×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zapečené bílé fazole

Další recepty a články

Polévka z červené čočky
Polévka z červené...
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Congrí
Congrí
Congrí
Congrí
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel
Hrachová kaše s uzeným a...
Hrachová kaše s...
Hrachová kaše s uzeným a...
Hrachová kaše s uzeným a...

Zapečené bílé fazole

Co budete potřebovat

200 g bílých fazolí
2–3 lžíce mraženého hrášku
2 lžíce mražené kukuřice
1 pórek
1 červená paprika
1 lžíce slunečnicového oleje
1 velká cibule
150–200 g anglické slaniny
3 lžíce kečupu
250 g zakysané smetany
200 g ementálu, strouhaného
sůl, pepř

Jak na to?

1. Fazole propláchněte, zalijte čistou vodou a nechte přes noc namočené. Druhý den fazole uvařte doměkka. Například v tlakovém hrnci to trvá padesát minut. Fazole sceďte, přidejte k nim hrášek, kukuřici, pórek nakrájený na kolečka a červenou papriku nakrájenou na proužky. Lžíci oleje zahřejte v pánvi a pak na něm opečte cibuli nasekanou najemno, přidejte slaninu nakrájenou na nudličky a vyškvařte ji. Pak vše vmíchejte k fazolím. Přidejte kečup, smetanu a ementál. Osolte a opepřete, přendejte do čtyř až pěti zapékacích misek a čtyřicet minut zapékejte při 180 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené bílé fazole

Hlavní chod Snadné Mexická Zapékání Luštěniny Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 4 (33)

Co budete potřebovat

200 g bílých fazolí
2–3 lžíce mraženého hrášku
2 lžíce mražené kukuřice
1 pórek
1 červená paprika
1 lžíce slunečnicového oleje
1 velká cibule
150–200 g anglické slaniny
3 lžíce kečupu
250 g zakysané smetany
200 g ementálu, strouhaného
sůl, pepř

Jak na to?

1. Fazole propláchněte, zalijte čistou vodou a nechte přes noc namočené. Druhý den fazole uvařte doměkka. Například v tlakovém hrnci to trvá padesát minut. Fazole sceďte, přidejte k nim hrášek, kukuřici, pórek nakrájený na kolečka a červenou papriku nakrájenou na proužky. Lžíci oleje zahřejte v pánvi a pak na něm opečte cibuli nasekanou najemno, přidejte slaninu nakrájenou na nudličky a vyškvařte ji. Pak vše vmíchejte k fazolím. Přidejte kečup, smetanu a ementál. Osolte a opepřete, přendejte do čtyř až pěti zapékacích misek a čtyřicet minut zapékejte při 180 °C.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Congrí
Congrí
Congrí
Congrí
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel
Hrachová kaše s uzeným a...
Hrachová kaše s uzeným a...
Hrachová kaše s uzeným a...
Hrachová kaše s uzeným a...

Inspirujte se podobnými recepty