×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vinná klobása v listovém těstě

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Vinná klobása v listovém těstě

Co budete potřebovat

1 vejce
450 g vinné klobásy vymačkané ze střívka
50 g strouhanky z bílého pečiva
50 ml bílého vína
6 šalvějových lístků, nasekaných + 14 celých na ozdobu
1 jablko, oloupané, zbavené jádřince a nastrouhané
sůl a čerstvě mletý pepř
500 g listového těsta
hladká mouka na poprášení
1 vejce na potření těsta, prošlehané
hrubá sůl

Jak na to?

Smíchejte vejce, klobásu, strouhanku, víno, nasekanou šalvěj a jablko. Směs osolte, opepřete a 30 minut nechte chladit.
Těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše na obdélník o rozměru 42 × 10 cm. Klobásovou směs rozložte podélně doprostřed obdélníku. Okraje potřete prošlehaným vejcem a směs do těsta zabalte. Nechte 10 minut chladit.
Předehřejte troubu na 220 °C. Ostrým nožem nakrájejte váleček na 14 kousků a rozložte je na plech. Potřete je vajíčkem, ozdobte šalvějovým lístkem, solí a pečte 15 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vinná klobása v listovém těstě

Hlavní chod Velmi snadné Vánoce Pečení Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

1 vejce
450 g vinné klobásy vymačkané ze střívka
50 g strouhanky z bílého pečiva
50 ml bílého vína
6 šalvějových lístků, nasekaných + 14 celých na ozdobu
1 jablko, oloupané, zbavené jádřince a nastrouhané
sůl a čerstvě mletý pepř
500 g listového těsta
hladká mouka na poprášení
1 vejce na potření těsta, prošlehané
hrubá sůl

Jak na to?

Smíchejte vejce, klobásu, strouhanku, víno, nasekanou šalvěj a jablko. Směs osolte, opepřete a 30 minut nechte chladit.
Těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše na obdélník o rozměru 42 × 10 cm. Klobásovou směs rozložte podélně doprostřed obdélníku. Okraje potřete prošlehaným vejcem a směs do těsta zabalte. Nechte 10 minut chladit.
Předehřejte troubu na 220 °C. Ostrým nožem nakrájejte váleček na 14 kousků a rozložte je na plech. Potřete je vajíčkem, ozdobte šalvějovým lístkem, solí a pečte 15 minut dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty