×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zapečené mleté hovězí maso

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Zapečené mleté hovězí maso

Co budete potřebovat

1 a ½ lžíce olivového oleje
1 červená cibule, nasekaná
2 stroužky česneku, rozdrcené
1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná
500 g hovězího masa, mletého
1 konzerva (400 g) krájených rajčat
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžička uzené papriky
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
150 g čerstvého chleba, natrhaného na kousky
80 g strouhaného čedaru
K PODÁVÁNÍ
lístky čerstvého koriandru
zakysaná smetana

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Ve velké pánvi rozehřejte na středním plameni 2 lžičky oleje. Přidejte cibuli, česnek a chilli a 5 minut opékejte. Přidejte mleté maso, vařečkou ho rozdrobte na co nejmenší kousky a opékejte ho 5 minut dozlatova. Přidejte rajčata, worcesterskou omáčku, papriku, osolte, opepřete a duste dalších 5 minut, až směs začne houstnout. Chléb, sýr a zbytek oleje dejte do misky a smíchejte. Vložte do trouby a 10 minut pečte dozlatova. Podávejte posypané čerstvým koriandrem a ozdobené kopečkem zakysané smetany.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené mleté hovězí maso

Hlavní chod Snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (20)

Co budete potřebovat

1 a ½ lžíce olivového oleje
1 červená cibule, nasekaná
2 stroužky česneku, rozdrcené
1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná
500 g hovězího masa, mletého
1 konzerva (400 g) krájených rajčat
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžička uzené papriky
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
150 g čerstvého chleba, natrhaného na kousky
80 g strouhaného čedaru
K PODÁVÁNÍ
lístky čerstvého koriandru
zakysaná smetana

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Ve velké pánvi rozehřejte na středním plameni 2 lžičky oleje. Přidejte cibuli, česnek a chilli a 5 minut opékejte. Přidejte mleté maso, vařečkou ho rozdrobte na co nejmenší kousky a opékejte ho 5 minut dozlatova. Přidejte rajčata, worcesterskou omáčku, papriku, osolte, opepřete a duste dalších 5 minut, až směs začne houstnout. Chléb, sýr a zbytek oleje dejte do misky a smíchejte. Vložte do trouby a 10 minut pečte dozlatova. Podávejte posypané čerstvým koriandrem a ozdobené kopečkem zakysané smetany.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty