
Vepřová pečeně na víně s bramborovými noky

Velmi snadné
46-60 minut
5/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Citron 1 ks
- Rozmarýn čerstvý 6 snít.
- Sůl
- Muškátový oříšek 1/4 člž
- Pepř
- Česnek 4 strouž.
- Olej olivový 4 plž
- Červené víno 250 ml
- Vepřová pečeně bez kosti 1 kg
- Bramborové noky
- Citron 1 ks
- Rozmarýn čerstvý 6 snít.
- Sůl
- Muškátový oříšek 1/4 člž
- Pepř
- Česnek 4 strouž.
- Olej olivový 4 plž
- Červené víno 250 ml
- Vepřová pečeně bez kosti 1 kg
- Bramborové noky
Příprava
- 1Nejprve si připravte marinádu. Z rozmarýnových větviček otrhejte lístky a nasekejte je najemno, přidejte k nim nastrouhanou kůru z jednoho citronu a česnek na plátky, sůl, pepř, muškátový oříšek a polovinu oleje a promíchejte. Maso nakrájejte na tenké plátky, potřete je ze všech stran marinádou. Nechte uležet. Zbylý olej nalijte do pekáčku, rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran plátky masa opékejte. Můžete podlít vínem. Podávejte s bramborovými noky uvařenými dle návodu na obalu.
- 2Pokud chcete dosáhnout výraznější chuti masa, lze jej také péct vcelku - svažte maso potravinářským provázkem do stejně vysokého i širokého balíčku, aby se propékalo rovnoměrně, a ze všech stran ho potřete marinádou. Nechte pět hodin v chladu uležet. Zbylý olej nalijte do pekáčku a rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran opečte maso lehce dohněda. Pak ho dejte péct do spodní části trouby zahřáté na 160 °C. Po chvíli přidejte zbylé rozmarýnové větvičky a pečte tři čtvrtě hodiny. Potom přilijte víno a další hodinu pečte. Pravidelně podlévejte a maso také obracejte. Před podáváním nechte deset minut stát.
- 1Nejprve si připravte marinádu. Z rozmarýnových větviček otrhejte lístky a nasekejte je najemno, přidejte k nim nastrouhanou kůru z jednoho citronu a česnek na plátky, sůl, pepř, muškátový oříšek a polovinu oleje a promíchejte. Maso nakrájejte na tenké plátky, potřete je ze všech stran marinádou. Nechte uležet. Zbylý olej nalijte do pekáčku, rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran plátky masa opékejte. Můžete podlít vínem. Podávejte s bramborovými noky uvařenými dle návodu na obalu.
- 2Pokud chcete dosáhnout výraznější chuti masa, lze jej také péct vcelku - svažte maso potravinářským provázkem do stejně vysokého i širokého balíčku, aby se propékalo rovnoměrně, a ze všech stran ho potřete marinádou. Nechte pět hodin v chladu uležet. Zbylý olej nalijte do pekáčku a rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran opečte maso lehce dohněda. Pak ho dejte péct do spodní části trouby zahřáté na 160 °C. Po chvíli přidejte zbylé rozmarýnové větvičky a pečte tři čtvrtě hodiny. Potom přilijte víno a další hodinu pečte. Pravidelně podlévejte a maso také obracejte. Před podáváním nechte deset minut stát.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.