×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Žampiony portobello s mletým masem a nivou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Žampiony portobello s mletým masem a nivou

Co budete potřebovat

8 žampionů portobello
olej
3 cibule, nakrájené najemno
150 g sýru Niva, rozdrobeného
400–500 g směsi mletého masa
sůl a mletý pepř, kmín
petrželka na ozdobu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Očistěte žampiony a vykrojte z nich nožičky. Kloboučky poklaďte na plech, vymazaný olejem. Nožičky rozkrájejte a s cibulí je na troše oleje v pánvi osmahněte dosklovita. Vyndejte a nechte zchladnout. K mletému masu v míse přidejte směs nožiček a cibule, nivu, osolte, opepřete a přidejte kmín. Vše důkladně promíchejte a naplňte tím hlavičky hub. Plněné žampiony pečte zhruba hodinu.

Na talíři pokrm ozdobte petrželkou. Jako příloha je výborná bramborová kaše či vařené brambory.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Žampiony portobello s mletým masem a nivou

Hlavní chod Snadné Magazín 1/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (37)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

8 žampionů portobello
olej
3 cibule, nakrájené najemno
150 g sýru Niva, rozdrobeného
400–500 g směsi mletého masa
sůl a mletý pepř, kmín
petrželka na ozdobu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Očistěte žampiony a vykrojte z nich nožičky. Kloboučky poklaďte na plech, vymazaný olejem. Nožičky rozkrájejte a s cibulí je na troše oleje v pánvi osmahněte dosklovita. Vyndejte a nechte zchladnout. K mletému masu v míse přidejte směs nožiček a cibule, nivu, osolte, opepřete a přidejte kmín. Vše důkladně promíchejte a naplňte tím hlavičky hub. Plněné žampiony pečte zhruba hodinu.

Na talíři pokrm ozdobte petrželkou. Jako příloha je výborná bramborová kaše či vařené brambory.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty