×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Žampionové rizoto

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety,...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Žampionové rizoto

Co budete potřebovat

10 plátků slaniny AQ, nakrájených na silnější proužky
300 g žampionů AQ
2 lžíce slunečnicového oleje
1 velká cibule, nasekaná najemno
3 stroužky česneku, rozmělněné
300 g rýže AQ
600 ml horkého zeleninového vývaru ABio
100 g strouhaného eidamu

Jak na to?

Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho opečte slaninu. V momentě, kdy začne uvolňovat tuk, přidejte houby, zvyšte plamen a opékejte další tři až čtyři minuty, dokud nejsou houby měkké a slanina zlatavá a křupavá. Přendejte do misky a udržujte teplé. Do pánve naopak vlijte olej a pět minut na něm opékejte cibuli doměkka. Přidejte česnek a minutu opékejte. Vsypte rýži, zalijte vývarem, promíchejte a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte deset až patnáct minut vařit, aby se veškerá tekutina téměř vsákla. Sejměte z ohně, promíchejte, přiklopte a nechte pět minut stát. Poté do rýže vmíchejte většinu sýru, ochuťte podle uvážení. Rýži rozdělte do misek nebo na talíře, navrch dejte slaninu s houbami a posypte zbylým sýrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Žampionové rizoto

Hlavní chod Snadné Italská Magazín 5/2011
Průměrné hodnocení 4 (19)

Co budete potřebovat

10 plátků slaniny AQ, nakrájených na silnější proužky
300 g žampionů AQ
2 lžíce slunečnicového oleje
1 velká cibule, nasekaná najemno
3 stroužky česneku, rozmělněné
300 g rýže AQ
600 ml horkého zeleninového vývaru ABio
100 g strouhaného eidamu

Jak na to?

Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho opečte slaninu. V momentě, kdy začne uvolňovat tuk, přidejte houby, zvyšte plamen a opékejte další tři až čtyři minuty, dokud nejsou houby měkké a slanina zlatavá a křupavá. Přendejte do misky a udržujte teplé. Do pánve naopak vlijte olej a pět minut na něm opékejte cibuli doměkka. Přidejte česnek a minutu opékejte. Vsypte rýži, zalijte vývarem, promíchejte a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte deset až patnáct minut vařit, aby se veškerá tekutina téměř vsákla. Sejměte z ohně, promíchejte, přiklopte a nechte pět minut stát. Poté do rýže vmíchejte většinu sýru, ochuťte podle uvážení. Rýži rozdělte do misek nebo na talíře, navrch dejte slaninu s houbami a posypte zbylým sýrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Inspirujte se podobnými recepty