×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pravý vídeňský řízek - Wienerschnitzel

Inspirujte se podobnými recepty

Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Dárková palačinková směs s...
Dárková palačinková...
Dárková palačinková směs s...
Dárková palačinková směs s...
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi

Pravý vídeňský řízek - Wienerschnitzel

Tip do kuchyně

 

K řízkům se všeobecně nejvíce hodí bramborová příloha. Je na vás, jestli zvolíte klasické vařené brambory, šťouchačky či například speciální kaši.

Co budete potřebovat

1 kg telecí kýty
sůl
hladká mouka na obalení
3–4 vejce, rozšlehaná
čerstvá strouhanka na obalení
sádlo na smažení
skrojky citronu k podávání

Jak na to?

Pravý vídeňský řízek neboli Wienerschnitzel má být podle tradice z telecího masa a obří přes celý talíř.

1) Z kýty proto nakrájejte o něco víc než centimetr silné plátky a ty podélně rozřízněte, abyste je mohli rozložit jako knihu.

2) Rozklepejte je na výšku půl centimetru, osolte a klasicky obalte, nejprve v mouce, pak vajíčku a nakonec ve strouhance.

3) Smažte dozlatova ve vyšší vrstvě sádla nebo oleje. Podávejte s dílky citronu na pokapání.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pravý vídeňský řízek - Wienerschnitzel

Hlavní chod Snadné Ostatní Vánoce Smažení Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

K řízkům se všeobecně nejvíce hodí bramborová příloha. Je na vás, jestli zvolíte klasické vařené brambory, šťouchačky či například speciální kaši.

Co budete potřebovat

1 kg telecí kýty
sůl
hladká mouka na obalení
3–4 vejce, rozšlehaná
čerstvá strouhanka na obalení
sádlo na smažení
skrojky citronu k podávání

Jak na to?

Pravý vídeňský řízek neboli Wienerschnitzel má být podle tradice z telecího masa a obří přes celý talíř.

1) Z kýty proto nakrájejte o něco víc než centimetr silné plátky a ty podélně rozřízněte, abyste je mohli rozložit jako knihu.

2) Rozklepejte je na výšku půl centimetru, osolte a klasicky obalte, nejprve v mouce, pak vajíčku a nakonec ve strouhance.

3) Smažte dozlatova ve vyšší vrstvě sádla nebo oleje. Podávejte s dílky citronu na pokapání.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Dárková palačinková směs s...
Dárková palačinková...
Dárková palačinková směs s...
Dárková palačinková směs s...
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi

Inspirujte se podobnými recepty