1
Pravý vídeňský řízek neboli Wienerschnitzel má být podle tradice z telecího masa a obří přes celý talíř.
2
Z kýty proto nakrájejte o něco víc než centimetr silné plátky a ty podélně rozřízněte, abyste je mohli rozložit jako knihu.
3
Rozklepejte je na výšku půl centimetru, osolte a klasicky obalte, nejprve v mouce, pak vajíčku a nakonec ve strouhance.
4
Smažte dozlatova ve vyšší vrstvě sádla nebo oleje. Podávejte s dílky citronu na pokapání.
1
Pravý vídeňský řízek neboli Wienerschnitzel má být podle tradice z telecího masa a obří přes celý talíř.
2
Z kýty proto nakrájejte o něco víc než centimetr silné plátky a ty podélně rozřízněte, abyste je mohli rozložit jako knihu.
3
Rozklepejte je na výšku půl centimetru, osolte a klasicky obalte, nejprve v mouce, pak vajíčku a nakonec ve strouhance.
4
Smažte dozlatova ve vyšší vrstvě sádla nebo oleje. Podávejte s dílky citronu na pokapání.