×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapečené špagety podle Jamieho

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Zapečené špagety podle Jamieho

Co budete potřebovat

400 g špaget BASIC
sůl
300 ml smetany ke šlehání BASIC
4 velká vejce
sůl a mletý pepř BASIC
60 g čedaru
60 g sýra s výraznou chutí
(s modrou či bílou plísní AQ, kozího…)
2 velké hrsti baby špenátu,
propláchnutého a nasekaného
1 červená chilli paprička, bez semínek,
nasekaná
140 g sušených rajčat v oleji, slitých
a nahrubo nasekaných
oříšek másla
pár lístků špenátu potřených
olivovým olejem

Jak na to?

Vařící vodu z varné konvice přelijte do velkého hrnce, osolte, vložte do ní špagety a uvařte je podle návodu na obalu. Troubu předehřejte na 180 °C.
V míse prošlehejte smetanu a vejce, osolte a opepřete. Pak do mísy nastrouhejte většinu čedaru, výrazný sýr nakrájejte na kostky a většinu ho přisypte do mléka s vejci. Přidejte špenát, chilli, sušená rajčata a uvařené a scezené špagety. Všechno dobře promíchejte.
Zapékací nádobu velkou asi 25 × 25 cm vymažte máslem, přidejte špagetovou směs a zapékejte asi 30 minut, až budou špagety na povrchu křupavé. V tu chvíli je posypte zbytkem sýrů a poklaďte špenátovými lístky s olivovým olejem.
Zapékejte ještě dalších 10 minut. Před servírováním nechte špagety chvilku odpočinout.
Podávejte nakrájené na klíny – jako dort – například s listovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené špagety podle Jamieho

Hlavní chod Snadné Česká Zapékání Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (28)

Co budete potřebovat

400 g špaget BASIC
sůl
300 ml smetany ke šlehání BASIC
4 velká vejce
sůl a mletý pepř BASIC
60 g čedaru
60 g sýra s výraznou chutí
(s modrou či bílou plísní AQ, kozího…)
2 velké hrsti baby špenátu,
propláchnutého a nasekaného
1 červená chilli paprička, bez semínek,
nasekaná
140 g sušených rajčat v oleji, slitých
a nahrubo nasekaných
oříšek másla
pár lístků špenátu potřených
olivovým olejem

Jak na to?

Vařící vodu z varné konvice přelijte do velkého hrnce, osolte, vložte do ní špagety a uvařte je podle návodu na obalu. Troubu předehřejte na 180 °C.
V míse prošlehejte smetanu a vejce, osolte a opepřete. Pak do mísy nastrouhejte většinu čedaru, výrazný sýr nakrájejte na kostky a většinu ho přisypte do mléka s vejci. Přidejte špenát, chilli, sušená rajčata a uvařené a scezené špagety. Všechno dobře promíchejte.
Zapékací nádobu velkou asi 25 × 25 cm vymažte máslem, přidejte špagetovou směs a zapékejte asi 30 minut, až budou špagety na povrchu křupavé. V tu chvíli je posypte zbytkem sýrů a poklaďte špenátovými lístky s olivovým olejem.
Zapékejte ještě dalších 10 minut. Před servírováním nechte špagety chvilku odpočinout.
Podávejte nakrájené na klíny – jako dort – například s listovým salátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat