
Záchranářský quiche se zbylou uzeninou

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Francouzská
Neplýtvání
Večeře
Ingredience
Složení 4 porce
- Šunka 100 g
- Listové těsto 1 ks
- Máslo 2 plž
- Cibule 3 ks
- Sůl
- Klobása 100 g
- Baby špenát 100 g
- Vejce 3 ks
- Smetana ke šlehání 300 ml
- Sýr strouhaný 100 g
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Tymián sušený 1 člž
- Muškátový oříšek
- Pepř
- Šunka 100 g
- Listové těsto 1 ks
- Máslo 2 plž
- Cibule 3 ks
- Sůl
- Klobása 100 g
- Baby špenát 100 g
- Vejce 3 ks
- Smetana ke šlehání 300 ml
- Sýr strouhaný 100 g
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Tymián sušený 1 člž
- Muškátový oříšek
- Pepř
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto vyválejte a vložte do koláčové formy o průměru cca 24 cm. Dno propíchejte vidličkou, zakryjte pečicím papírem a zatižte fazolemi nebo rýží. Pečte 10 minut. Poté odstraňte zatížení a papír a pečte dalších 5 minut.
- 2Na pánvi rozehřejte 2 lžíce másla na středním plameni. Přidejte oloupanou cibuli nakrájenou na půlkolečka a restujte, dokud nezačne zlátnout. Poté stáhněte plamen na nízký stupeň, osolte a restujte dalších 10–15 minut, dokud není cibule měkká a karamelizovaná.
- 3Na jiné pánvi krátce orestujte na kousky nakrájenou zbylou šunku a uzeninu. Přidejte 100 g špenátu a restujte, dokud nezavadne. Smíchejte karamelizovanou cibuli s touto směsí.
- 4V misce rozšlehejte 3 vejce a 300 ml smetany. Vmíchejte sýr, najemno nakrájenou petrželku, lžičku tymiánu, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř. Na předpečený korpus rozložte směs cibule, šunky, uzeniny a špenátu. Zalijte vaječnou směsí a pečte při 180 °C asi 30 minut, dokud povrch nezezlátne a náplň neztuhne. Podávejte ozdobené zbytkem čerstvých bylinek.
- 1Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto vyválejte a vložte do koláčové formy o průměru cca 24 cm. Dno propíchejte vidličkou, zakryjte pečicím papírem a zatižte fazolemi nebo rýží. Pečte 10 minut. Poté odstraňte zatížení a papír a pečte dalších 5 minut.
- 2Na pánvi rozehřejte 2 lžíce másla na středním plameni. Přidejte oloupanou cibuli nakrájenou na půlkolečka a restujte, dokud nezačne zlátnout. Poté stáhněte plamen na nízký stupeň, osolte a restujte dalších 10–15 minut, dokud není cibule měkká a karamelizovaná.
- 3Na jiné pánvi krátce orestujte na kousky nakrájenou zbylou šunku a uzeninu. Přidejte 100 g špenátu a restujte, dokud nezavadne. Smíchejte karamelizovanou cibuli s touto směsí.
- 4V misce rozšlehejte 3 vejce a 300 ml smetany. Vmíchejte sýr, najemno nakrájenou petrželku, lžičku tymiánu, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř. Na předpečený korpus rozložte směs cibule, šunky, uzeniny a špenátu. Zalijte vaječnou směsí a pečte při 180 °C asi 30 minut, dokud povrch nezezlátne a náplň neztuhne. Podávejte ozdobené zbytkem čerstvých bylinek.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIPY Pokud nemáte cibuli, můžete použít pórek, jarní cibulku nebo červenou cibuli. Šunku lze nahradit zbytky pečeného masa (kuřecí, vepřové). Špenát můžete nahradit brokolicí (předem spařenou a nasekanou), mangoldem, kapustou, kadeřávkem, nastrouhanou a lehce osolenou cuketou, pečenými paprikami, grilovanými žampiony nebo hlívou ústřičnou či zbylou vařenou nebo grilovanou zeleninou (mrkev, dýně). Místo gruyère nebo cheddaru použijte zbytky tvrdých nebo plísňových sýrů, které máte doma.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.