Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová pečeně na víně s bramborovými noky
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová pečeně na víně s bramborovými noky

Vepřová pečeně na víně s bramborovými noky

Vepřová pečeně na víně s bramborovými noky
Velmi snadné
46-60 minut
5/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Citron 1 ks
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.
  • Sůl
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Pepř
  • Česnek 4 strouž.
  • Olej olivový 4 plž
  • Červené víno 250 ml
  • Vepřová pečeně bez kosti 1 kg
  • Bramborové noky
  • Citron 1 ks
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.
  • Sůl
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Pepř
  • Česnek 4 strouž.
  • Olej olivový 4 plž
  • Červené víno 250 ml
  • Vepřová pečeně bez kosti 1 kg
  • Bramborové noky

Příprava

1
Nejprve si připravte marinádu. Z rozmarýnových větviček otrhejte lístky a nasekejte je najemno, přidejte k nim nastrouhanou kůru z jednoho citronu a česnek na plátky, sůl, pepř, muškátový oříšek a polovinu oleje a promíchejte. Maso nakrájejte na tenké plátky, potřete je ze všech stran marinádou. Nechte uležet. Zbylý olej nalijte do pekáčku, rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran plátky masa opékejte. Můžete podlít vínem. Podávejte s bramborovými noky uvařenými dle návodu na obalu.
2
Pokud chcete dosáhnout výraznější chuti masa, lze jej také péct vcelku - svažte maso potravinářským provázkem do stejně vysokého i širokého balíčku, aby se propékalo rovnoměrně, a ze všech stran ho potřete marinádou. Nechte pět hodin v chladu uležet. Zbylý olej nalijte do pekáčku a rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran opečte maso lehce dohněda. Pak ho dejte péct do spodní části trouby zahřáté na 160 °C. Po chvíli přidejte zbylé rozmarýnové větvičky a pečte tři čtvrtě hodiny. Potom přilijte víno a další hodinu pečte. Pravidelně podlévejte a maso také obracejte. Před podáváním nechte deset minut stát.
1
Nejprve si připravte marinádu. Z rozmarýnových větviček otrhejte lístky a nasekejte je najemno, přidejte k nim nastrouhanou kůru z jednoho citronu a česnek na plátky, sůl, pepř, muškátový oříšek a polovinu oleje a promíchejte. Maso nakrájejte na tenké plátky, potřete je ze všech stran marinádou. Nechte uležet. Zbylý olej nalijte do pekáčku, rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran plátky masa opékejte. Můžete podlít vínem. Podávejte s bramborovými noky uvařenými dle návodu na obalu.
2
Pokud chcete dosáhnout výraznější chuti masa, lze jej také péct vcelku - svažte maso potravinářským provázkem do stejně vysokého i širokého balíčku, aby se propékalo rovnoměrně, a ze všech stran ho potřete marinádou. Nechte pět hodin v chladu uležet. Zbylý olej nalijte do pekáčku a rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran opečte maso lehce dohněda. Pak ho dejte péct do spodní části trouby zahřáté na 160 °C. Po chvíli přidejte zbylé rozmarýnové větvičky a pečte tři čtvrtě hodiny. Potom přilijte víno a další hodinu pečte. Pravidelně podlévejte a maso také obracejte. Před podáváním nechte deset minut stát.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 09.07.2024

Platný ještě 10 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 09.07.2024

Platný ještě 10 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.