Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Vinná klobása v listovém těstě

Inspirujte se podobnými recepty

Vejce s hořčičnou omáčkou
Vejce s hořčičnou...
Vejce s hořčičnou omáčkou
Vejce s hořčičnou omáčkou
Minicheesecaky s čokoládou 
Minicheesecaky s...
Minicheesecaky s čokoládou 
Minicheesecaky s čokoládou 
Vánoční muffiny s pralinkami
Vánoční muffiny s...
Vánoční muffiny s pralinkami
Vánoční muffiny s pralinkami
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak

Vinná klobása v listovém těstě

Co budete potřebovat

1 vejce
450 g vinné klobásy vymačkané ze střívka
50 g strouhanky z bílého pečiva
50 ml bílého vína
6 šalvějových lístků, nasekaných + 14 celých na ozdobu
1 jablko, oloupané, zbavené jádřince a nastrouhané
sůl a čerstvě mletý pepř
500 g listového těsta
hladká mouka na poprášení
1 vejce na potření těsta, prošlehané
hrubá sůl

Jak na to?

Smíchejte vejce, klobásu, strouhanku, víno, nasekanou šalvěj a jablko. Směs osolte, opepřete a 30 minut nechte chladit.
Těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše na obdélník o rozměru 42 × 10 cm. Klobásovou směs rozložte podélně doprostřed obdélníku. Okraje potřete prošlehaným vejcem a směs do těsta zabalte. Nechte 10 minut chladit.
Předehřejte troubu na 220 °C. Ostrým nožem nakrájejte váleček na 14 kousků a rozložte je na plech. Potřete je vajíčkem, ozdobte šalvějovým lístkem, solí a pečte 15 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vinná klobása v listovém těstě

Hlavní chod Velmi snadné Vánoce Pečení Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

1 vejce
450 g vinné klobásy vymačkané ze střívka
50 g strouhanky z bílého pečiva
50 ml bílého vína
6 šalvějových lístků, nasekaných + 14 celých na ozdobu
1 jablko, oloupané, zbavené jádřince a nastrouhané
sůl a čerstvě mletý pepř
500 g listového těsta
hladká mouka na poprášení
1 vejce na potření těsta, prošlehané
hrubá sůl

Jak na to?

Smíchejte vejce, klobásu, strouhanku, víno, nasekanou šalvěj a jablko. Směs osolte, opepřete a 30 minut nechte chladit.
Těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše na obdélník o rozměru 42 × 10 cm. Klobásovou směs rozložte podélně doprostřed obdélníku. Okraje potřete prošlehaným vejcem a směs do těsta zabalte. Nechte 10 minut chladit.
Předehřejte troubu na 220 °C. Ostrým nožem nakrájejte váleček na 14 kousků a rozložte je na plech. Potřete je vajíčkem, ozdobte šalvějovým lístkem, solí a pečte 15 minut dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Vejce s hořčičnou omáčkou
Vejce s hořčičnou...
Vejce s hořčičnou omáčkou
Vejce s hořčičnou omáčkou
Minicheesecaky s čokoládou 
Minicheesecaky s...
Minicheesecaky s čokoládou 
Minicheesecaky s čokoládou 
Vánoční muffiny s pralinkami
Vánoční muffiny s...
Vánoční muffiny s pralinkami
Vánoční muffiny s pralinkami
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak

Inspirujte se podobnými recepty