Vinná klobása s křenovou kaší
Ingredience
800 g | vinné klobásy |
hladká mouka | |
olej na smažení | |
hladkolistá petrželka | |
Na křenovou kaši: | |
---|---|
900 g | brambor |
50 g | másla |
100–150 ml | smetany ke šlehání |
3 | lžíce mléka |
2 | lžíce křenu |
sůl | |
pepř |
Postup přípravy
Celé brambory vařte ve slupce 30 minut nebo dokud nejsou zcela měkké. Pak je sceďte a nechte chvilku vystydnout, oloupejte a rozmačkejte. Vmíchejte k nim máslo, vroucí smetanu i mléko a našlehejte do kaše. Přidejte křen a dochuťte solí a pepřem.
Mezitím pokrájejte klobásu na 10 kousků dlouhých vždy 20 cm a všechny stočte do šneka. Každý opatrně propíchněte špejlí a z obou stran obalte v hladké mouce. Klobáskové šneky osmažte z obou stran na rozpáleném oleji. Podávejte společně s kaší maštěnou máslem a posypané petrželkou.
Tip - Místo špejlí můžete použít větvičky aroma tického rozmarýnu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY