Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 balíčky kuřecího na polévku
3 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule
3 mrkve
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 snítek čerstvého tymiánu
3 kuličky pepře
2 lžíce másla
15 ml mléka
1 vejce
6 lžic krupice
sůl
1 svazek hladkolisté petržele
1 hrst mraženého hrášku

Postup přípravy

Kuřecí skelety a krky dejte do většího hrnce s rozpáleným olejem a asi 5 minut je ze všech stran opečte. Přidejte očištěnou, rozpůlenou cibuli a jednu mrkev pokrájenou na větší kusy, stáhněte plamen a restujte dalších pět minut. Přilijte 1,5 litru vroucí vody a přiveďte k varu. Přidejte koření a byliny, stáhněte plamen tak, aby obsah hrnce mírně pobublával, a vařte asi hodinu. Průběžně sbírejte pěnu, která se bude tvořit na hladině.
Vylovte skelety a krky a vývar nechte trochu zchladnout. Oberte maso z kostí a nasekejte ho nadrobno. Rozpuštěné máslo smíchejte s mlékem a rozšlehaným vejcem, přidejte krupici, sůl, posekanou petrželku (část si nechte stranou k podávání) a maso. Umíchejte hladké těsto.
Vývar přeceďte do čistého hrnce a přiveďte k varu, přidejte zbylé mrkve pokrájené na drobné kostičky a povolený hrášek, osolte a vařte, dokud není zelenina takřka akorát. Z těsta tvarujte knedlíčky a zavařte je v polévce. Jakmile vyplavou na hladinu, je polévka připravena k servírování. Chuť dolaďte solí a talíře dozdobte petrželkou.

Pomohl vám recept?
1hodnocení4

Další videorecepty