Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPolévka kaldoun
Albert logoAlbert logo
  • Polévka kaldoun
Polévka kaldoun

Polévka kaldoun

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Polévka

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 50 g
  • Husí skelet 1 ks
  • Husí droby 200 g
  • Petržel 5 ks
  • Cibule 2 ks
  • Mrkev 7 ks
  • Celer 1/2 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Pepř celý 8 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Mouka hladká 50 g
  • Smetana ke šlehání 150 ml
  • Pepř
  • Muškátový oříšek
  • Sůl
  • Petrželka čerstvá
  • Máslo 50 g
  • Husí skelet 1 ks
  • Husí droby 200 g
  • Petržel 5 ks
  • Cibule 2 ks
  • Mrkev 7 ks
  • Celer 1/2 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Pepř celý 8 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Mouka hladká 50 g
  • Smetana ke šlehání 150 ml
  • Pepř
  • Muškátový oříšek
  • Sůl

Příprava

1
Do velkého hrnce dejte všechny syrové husí odřezky a kosti. Přidejte jednu rozpůlenou cibuli, 3 podélně rozkrojené mrkve, 2 petržele, polovinu celeru nahrubo pokrájeného, bobkový list, nové koření, pepř a vše zalijte vodou tak, aby byl obsah hrnce potopený. Přiveďte k varu a vařte jemně přibližně 3 hodiny, dokud nezískáte silný vývar.
2
Mezitím můžete ve zvláštním hrnci povařit v osolené vodě celé husí droby.
3
V pánvičce rozehřejte polovinu másla a opečte na něm mouku na světlou jíšku. Zalijte studenou vodou, promíchejte, aby v jíšce nebyly hrudky, a na chvíli odstavte.
4
Zbylou zeleninu pokrájejte na kostičky. V hrnci rozpusťte druhou polovinu másla a opečte na něm doměkka nejdřív nakrájenou cibuli. Potom přidejte ostatní zeleninu, krátce orestujte, zalijte hotovým horkým husím vývarem, osolte, případně i opepřete. Přiveďte k mírnému varu, vařte 5 minut.
5
Do vývaru vlijte rozmíchanou jíšku a aspoň 15 minut povařte. Nakonec přilijte povařenou zeleninu, kostí zbavené a pokrájené droby, smetanu, muškátový oříšek a vhoďte petrželku.
1
Do velkého hrnce dejte všechny syrové husí odřezky a kosti. Přidejte jednu rozpůlenou cibuli, 3 podélně rozkrojené mrkve, 2 petržele, polovinu celeru nahrubo pokrájeného, bobkový list, nové koření, pepř a vše zalijte vodou tak, aby byl obsah hrnce potopený. Přiveďte k varu a vařte jemně přibližně 3 hodiny, dokud nezískáte silný vývar.
2
Mezitím můžete ve zvláštním hrnci povařit v osolené vodě celé husí droby.
3
V pánvičce rozehřejte polovinu másla a opečte na něm mouku na světlou jíšku. Zalijte studenou vodou, promíchejte, aby v jíšce nebyly hrudky, a na chvíli odstavte.
4
Zbylou zeleninu pokrájejte na kostičky. V hrnci rozpusťte druhou polovinu másla a opečte na něm doměkka nejdřív nakrájenou cibuli. Potom přidejte ostatní zeleninu, krátce orestujte, zalijte hotovým horkým husím vývarem, osolte, případně i opepřete. Přiveďte k mírnému varu, vařte 5 minut.
5
Do vývaru vlijte rozmíchanou jíšku a aspoň 15 minut povařte. Nakonec přilijte povařenou zeleninu, kostí zbavené a pokrájené droby, smetanu, muškátový oříšek a vhoďte petrželku.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.