Zapečené palačinky crespelle alla fiorentina
Ingredience
4 | vejce |
120 g | hladké mouky |
sůl | |
400 ml | plnotučného mléka |
500 g | baby špenátu |
2 | stroužky česneku |
5 | lžic olivového oleje |
400 g | ricotty |
200 g | parmazánu |
1 | špetka muškátového oříšku |
10 g | másla |
250 g | rajčatového pyré |
Postup přípravy
1. Na palačinkové těsto vyšlehejte v míse 3 vejce, 100 g mouky, špetku soli a 300 ml mléka. Odložte do lednice.
2. Špenát nasekejte nahrubo, oloupaný česnek najemno.
3. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a vsypte česnek. Orestujte a přidejte špenát. Po 2 minutách odstavte. Vmíchejte ricottu, 3 lžíce strouhaného parmazánu, zbylé vejce, muškátový oříšek a sůl.
4. Mělkou pánev vytřete olejem a usmažte z připraveného těsta 8 palačinek.
5. Na bešamel v kastrůlku rozpusťte máslo, vsypte mouku a 3 minuty opékejte. Podlijte mlékem a za stálého míchání vařte 2 minuty do zhoustnutí.
6. Palačinky postupně plňte špenátem a přeložené na čtvrtiny vkládejte
do kulaté zapékací nádoby. Přelijte bešamelem, rajčatovým pyré a zasypte nastrouhaným parmazánem. Stejně opakujte druhou vrstvu.
7. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 minut.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY