Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Zapečené palačinky crespelle alla fiorentina

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na...
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na Vánoce
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový...
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový dort s...
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Bezlepkové vanilkové...
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Zapečené palačinky crespelle alla fiorentina

Co budete potřebovat

4 vejce
120 g hladké mouky
sůl
400 ml plnotučného mléka
500 g baby špenátu
2 stroužky česneku
5 lžic olivového oleje
400 g ricotty
200 g parmazánu
1 špetka muškátového oříšku
10 g másla
250 g rajčatového pyré

Jak na to?

1. Na palačinkové těsto vyšlehejte v míse 3 vejce, 100 g mouky, špetku soli a 300 ml mléka. Odložte do lednice.
2. Špenát nasekejte nahrubo, oloupaný česnek najemno.
3. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a vsypte česnek. Orestujte a přidejte špenát. Po 2 minutách odstavte. Vmíchejte ricottu, 3 lžíce strouhaného parmazánu, zbylé vejce, muškátový oříšek a sůl.
4. Mělkou pánev vytřete olejem a usmažte z připraveného těsta 8 palačinek.
5. Na bešamel v kastrůlku rozpusťte máslo, vsypte mouku a 3 minuty opékejte. Podlijte mlékem a za stálého míchání vařte 2 minuty do zhoustnutí.
6. Palačinky postupně plňte špenátem a přeložené na čtvrtiny vkládejte
do kulaté zapékací nádoby. Přelijte bešamelem, rajčatovým pyré a zasypte nastrouhaným parmazánem. Stejně opakujte druhou vrstvu.
7. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené palačinky crespelle alla fiorentina

Hlavní chod Velmi snadné Italská Chuťovky Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2019 Počet porcí: 6
(0)
Italové dělají crespelle den předem, aby se chutě v pokrmu do druhého dne pěkně rozložily.

Co budete potřebovat

4 vejce
120 g hladké mouky
sůl
400 ml plnotučného mléka
500 g baby špenátu
2 stroužky česneku
5 lžic olivového oleje
400 g ricotty
200 g parmazánu
1 špetka muškátového oříšku
10 g másla
250 g rajčatového pyré

Jak na to?

1. Na palačinkové těsto vyšlehejte v míse 3 vejce, 100 g mouky, špetku soli a 300 ml mléka. Odložte do lednice.
2. Špenát nasekejte nahrubo, oloupaný česnek najemno.
3. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a vsypte česnek. Orestujte a přidejte špenát. Po 2 minutách odstavte. Vmíchejte ricottu, 3 lžíce strouhaného parmazánu, zbylé vejce, muškátový oříšek a sůl.
4. Mělkou pánev vytřete olejem a usmažte z připraveného těsta 8 palačinek.
5. Na bešamel v kastrůlku rozpusťte máslo, vsypte mouku a 3 minuty opékejte. Podlijte mlékem a za stálého míchání vařte 2 minuty do zhoustnutí.
6. Palačinky postupně plňte špenátem a přeložené na čtvrtiny vkládejte
do kulaté zapékací nádoby. Přelijte bešamelem, rajčatovým pyré a zasypte nastrouhaným parmazánem. Stejně opakujte druhou vrstvu.
7. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na...
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na Vánoce
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový...
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový dort s...
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Bezlepkové vanilkové...
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty