×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Voňavé kuřecí s omáčkou 

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Voňavé kuřecí s omáčkou 

Co budete potřebovat

800 g kuřecího masa
1 lžička provensálské koření
olivový olej
4 brambory
Tomatový sos
1 cibule
olej
4 rajčata
sůl, pepř
4 stroužky česneku
Česneková omáčka
1 kelímek zakysané smetany
pažitka
sůl, pepř
1 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Kuřecí maso očistěte a naložte přes noc do olivového oleje, do něhož vmícháte provensálské koření. Druhý den si nejdříve připravte tomatový sos. Na olivovém oleji orestujte cibulku a sloupnutá oloupaná, pokrájená rajčata. Dochuťte solí, pepřem a česnekem. Česnekovou omáčku na brambory připravíte tak, že kelímek zakysané smetany, nakrájenou pažitku, bílý pepř, sůl, citronovou šťávu dáte do misky a vše dobře promícháte. Potom jednotlivé porce masa opečte na grilu tak, aby maso zůstalo hezky šťavnaté. Podávejte s brambory upečenými ve slupce, které si předem předvaříte a dopečete na grilu. Omáčky můžete podávat zvlášť v misce nebo maso přelijte tomatovým sosem a grilované brambory česnekovou omáčkou. Na talíři doplňte zeleninovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Voňavé kuřecí s omáčkou 

Hlavní chod Velmi snadné Maso Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

800 g kuřecího masa
1 lžička provensálské koření
olivový olej
4 brambory
Tomatový sos
1 cibule
olej
4 rajčata
sůl, pepř
4 stroužky česneku
Česneková omáčka
1 kelímek zakysané smetany
pažitka
sůl, pepř
1 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Kuřecí maso očistěte a naložte přes noc do olivového oleje, do něhož vmícháte provensálské koření. Druhý den si nejdříve připravte tomatový sos. Na olivovém oleji orestujte cibulku a sloupnutá oloupaná, pokrájená rajčata. Dochuťte solí, pepřem a česnekem. Česnekovou omáčku na brambory připravíte tak, že kelímek zakysané smetany, nakrájenou pažitku, bílý pepř, sůl, citronovou šťávu dáte do misky a vše dobře promícháte. Potom jednotlivé porce masa opečte na grilu tak, aby maso zůstalo hezky šťavnaté. Podávejte s brambory upečenými ve slupce, které si předem předvaříte a dopečete na grilu. Omáčky můžete podávat zvlášť v misce nebo maso přelijte tomatovým sosem a grilované brambory česnekovou omáčkou. Na talíři doplňte zeleninovým salátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty