×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vinná klobása s křenovou kaší

Další recepty a články

Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Šunka s marmeládovou glazurou
Šunka s marmeládovou...
Šunka s marmeládovou glazurou
Šunka s marmeládovou glazurou
Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s...
Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s praženými...
Obalovaný kapr
Obalovaný kapr
Obalovaný kapr
Obalovaný kapr

Vinná klobása s křenovou kaší

Co budete potřebovat

800 g vinné klobásy
hladká mouka
olej na smažení
hladkolistá petrželka
Na křenovou kaši:
900 g brambor
50 g másla
100–150 ml smetany ke šlehání
3 lžíce mléka
2 lžíce křenu
sůl
pepř

Jak na to?

Celé brambory vařte ve slupce 30 minut nebo dokud nejsou zcela měkké. Pak je sceďte a nechte chvilku vystydnout, oloupejte a rozmačkejte. Vmíchejte k nim máslo, vroucí smetanu i mléko a našlehejte do kaše. Přidejte křen a dochuťte solí a pepřem.
Mezitím pokrájejte klobásu na 10 kousků dlouhých vždy 20 cm a všechny stočte do šneka. Každý opatrně propíchněte špejlí a z obou stran obalte v hladké mouce. Klobáskové šneky osmažte z obou stran na rozpáleném oleji. Podávejte společně s kaší maštěnou máslem a posypané petrželkou.
Tip - Místo špejlí můžete použít větvičky aroma tického rozmarýnu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vinná klobása s křenovou kaší

Hlavní chod Snadné Česká Vánoční menu Magazín 12/2013
(0)

Co budete potřebovat

800 g vinné klobásy
hladká mouka
olej na smažení
hladkolistá petrželka
Na křenovou kaši:
900 g brambor
50 g másla
100–150 ml smetany ke šlehání
3 lžíce mléka
2 lžíce křenu
sůl
pepř

Jak na to?

Celé brambory vařte ve slupce 30 minut nebo dokud nejsou zcela měkké. Pak je sceďte a nechte chvilku vystydnout, oloupejte a rozmačkejte. Vmíchejte k nim máslo, vroucí smetanu i mléko a našlehejte do kaše. Přidejte křen a dochuťte solí a pepřem.
Mezitím pokrájejte klobásu na 10 kousků dlouhých vždy 20 cm a všechny stočte do šneka. Každý opatrně propíchněte špejlí a z obou stran obalte v hladké mouce. Klobáskové šneky osmažte z obou stran na rozpáleném oleji. Podávejte společně s kaší maštěnou máslem a posypané petrželkou.
Tip - Místo špejlí můžete použít větvičky aroma tického rozmarýnu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Šunka s marmeládovou glazurou
Šunka s marmeládovou glazurou
Šunka s marmeládovou glazurou
Šunka s marmeládovou glazurou
Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s praženými...
Obalovaný kapr
Obalovaný kapr
Obalovaný kapr
Obalovaný kapr

Inspirujte se podobnými recepty