Zajíčkový dort

Dort s roztomilým kukučem zajíčka vykouzlí úsměv na tváři celé rodině.
Náročné Dezert Počet porcí: 1 dort Magazín 4/2019
Náročné Dezert Počet porcí: 1 dort Magazín 4/2019

Ingredience

Na 2 korpusy (forma 2 × 18 cm):
250 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
100 g mletých vlašských ořechů
250 g másla
4 vejce
250 g cukru krupice
NA KRÉM:
125 g másla
250 g cukru moučky
2 lžíce mléka
1 lžička vanilkového extraktu
100 g čerstvého sýru typu Lučina
KRÉM NA ZDOBENÍ:
3 bílky
200 g cukru krystalu
1⁄4 lžičky citronové šťávy
50 g strouhaného kokosu
50 g mletých vlašských ořechů

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a mleté ořechy. Máslo rozpusťte a nechte vychladnout. Zvlášť vyšlehejte vejce s cukrem a zapracujte máslo.
2. Po třetinách vmíchejte sypkou směs a vypracujte dohladka. Pečte v dortových formách vyložených pečicím papírem asi 30 minut. Nechte 10 minut chladit ve formě, pak korpusy vyndejte a nechte vystydnout.
3. Na krém vyšlehejte měkké máslo s cukrem, mlékem a vanilkovým extraktem. Zvlášť promíchejte lučinu a zapracujte ji do máslového krému. Rozdělte na třetiny.
4. Korpusy po vychlazení rozřízněte v polovině a promažte vrstvičkou krému. Dejte chladit do lednice.
5. Krém na zdobení připravíte tak, že nad vodní lázní šleháte 8 minut bílky, cukr a citronovou šťávu. Bílkovou hmotou potírejte zchlazený korpus. Trochu krému odložte na připevnění nosu a očí.
6. Smíchejte kokos a ořechy a směs přitlačte na stěny korpusu tak, abyste vytvořili králičí srst. Zbytkem posypte vrchní část dortu. Dejte chladit.

NA OUŠKA A DOKONČENÍ DEKORACE:
1. Na zadní stranu plechu kápněte trochu oleje, rozetřete. Na plech nalepte celofán o velikosti A4.
2. Smíchejte mleté ořechy a cukr. Nad vodní lázní rozehřejte čokoládu a namočte v ní piškot na králičí nos.
3. Na celofán nalijte čokoládu do tvaru králičích uší. Doprostřed nasypte ořechy. Dejte vychladit. Po 20 minutách sloupněte a zapíchněte uši do dortu.
4. Pomocí zbylého krému připevněte oči z lentilek a nos z piškotu namočeného v čokoládě. Kolem nosu zapíchněte vousy ze špejlí.

Pomohl vám recept?

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky