×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Žampionové rizoto se špenátem a ricottou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Žampionové rizoto se špenátem a ricottou

Co budete potřebovat

1 šalotka
50 g másla
250 g žampionů
300 g rýže arborio
250 ml zeleninového vývaru 100 ml suchého bílého vína
sůl, pepř
1 lžíce olivového oleje Albert Quality
100 g baby špenátu 4 lžíce ricotty
2 snítky petrželky

Jak na to?

1. Nakrájenou šalotku osmahněte na másle. Přidejte 200 g nakrájených žampionů, promíchejte a 10 minut restujte.
2. Přidejte rýži, zalijte vývarem a vínem. Osolte a opepřete. Pod pokličkou duste 20 minut.
3. Mezitím opečte na oleji zbývající žampiony nakrájené na plátky a odložte.
4. Do rizota přimíchejte 90 g špenátu a nechte 3 minuty dojít.
5. Před podáváním do rizota vmíchejte 2 lžíce ricotty. Ozdobte opečenými žampiony a zbývající ricottou. Posypte čerstvým špenátem a petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Žampionové rizoto se špenátem a ricottou

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Vegetariánské Bezlepkové Magazín 5/2019 Počet porcí: 4 porce
(0)
Místo žampionů můžete použít hlívu ústřičnou.

Co budete potřebovat

1 šalotka
50 g másla
250 g žampionů
300 g rýže arborio
250 ml zeleninového vývaru 100 ml suchého bílého vína
sůl, pepř
1 lžíce olivového oleje Albert Quality
100 g baby špenátu 4 lžíce ricotty
2 snítky petrželky

Jak na to?

1. Nakrájenou šalotku osmahněte na másle. Přidejte 200 g nakrájených žampionů, promíchejte a 10 minut restujte.
2. Přidejte rýži, zalijte vývarem a vínem. Osolte a opepřete. Pod pokličkou duste 20 minut.
3. Mezitím opečte na oleji zbývající žampiony nakrájené na plátky a odložte.
4. Do rizota přimíchejte 90 g špenátu a nechte 3 minuty dojít.
5. Před podáváním do rizota vmíchejte 2 lžíce ricotty. Ozdobte opečenými žampiony a zbývající ricottou. Posypte čerstvým špenátem a petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty