×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zapečené mleté maso

Další recepty a články

Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Řecký salát
Řecký salát
Řecký salát
Řecký salát
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové...
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy

Zapečené mleté maso

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
Na bagetu
500 mletého hovězího masa AQ
2 cibule AQ, hrubě nasekané
1 lžička kmínu
1–2 lžičky chilli
1 plechovka krájených rajčat AQ
600 ml hovězího vývaru sůl
1 chlebíčková veka AQ nebo bageta
2 stroužky česneku
2 lžíce sekaných bylin (tymián, oregano, petrželka)

Jak na to?

1.Pár kapek oleje rozpalte v pánvi a pak na něm opečte mleté maso, aby se rozpadlo na co nejmenší kousky a zhnědlo. Při opékání maso drťte vařečkou a neustále promíchávejte. Pak maso přendejte do mísy, do pánve přilijte další olej a vhoďte nahrubo nasekanou cibuli. Opékejte dvě až tři minuty doměkka. Vsypte kmín a chilli a po minutě přidejte i maso, rajčata a vývar a přiveďte k varu. Osolte a nechte dvacet minut probublávat.
2.Mezitím předehřejte troubu na 200 °C Maso přendejte do zapékací mísy, bagetu nakrájejte na plátky, každý potřete česnekem, posypte bylinkami, dejte na maso, pokapejte olejem a pečte deset až dvanáct mi-nut dokřupava.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené mleté maso

Snadné Řecká Zapékání Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (14)

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
Na bagetu
500 mletého hovězího masa AQ
2 cibule AQ, hrubě nasekané
1 lžička kmínu
1–2 lžičky chilli
1 plechovka krájených rajčat AQ
600 ml hovězího vývaru sůl
1 chlebíčková veka AQ nebo bageta
2 stroužky česneku
2 lžíce sekaných bylin (tymián, oregano, petrželka)

Jak na to?

1.Pár kapek oleje rozpalte v pánvi a pak na něm opečte mleté maso, aby se rozpadlo na co nejmenší kousky a zhnědlo. Při opékání maso drťte vařečkou a neustále promíchávejte. Pak maso přendejte do mísy, do pánve přilijte další olej a vhoďte nahrubo nasekanou cibuli. Opékejte dvě až tři minuty doměkka. Vsypte kmín a chilli a po minutě přidejte i maso, rajčata a vývar a přiveďte k varu. Osolte a nechte dvacet minut probublávat.
2.Mezitím předehřejte troubu na 200 °C Maso přendejte do zapékací mísy, bagetu nakrájejte na plátky, každý potřete česnekem, posypte bylinkami, dejte na maso, pokapejte olejem a pečte deset až dvanáct mi-nut dokřupava.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Řecký salát
Řecký salát
Řecký salát
Řecký salát
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy

Inspirujte se podobnými recepty