
Tradiční kuře na paprice s noky
I když dnes místo slepice najdete v omáčce spíše kuře, lahodnou chuť smetanové omáčky s paprikou nic nenahradí. Ochutnejte kuře na paprice jako od babičky.

Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Pro děti
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 200 g
- Kuřecí prsní řízky 3 ks
- Sůl
- Cibule 1 ks
- Pepř
- Paprika mletá sladká 2 člž
- Voda 1,5 l
- Smetana na vaření 1 ks
- Mouka hladká 2 plž
- Bramborové noky 400 g
- Petrželka čerstvá
- Máslo 200 g
- Kuřecí prsní řízky 3 ks
- Sůl
- Cibule 1 ks
- Pepř
- Paprika mletá sladká 2 člž
- Voda 1,5 l
- Smetana na vaření 1 ks
- Mouka hladká 2 plž
- Bramborové noky 400 g
- Petrželka čerstvá
Příprava
- 1Kuřecí řízky osolte a opepřete. V hlubší pánvi rozehřejte 50 g másla a lehce na něm maso opečte z obou stran. Maso vyjměte ven.
- 2Nyní do pánve vhoďte 1 cibuli pokrájenou nadrobno a opékejte, dokud nemá zlatavou barvu. Zasypte ji 2 lžičkami mleté papriky, promíchejte a ihned zalijte 1,5 l horké vody.
- 3Maso vložte zpět a duste, dokud není měkké. Zabere to přibližně 15 minut.
- 4Na jíšku si rozehřejte 150 g másla a poté vsypte 2 lžíce hladké mouky. Chvíli míchejte na mírném plameni a poté přidejte k masu.
- 5Na závěr vaření vlijte do omáčky 200 ml smetany a provařte posledních 5 minut. Osolte a opepřete.
- 6Noky uvařte podle návodu na obalu a podávejte přelité omáčkou s kousky masa. V talíři zdobte nasekanou petrželkou. Voilá! A rychlá a lahodná večeře či oběd je na stole.
- 1Kuřecí řízky osolte a opepřete. V hlubší pánvi rozehřejte 50 g másla a lehce na něm maso opečte z obou stran. Maso vyjměte ven.
- 2Nyní do pánve vhoďte 1 cibuli pokrájenou nadrobno a opékejte, dokud nemá zlatavou barvu. Zasypte ji 2 lžičkami mleté papriky, promíchejte a ihned zalijte 1,5 l horké vody.
- 3Maso vložte zpět a duste, dokud není měkké. Zabere to přibližně 15 minut.
- 4Na jíšku si rozehřejte 150 g másla a poté vsypte 2 lžíce hladké mouky. Chvíli míchejte na mírném plameni a poté přidejte k masu.
- 5Na závěr vaření vlijte do omáčky 200 ml smetany a provařte posledních 5 minut. Osolte a opepřete.
- 6Noky uvařte podle návodu na obalu a podávejte přelité omáčkou s kousky masa. V talíři zdobte nasekanou petrželkou. Voilá! A rychlá a lahodná večeře či oběd je na stole.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Jak udělat recept zdravější Zdravější variantu si můžete jednoduše připravit použitím kokosového mléka místo smetany. Pokrm tak dostane nový rozměr se závanem orientu jako nevšední obměna tradice.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.