×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Žampiony portobello s mletým masem a nivou
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné ,

Žampiony portobello s mletým masem a nivou

Co budu potřebovat

8 žampionů portobello
olej
3 cibule, nakrájené najemno
150 g sýru Niva, rozdrobeného
400–500 g směsi mletého masa
sůl a mletý pepř, kmín
petrželka na ozdobu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Očistěte žampiony a vykrojte z nich nožičky. Kloboučky poklaďte na plech, vymazaný olejem. Nožičky rozkrájejte a s cibulí je na troše oleje v pánvi osmahněte dosklovita. Vyndejte a nechte zchladnout. K mletému masu v míse přidejte směs nožiček a cibule, nivu, osolte, opepřete a přidejte kmín. Vše důkladně promíchejte a naplňte tím hlavičky hub. Plněné žampiony pečte zhruba hodinu.

Na talíři pokrm ozdobte petrželkou. Jako příloha je výborná bramborová kaše či vařené brambory.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut