřete a smíchejte na dresink. V míse smíchejte pečenou zeleninu, ½ vyloupaného granátového jablka a 300 g natrhaného masa z vaření z předchozího dne.
- 4Ze 100 g staršího chleba nakrájejte co možná nejtenčí plátky. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 8 minut dokřupava. Salát servírujte na velké míse. Nakonec ho ozdobte nalámanými chlebovými krutony. Závan léta v zimním kabátku je na stole!
- 1Očistěte ½ dýně Hokkaidó, nakrájejte ji na 2cm kousky a naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
- 2Zbavte košťálu ½ kapusty a rozdělte ji na jednotlivé listy. Ty natrhejte na větší kusy. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Kapustu a cibuli přidejte na plech k pečené dýni a dohromady pečte dalších 8 minut.
- 3Do misky vlijte 40 ml olivového oleje, šťávu z 1 citronu, oloupaný a prolisovaný stroužek česneku a lžíci medu. Osolte, opepřete a smíchejte na dresink. V míse smíchejte pečenou zeleninu, ½ vyloupaného granátového jablka a 300 g natrhaného masa z vaření z předchozího dne.
- 4Ze 100 g staršího chleba nakrájejte co možná nejtenčí plátky. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 8 minut dokřupava. Salát servírujte na velké míse. Nakonec ho ozdobte nalámanými chlebovými krutony. Závan léta v zimním kabátku je na stole!
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.