ReceptyZáchranářský quiche se zbylou uzeninou
Albert logo
  • Záchranářský quiche se zbylou uzeninou

Záchranářský quiche se zbylou uzeninou

Záchranářský quiche se zbylou uzeninou
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Francouzská
Neplýtvání
Večeře

Ingredience

Složení
4 porce
  • Šunka 100 g
  • Listové těsto 1 ks
  • Máslo 2 plž
  • Cibule 3 ks
  • Sůl
  • Klobása 100 g
  • Baby špenát 100 g
  • Vejce 3 ks
  • Smetana ke šlehání 300 ml
  • Sýr strouhaný 100 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Tymián sušený 1 člž
  • Muškátový oříšek
  • Pepř
  • Šunka 100 g
  • Listové těsto 1 ks
  • Máslo 2 plž
  • Cibule 3 ks
  • Sůl
  • Klobása 100 g
  • Baby špenát 100 g
  • Vejce 3 ks
  • Smetana ke šlehání 300 ml
  • Sýr strouhaný 100 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Tymián sušený 1 člž
  • Muškátový oříšek
  • Pepř

Příprava

  1. 1
    Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto vyválejte a vložte do koláčové formy o průměru cca 24 cm. Dno propíchejte vidličkou, zakryjte pečicím papírem a zatižte fazolemi nebo rýží. Pečte 10 minut. Poté odstraňte zatížení a papír a pečte dalších 5 minut.
  2. 2
    Na pánvi rozehřejte 2 lžíce másla na středním plameni. Přidejte oloupanou cibuli nakrájenou na půlkolečka a restujte, dokud nezačne zlátnout. Poté stáhněte plamen na nízký stupeň, osolte a restujte dalších 10–15 minut, dokud není cibule měkká a karamelizovaná.
  3. 3
    Na jiné pánvi krátce orestujte na kousky nakrájenou zbylou šunku a uzeninu. Přidejte 100 g špenátu a restujte, dokud nezavadne. Smíchejte karamelizovanou cibuli s touto směsí.
  4. 4
    V misce rozšlehejte 3 vejce a 300 ml smetany. Vmíchejte sýr, najemno nakrájenou petrželku, lžičku tymiánu, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř. Na předpečený korpus rozložte směs cibule, šunky, uzeniny a špenátu. Zalijte vaječnou směsí a pečte při 180 °C asi 30 minut, dokud povrch nezezlátne a náplň neztuhne. Podávejte ozdobené zbytkem čerstvých bylinek.
  1. 1
    Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto vyválejte a vložte do koláčové formy o průměru cca 24 cm. Dno propíchejte vidličkou, zakryjte pečicím papírem a zatižte fazolemi nebo rýží. Pečte 10 minut. Poté odstraňte zatížení a papír a pečte dalších 5 minut.
  2. 2
    Na pánvi rozehřejte 2 lžíce másla na středním plameni. Přidejte oloupanou cibuli nakrájenou na půlkolečka a restujte, dokud nezačne zlátnout. Poté stáhněte plamen na nízký stupeň, osolte a restujte dalších 10–15 minut, dokud není cibule měkká a karamelizovaná.
  3. 3
    Na jiné pánvi krátce orestujte na kousky nakrájenou zbylou šunku a uzeninu. Přidejte 100 g špenátu a restujte, dokud nezavadne. Smíchejte karamelizovanou cibuli s touto směsí.
  4. 4
    V misce rozšlehejte 3 vejce a 300 ml smetany. Vmíchejte sýr, najemno nakrájenou petrželku, lžičku tymiánu, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř. Na předpečený korpus rozložte směs cibule, šunky, uzeniny a špenátu. Zalijte vaječnou směsí a pečte při 180 °C asi 30 minut, dokud povrch nezezlátne a náplň neztuhne. Podávejte ozdobené zbytkem čerstvých bylinek.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIPY
    Pokud nemáte cibuli, můžete použít pórek, jarní cibulku nebo červenou cibuli. Šunku lze nahradit zbytky pečeného masa (kuřecí, vepřové). Špenát můžete nahradit brokolicí (předem spařenou a nasekanou), mangoldem, kapustou, kadeřávkem, nastrouhanou a lehce osolenou cuketou, pečenými paprikami, grilovanými žampiony nebo hlívou ústřičnou či zbylou vařenou nebo grilovanou zeleninou (mrkev, dýně). Místo gruyère nebo cheddaru použijte zbytky tvrdých nebo plísňových sýrů, které máte doma.
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 4 dny

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 11 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

Podobné recepty

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.