
Ostrá květáková polévka

Náročné
16-30 minut
0/5
Polévka
Ingredience
Složení 4 porce
- Kuřecí polévková směs 1 ks
- Celer 1/2 ks
- Petržel 1 ks
- Mrkev 1 ks
- Bobkový list 1 ks
- Cibule 1 ks
- Nové koření
- Květák 1 ks
- Olej olivový 2 plž
- Skořice mletá 1/2 člž
- Koriandr mletý 1/2 člž
- Kmín celý 1/2 člž
- Mandle plátky 50 g
- Pepř
- Chilli pasta 2 plž
- Sůl
- Máslo
- Kuřecí polévková směs 1 ks
- Celer 1/2 ks
- Petržel 1 ks
- Mrkev 1 ks
- Bobkový list 1 ks
- Cibule 1 ks
- Nové koření
- Květák 1 ks
- Olej olivový 2 plž
- Skořice mletá 1/2 člž
- Koriandr mletý 1/2 člž
- Kmín celý 1/2 člž
- Mandle plátky 50 g
- Pepř
- Chilli pasta 2 plž
Příprava
- 1Nejprve si z kuřecí polévkové směsi připravte vývar. Rozpalte troubu na 180 °C. Kuřecí směs dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20–30 minut. Poté přemístěte směs do hrnce, kde ji zalijte studenou vodou, a dejte vařit. Přidejte očistěnou zeleninu: mrkev, petržel, půlku celeru a cibuli. Přiklopte pokličkou. Jakmile se začne vývar vařit, sundejte pokličku, stáhněte plamen na minimum a nechte jemně probublávat. Pěnu sbírejte děrovanou naběračkou. Po cca 15 minutách přidejte bobkový list, nové koření a pepř a vařte zhruba 2 hodiny. Poté sceďte, vraťte do něj obrané maso a pokud je to potřeba, tak zredukujte.
- 2Květák omyjte, odřízněte košťál a rozeberte ho na jednotlivé růžice. Z nejkrásnějších nakrájejte pár plátků, kterými polévku ozdobíte.
- 3Olivový olej rozpalte v hrnci, vsypte skořici, kmín a koriandr a opékejte, dokud koření neuvolní vůni. Vmíchejte chilli pastu a po 1–2 minutách vlijte 1 litr horkého vývaru.
- 4Přidejte květák a vařte asi 15–20 minut, aby změkl.
- 5Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Podle chuti ji osolte.
- 1Nejprve si z kuřecí polévkové směsi připravte vývar. Rozpalte troubu na 180 °C. Kuřecí směs dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20–30 minut. Poté přemístěte směs do hrnce, kde ji zalijte studenou vodou, a dejte vařit. Přidejte očistěnou zeleninu: mrkev, petržel, půlku celeru a cibuli. Přiklopte pokličkou. Jakmile se začne vývar vařit, sundejte pokličku, stáhněte plamen na minimum a nechte jemně probublávat. Pěnu sbírejte děrovanou naběračkou. Po cca 15 minutách přidejte bobkový list, nové koření a pepř a vařte zhruba 2 hodiny. Poté sceďte, vraťte do něj obrané maso a pokud je to potřeba, tak zredukujte.
- 2Květák omyjte, odřízněte košťál a rozeberte ho na jednotlivé růžice. Z nejkrásnějších nakrájejte pár plátků, kterými polévku ozdobíte.
- 3Olivový olej rozpalte v hrnci, vsypte skořici, kmín a koriandr a opékejte, dokud koření neuvolní vůni. Vmíchejte chilli pastu a po 1–2 minutách vlijte 1 litr horkého vývaru.
- 4Přidejte květák a vařte asi 15–20 minut, aby změkl.
- 5Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Podle chuti ji osolte.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.