×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vývar s kuřecími knedlíčky

Další recepty a články

Králík dušený v bílém víně
Králík dušený...
Králík dušený v bílém víně
Králík dušený v bílém víně
Králičí hřbet v balíčku
Králičí hřbet...
Králičí hřbet v balíčku
Králičí hřbet v balíčku
Králičí stehna na hořčici
Králičí stehna na...
Králičí stehna na hořčici
Králičí stehna na hořčici
Pečené kuře s bylinkami
Pečené kuře...
Pečené kuře s bylinkami
Pečené kuře s bylinkami

Vývar s kuřecími knedlíčky

Co budete potřebovat

2 balíčky kuřecího na polévku
3 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule
3 mrkve
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 snítek čerstvého tymiánu
3 kuličky pepře
2 lžíce másla
15 ml mléka
1 vejce
6 lžic krupice
sůl
1 svazek hladkolisté petržele
1 hrst mraženého hrášku

Jak na to?

Kuřecí skelety a krky dejte do většího hrnce s rozpáleným olejem a asi 5 minut je ze všech stran opečte. Přidejte očištěnou, rozpůlenou cibuli a jednu mrkev pokrájenou na větší kusy, stáhněte plamen a restujte dalších pět minut. Přilijte 1,5 litru vroucí vody a přiveďte k varu. Přidejte koření a byliny, stáhněte plamen tak, aby obsah hrnce mírně pobublával, a vařte asi hodinu. Průběžně sbírejte pěnu, která se bude tvořit na hladině.
Vylovte skelety a krky a vývar nechte trochu zchladnout. Oberte maso z kostí a nasekejte ho nadrobno. Rozpuštěné máslo smíchejte s mlékem a rozšlehaným vejcem, přidejte krupici, sůl, posekanou petrželku (část si nechte stranou k podávání) a maso. Umíchejte hladké těsto.
Vývar přeceďte do čistého hrnce a přiveďte k varu, přidejte zbylé mrkve pokrájené na drobné kostičky a povolený hrášek, osolte a vařte, dokud není zelenina takřka akorát. Z těsta tvarujte knedlíčky a zavařte je v polévce. Jakmile vyplavou na hladinu, je polévka připravena k servírování. Chuť dolaďte solí a talíře dozdobte petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vývar s kuřecími knedlíčky

Polévka Snadné Maso Velikonoce Králík a kuře podle Zdeňka Pohlreicha Magazín 3/2017 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

2 balíčky kuřecího na polévku
3 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule
3 mrkve
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 snítek čerstvého tymiánu
3 kuličky pepře
2 lžíce másla
15 ml mléka
1 vejce
6 lžic krupice
sůl
1 svazek hladkolisté petržele
1 hrst mraženého hrášku

Jak na to?

Kuřecí skelety a krky dejte do většího hrnce s rozpáleným olejem a asi 5 minut je ze všech stran opečte. Přidejte očištěnou, rozpůlenou cibuli a jednu mrkev pokrájenou na větší kusy, stáhněte plamen a restujte dalších pět minut. Přilijte 1,5 litru vroucí vody a přiveďte k varu. Přidejte koření a byliny, stáhněte plamen tak, aby obsah hrnce mírně pobublával, a vařte asi hodinu. Průběžně sbírejte pěnu, která se bude tvořit na hladině.
Vylovte skelety a krky a vývar nechte trochu zchladnout. Oberte maso z kostí a nasekejte ho nadrobno. Rozpuštěné máslo smíchejte s mlékem a rozšlehaným vejcem, přidejte krupici, sůl, posekanou petrželku (část si nechte stranou k podávání) a maso. Umíchejte hladké těsto.
Vývar přeceďte do čistého hrnce a přiveďte k varu, přidejte zbylé mrkve pokrájené na drobné kostičky a povolený hrášek, osolte a vařte, dokud není zelenina takřka akorát. Z těsta tvarujte knedlíčky a zavařte je v polévce. Jakmile vyplavou na hladinu, je polévka připravena k servírování. Chuť dolaďte solí a talíře dozdobte petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Králík dušený v bílém víně
Králík dušený v bílém víně
Králík dušený v bílém víně
Králík dušený v bílém víně
Králičí hřbet v balíčku
Králičí hřbet v balíčku
Králičí hřbet v balíčku
Králičí hřbet v balíčku
Králičí stehna na hořčici
Králičí stehna na hořčici
Králičí stehna na hořčici
Králičí stehna na hořčici
Pečené kuře s bylinkami
Pečené kuře s bylinkami
Pečené kuře s bylinkami
Pečené kuře s bylinkami

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat