Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTradiční kuře na paprice s noky
Albert logoAlbert logo
  • Tradiční kuře na paprice s noky

Tradiční kuře na paprice s noky

I když dnes místo slepice najdete v omáčce spíše kuře, lahodnou chuť smetanové omáčky s paprikou nic nenahradí. Ochutnejte kuře na paprice jako od babičky.
Tradiční kuře na paprice s noky
Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 200 g
  • Kuřecí prsní řízky 3 ks
  • Sůl
  • Cibule 1 ks
  • Pepř
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Voda 1,5 l
  • Smetana na vaření 1 ks
  • Mouka hladká 2 plž
  • Bramborové noky 400 g
  • Petrželka čerstvá
  • Máslo 200 g
  • Kuřecí prsní řízky 3 ks
  • Sůl
  • Cibule 1 ks
  • Pepř
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Voda 1,5 l
  • Smetana na vaření 1 ks
  • Mouka hladká 2 plž
  • Bramborové noky 400 g
  • Petrželka čerstvá

Příprava

1
Kuřecí řízky osolte a opepřete. V hlubší pánvi rozehřejte 50 g másla a lehce na něm maso opečte z obou stran. Maso vyjměte ven.
2
Nyní do pánve vhoďte 1 cibuli pokrájenou nadrobno a opékejte, dokud nemá zlatavou barvu. Zasypte ji 2 lžičkami mleté papriky, promíchejte a ihned zalijte 1,5 l horké vody.
3
Maso vložte zpět a duste, dokud není měkké. Zabere to přibližně 15 minut.
4
Na jíšku si rozehřejte 150 g másla a poté vsypte 2 lžíce hladké mouky. Chvíli míchejte na mírném plameni a poté přidejte k masu.
5
Na závěr vaření vlijte do omáčky 200 ml smetany a provařte posledních 5 minut. Osolte a opepřete.
6
Noky uvařte podle návodu na obalu a podávejte přelité omáčkou s kousky masa. V talíři zdobte nasekanou petrželkou. Voilá! A rychlá a lahodná večeře či oběd je na stole.
1
Kuřecí řízky osolte a opepřete. V hlubší pánvi rozehřejte 50 g másla a lehce na něm maso opečte z obou stran. Maso vyjměte ven.
2
Nyní do pánve vhoďte 1 cibuli pokrájenou nadrobno a opékejte, dokud nemá zlatavou barvu. Zasypte ji 2 lžičkami mleté papriky, promíchejte a ihned zalijte 1,5 l horké vody.
3
Maso vložte zpět a duste, dokud není měkké. Zabere to přibližně 15 minut.
4
Na jíšku si rozehřejte 150 g másla a poté vsypte 2 lžíce hladké mouky. Chvíli míchejte na mírném plameni a poté přidejte k masu.
5
Na závěr vaření vlijte do omáčky 200 ml smetany a provařte posledních 5 minut. Osolte a opepřete.
6
Noky uvařte podle návodu na obalu a podávejte přelité omáčkou s kousky masa. V talíři zdobte nasekanou petrželkou. Voilá! A rychlá a lahodná večeře či oběd je na stole.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat recept zdravější
    Zdravější variantu si můžete jednoduše připravit použitím kokosového mléka místo smetany. Pokrm tak dostane nový rozměr se závanem orientu jako nevšední obměna tradice.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.