×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Voňavé kuřecí s omáčkou 

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Voňavé kuřecí s omáčkou 

Co budete potřebovat

800 g kuřecího masa
1 lžička provensálské koření
olivový olej
4 brambory
Tomatový sos
1 cibule
olej
4 rajčata
sůl, pepř
4 stroužky česneku
Česneková omáčka
1 kelímek zakysané smetany
pažitka
sůl, pepř
1 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Kuřecí maso očistěte a naložte přes noc do olivového oleje, do něhož vmícháte provensálské koření. Druhý den si nejdříve připravte tomatový sos. Na olivovém oleji orestujte cibulku a sloupnutá oloupaná, pokrájená rajčata. Dochuťte solí, pepřem a česnekem. Česnekovou omáčku na brambory připravíte tak, že kelímek zakysané smetany, nakrájenou pažitku, bílý pepř, sůl, citronovou šťávu dáte do misky a vše dobře promícháte. Potom jednotlivé porce masa opečte na grilu tak, aby maso zůstalo hezky šťavnaté. Podávejte s brambory upečenými ve slupce, které si předem předvaříte a dopečete na grilu. Omáčky můžete podávat zvlášť v misce nebo maso přelijte tomatovým sosem a grilované brambory česnekovou omáčkou. Na talíři doplňte zeleninovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Voňavé kuřecí s omáčkou 

Hlavní chod Velmi snadné Maso Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

800 g kuřecího masa
1 lžička provensálské koření
olivový olej
4 brambory
Tomatový sos
1 cibule
olej
4 rajčata
sůl, pepř
4 stroužky česneku
Česneková omáčka
1 kelímek zakysané smetany
pažitka
sůl, pepř
1 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Kuřecí maso očistěte a naložte přes noc do olivového oleje, do něhož vmícháte provensálské koření. Druhý den si nejdříve připravte tomatový sos. Na olivovém oleji orestujte cibulku a sloupnutá oloupaná, pokrájená rajčata. Dochuťte solí, pepřem a česnekem. Česnekovou omáčku na brambory připravíte tak, že kelímek zakysané smetany, nakrájenou pažitku, bílý pepř, sůl, citronovou šťávu dáte do misky a vše dobře promícháte. Potom jednotlivé porce masa opečte na grilu tak, aby maso zůstalo hezky šťavnaté. Podávejte s brambory upečenými ve slupce, které si předem předvaříte a dopečete na grilu. Omáčky můžete podávat zvlášť v misce nebo maso přelijte tomatovým sosem a grilované brambory česnekovou omáčkou. Na talíři doplňte zeleninovým salátem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Inspirujte se podobnými recepty