Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZimní salát panzanella, co dům dal
Albert logoAlbert logo
  • Zimní salát panzanella, co dům dal
Zimní salát panzanella, co dům dal

Zimní salát panzanella, co dům dal

Snadné
46-60 minut
5/5
Italská
Bez laktózy
Neplýtvání
Salát

Ingredience4 porce

4 porce
  • Dýně Hokkaidó 1/2 ks
  • Kapusta hlávková 1/2 ks
  • Cibule červená 2 ks
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Olej olivový 40 ml
  • Citron 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Med 1 plž
  • Sůl
  • Granátové jablko 1/2 ks
  • Vepřová pečeně 300 g
  • Chléb 100 g
  • Pepř
  • Dýně Hokkaidó 1/2 ks
  • Kapusta hlávková 1/2 ks
  • Cibule červená 2 ks
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Olej olivový 40 ml
  • Citron 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Med 1 plž
  • Sůl
  • Granátové jablko 1/2 ks
  • Vepřová pečeně 300 g
  • Chléb 100 g
  • Pepř

Příprava

1
Očistěte ½ dýně Hokkaidó, nakrájejte ji na 2cm kousky a naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
2
Zbavte košťálu ½ kapusty a rozdělte ji na jednotlivé listy. Ty natrhejte na větší kusy. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Kapustu a cibuli přidejte na plech k pečené dýni a dohromady pečte dalších 8 minut.
3
Do misky vlijte 40 ml olivového oleje, šťávu z 1 citronu, oloupaný a prolisovaný stroužek česneku a lžíci medu. Osolte, opepřete a smíchejte na dresink. V míse smíchejte pečenou zeleninu, ½ vyloupaného granátového jablka a 300 g natrhaného masa z vaření z předchozího dne.
4
Ze 100 g staršího chleba nakrájejte co možná nejtenčí plátky. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 8 minut dokřupava. Salát servírujte na velké míse. Nakonec ho ozdobte nalámanými chlebovými krutony. Závan léta v zimním kabátku je na stole!
1
Očistěte ½ dýně Hokkaidó, nakrájejte ji na 2cm kousky a naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
2
Zbavte košťálu ½ kapusty a rozdělte ji na jednotlivé listy. Ty natrhejte na větší kusy. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Kapustu a cibuli přidejte na plech k pečené dýni a dohromady pečte dalších 8 minut.
3
Do misky vlijte 40 ml olivového oleje, šťávu z 1 citronu, oloupaný a prolisovaný stroužek česneku a lžíci medu. Osolte, opepřete a smíchejte na dresink. V míse smíchejte pečenou zeleninu, ½ vyloupaného granátového jablka a 300 g natrhaného masa z vaření z předchozího dne.
4
Ze 100 g staršího chleba nakrájejte co možná nejtenčí plátky. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 8 minut dokřupava. Salát servírujte na velké míse. Nakonec ho ozdobte nalámanými chlebovými krutony. Závan léta v zimním kabátku je na stole!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.