×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vinná klobása v listovém těstě

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Vinná klobása v listovém těstě

Co budete potřebovat

1 vejce
450 g vinné klobásy vymačkané ze střívka
50 g strouhanky z bílého pečiva
50 ml bílého vína
6 šalvějových lístků, nasekaných + 14 celých na ozdobu
1 jablko, oloupané, zbavené jádřince a nastrouhané
sůl a čerstvě mletý pepř
500 g listového těsta
hladká mouka na poprášení
1 vejce na potření těsta, prošlehané
hrubá sůl

Jak na to?

Smíchejte vejce, klobásu, strouhanku, víno, nasekanou šalvěj a jablko. Směs osolte, opepřete a 30 minut nechte chladit.
Těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše na obdélník o rozměru 42 × 10 cm. Klobásovou směs rozložte podélně doprostřed obdélníku. Okraje potřete prošlehaným vejcem a směs do těsta zabalte. Nechte 10 minut chladit.
Předehřejte troubu na 220 °C. Ostrým nožem nakrájejte váleček na 14 kousků a rozložte je na plech. Potřete je vajíčkem, ozdobte šalvějovým lístkem, solí a pečte 15 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vinná klobása v listovém těstě

Hlavní chod Velmi snadné Vánoce Pečení Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

1 vejce
450 g vinné klobásy vymačkané ze střívka
50 g strouhanky z bílého pečiva
50 ml bílého vína
6 šalvějových lístků, nasekaných + 14 celých na ozdobu
1 jablko, oloupané, zbavené jádřince a nastrouhané
sůl a čerstvě mletý pepř
500 g listového těsta
hladká mouka na poprášení
1 vejce na potření těsta, prošlehané
hrubá sůl

Jak na to?

Smíchejte vejce, klobásu, strouhanku, víno, nasekanou šalvěj a jablko. Směs osolte, opepřete a 30 minut nechte chladit.
Těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše na obdélník o rozměru 42 × 10 cm. Klobásovou směs rozložte podélně doprostřed obdélníku. Okraje potřete prošlehaným vejcem a směs do těsta zabalte. Nechte 10 minut chladit.
Předehřejte troubu na 220 °C. Ostrým nožem nakrájejte váleček na 14 kousků a rozložte je na plech. Potřete je vajíčkem, ozdobte šalvějovým lístkem, solí a pečte 15 minut dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty