Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVinařský krůtí steak
Albert logoAlbert logo
  • Vinařský krůtí steak

Vinařský krůtí steak

Vinařský krůtí steak
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 160 g
  • Krůtí prsní řízky 4 ks
  • Cibule 4 ks
  • Červené víno 20 ml
  • Tymián sušený
  • Bobkový list 1 ks
  • Bujón kuřecí 1 ks
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Mouka hladká 1 člž
  • Petržel hladkolistá
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Máslo 160 g
  • Krůtí prsní řízky 4 ks
  • Cibule 4 ks
  • Červené víno 20 ml
  • Tymián sušený
  • Bobkový list 1 ks
  • Bujón kuřecí 1 ks
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Mouka hladká 1 člž
  • Petržel hladkolistá
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Cibulky nasekejte najemno a nechte zesklovatět na lžíci másla. Přidejte víno, bobkový list, tymián a snítku petrželky a vařte tak dlouho, dokud se víno z poloviny nevyvaří. Bujón rozpusťte ve troše horké vody. Vinnou směs přeceďte a cibulku a nať dobře vymačkejte přes sítko. K vývaru přilijte rozpuštěný bujon, přiveďte ještě jednou k varu a odstavte. Utřete 150 g změklého másla se lžící nasekané petrželky, citronovou šťávou a moukou. Plátky masa lehce naklepejte, osolte a opepřete. Opečte je na oleji rozpáleném se lžící másla z obou stran doměkka. Přendejte je na nahřáté talíře a na maso dejte oříšek petrželkového másla. Vinnou omáčku zahřejte a přilijte na talíře k masu. Podávejte s noky připravenými dle návodu na obalu.
1
Cibulky nasekejte najemno a nechte zesklovatět na lžíci másla. Přidejte víno, bobkový list, tymián a snítku petrželky a vařte tak dlouho, dokud se víno z poloviny nevyvaří. Bujón rozpusťte ve troše horké vody. Vinnou směs přeceďte a cibulku a nať dobře vymačkejte přes sítko. K vývaru přilijte rozpuštěný bujon, přiveďte ještě jednou k varu a odstavte. Utřete 150 g změklého másla se lžící nasekané petrželky, citronovou šťávou a moukou. Plátky masa lehce naklepejte, osolte a opepřete. Opečte je na oleji rozpáleném se lžící másla z obou stran doměkka. Přendejte je na nahřáté talíře a na maso dejte oříšek petrželkového másla. Vinnou omáčku zahřejte a přilijte na talíře k masu. Podávejte s noky připravenými dle návodu na obalu.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.