Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kg telecí kýty
sůl
hladká mouka na obalení
3–4 vejce, rozšlehaná
čerstvá strouhanka na obalení
sádlo na smažení
skrojky citronu k podávání

Postup přípravy

Pravý vídeňský řízek neboli Wienerschnitzel má být podle tradice z telecího masa a obří přes celý talíř.

1) Z kýty proto nakrájejte o něco víc než centimetr silné plátky a ty podélně rozřízněte, abyste je mohli rozložit jako knihu.

2) Rozklepejte je na výšku půl centimetru, osolte a klasicky obalte, nejprve v mouce, pak vajíčku a nakonec ve strouhance.

3) Smažte dozlatova ve vyšší vrstvě sádla nebo oleje. Podávejte s dílky citronu na pokapání.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty