×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zapečená zelenina

Další recepty a články

Květák zapečený sýrem
Květák zapečený...
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková...
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s liškami a...

Zapečená zelenina

Co budete potřebovat

50 g másla
50 g hladké mouky
2 lžičky plnotučné hořčice
600 ml mléka ABio
200 g strouhaného eidamu AQ
2 velké brambory AQ
1 brokolice, nakrájená na růžičky
1 květák, nakrájený na růžičky
200 g mraženého hrášku AQ
hrst pažitky, nasekané
sůl

Jak na to?

Z másla a mouky připravte jíšku. Jemně ji opražte, přidejte hořčici, pak po malých dávkách přilévejte mléko. Nepřestávejte míchat, jinak by vznikly žmolky. Až začne bešamel houstnout a probublávat, odstavte ho z vařiče a nasypte do něj většinu sýru – hrst si nechte stranou. Troubu předehřejte na 220 °C, dejte vařit vodu do většího hrnce. Brambory nakrájené na plátky pět minut povařte, na tři minuty k nim přidejte i brokolici a květák a na poslední minutu mražený hrášek. Vše pečlivě sceďte, dejte si stranou tolik bramborových plátku, aby vám zbylo na celý povrch, a zbývající zeleninu opatrně zamíchejte do bešamelu. Přidejte i pažitku, osolte podle chuti a vše dobře promíchejte. Směs nalijte do zapékací mísy, na povrch naskládejte zbylé brambory, posypte odloženým sýrem a pečte dvacet až pětadvacet minut – dokud horní vrstva brambor nezezlátne.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečená zelenina

Snadné Francouzská Vegetariánské Zapékání Květák Magazín 3/2010
Průměrné hodnocení 4 (50)

Co budete potřebovat

50 g másla
50 g hladké mouky
2 lžičky plnotučné hořčice
600 ml mléka ABio
200 g strouhaného eidamu AQ
2 velké brambory AQ
1 brokolice, nakrájená na růžičky
1 květák, nakrájený na růžičky
200 g mraženého hrášku AQ
hrst pažitky, nasekané
sůl

Jak na to?

Z másla a mouky připravte jíšku. Jemně ji opražte, přidejte hořčici, pak po malých dávkách přilévejte mléko. Nepřestávejte míchat, jinak by vznikly žmolky. Až začne bešamel houstnout a probublávat, odstavte ho z vařiče a nasypte do něj většinu sýru – hrst si nechte stranou. Troubu předehřejte na 220 °C, dejte vařit vodu do většího hrnce. Brambory nakrájené na plátky pět minut povařte, na tři minuty k nim přidejte i brokolici a květák a na poslední minutu mražený hrášek. Vše pečlivě sceďte, dejte si stranou tolik bramborových plátku, aby vám zbylo na celý povrch, a zbývající zeleninu opatrně zamíchejte do bešamelu. Přidejte i pažitku, osolte podle chuti a vše dobře promíchejte. Směs nalijte do zapékací mísy, na povrch naskládejte zbylé brambory, posypte odloženým sýrem a pečte dvacet až pětadvacet minut – dokud horní vrstva brambor nezezlátne.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s liškami a...

Inspirujte se podobnými recepty