Od 27. 12. je omezena otevírací doba prodejen do 21:00 hod a zákaz prodeje vybraného zboží.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Pravý vídeňský řízek - Wienerschnitzel

Inspirujte se podobnými recepty

Perníčky z celozrnné mouky
Perníčky z celozrnné...
Perníčky z celozrnné mouky
Perníčky z celozrnné mouky
Rybí polévka
Rybí polévka
Rybí polévka
Rybí polévka
Banánové nanuky v čokoládě
Banánové nanuky v...
Banánové nanuky v čokoládě
Banánové nanuky v čokoládě
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Bezlepkové vanilkové...
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Pravý vídeňský řízek - Wienerschnitzel

Tip do kuchyně

 

K řízkům se všeobecně nejvíce hodí bramborová příloha. Je na vás, jestli zvolíte klasické vařené brambory, šťouchačky či například speciální kaši.

Co budete potřebovat

1 kg telecí kýty
sůl
hladká mouka na obalení
3–4 vejce, rozšlehaná
čerstvá strouhanka na obalení
sádlo na smažení
skrojky citronu k podávání

Jak na to?

Pravý vídeňský řízek neboli Wienerschnitzel má být podle tradice z telecího masa a obří přes celý talíř.

1) Z kýty proto nakrájejte o něco víc než centimetr silné plátky a ty podélně rozřízněte, abyste je mohli rozložit jako knihu.

2) Rozklepejte je na výšku půl centimetru, osolte a klasicky obalte, nejprve v mouce, pak vajíčku a nakonec ve strouhance.

3) Smažte dozlatova ve vyšší vrstvě sádla nebo oleje. Podávejte s dílky citronu na pokapání.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pravý vídeňský řízek - Wienerschnitzel

Hlavní chod Snadné Ostatní Vánoce Smažení Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

K řízkům se všeobecně nejvíce hodí bramborová příloha. Je na vás, jestli zvolíte klasické vařené brambory, šťouchačky či například speciální kaši.

Co budete potřebovat

1 kg telecí kýty
sůl
hladká mouka na obalení
3–4 vejce, rozšlehaná
čerstvá strouhanka na obalení
sádlo na smažení
skrojky citronu k podávání

Jak na to?

Pravý vídeňský řízek neboli Wienerschnitzel má být podle tradice z telecího masa a obří přes celý talíř.

1) Z kýty proto nakrájejte o něco víc než centimetr silné plátky a ty podélně rozřízněte, abyste je mohli rozložit jako knihu.

2) Rozklepejte je na výšku půl centimetru, osolte a klasicky obalte, nejprve v mouce, pak vajíčku a nakonec ve strouhance.

3) Smažte dozlatova ve vyšší vrstvě sádla nebo oleje. Podávejte s dílky citronu na pokapání.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Perníčky z celozrnné mouky
Perníčky z celozrnné...
Perníčky z celozrnné mouky
Perníčky z celozrnné mouky
Rybí polévka
Rybí polévka
Rybí polévka
Rybí polévka
Banánové nanuky v čokoládě
Banánové nanuky v...
Banánové nanuky v čokoládě
Banánové nanuky v čokoládě
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Bezlepkové vanilkové...
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty