×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pravý vídeňský řízek - Wienerschnitzel

Další recepty a články

Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s...
Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s masovou...
Vepřová pečeně v jogurtu s...
Vepřová pečeně v...
Vepřová pečeně v jogurtu s...
Vepřová pečeně v jogurtu s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku

Pravý vídeňský řízek - Wienerschnitzel

Tip do kuchyně

 

K řízkům se všeobecně nejvíce hodí bramborová příloha. Je na vás, jestli zvolíte klasické vařené brambory, šťouchačky či například speciální kaši.

Co budete potřebovat

1 kg telecí kýty
sůl
hladká mouka na obalení
3–4 vejce, rozšlehaná
čerstvá strouhanka na obalení
sádlo na smažení
skrojky citronu k podávání

Jak na to?

Pravý vídeňský řízek neboli Wienerschnitzel má být podle tradice z telecího masa a obří přes celý talíř.

1) Z kýty proto nakrájejte o něco víc než centimetr silné plátky a ty podélně rozřízněte, abyste je mohli rozložit jako knihu.

2) Rozklepejte je na výšku půl centimetru, osolte a klasicky obalte, nejprve v mouce, pak vajíčku a nakonec ve strouhance.

3) Smažte dozlatova ve vyšší vrstvě sádla nebo oleje. Podávejte s dílky citronu na pokapání.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pravý vídeňský řízek - Wienerschnitzel

Hlavní chod Snadné Ostatní Vánoce Smažení Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

K řízkům se všeobecně nejvíce hodí bramborová příloha. Je na vás, jestli zvolíte klasické vařené brambory, šťouchačky či například speciální kaši.

Co budete potřebovat

1 kg telecí kýty
sůl
hladká mouka na obalení
3–4 vejce, rozšlehaná
čerstvá strouhanka na obalení
sádlo na smažení
skrojky citronu k podávání

Jak na to?

Pravý vídeňský řízek neboli Wienerschnitzel má být podle tradice z telecího masa a obří přes celý talíř.

1) Z kýty proto nakrájejte o něco víc než centimetr silné plátky a ty podélně rozřízněte, abyste je mohli rozložit jako knihu.

2) Rozklepejte je na výšku půl centimetru, osolte a klasicky obalte, nejprve v mouce, pak vajíčku a nakonec ve strouhance.

3) Smažte dozlatova ve vyšší vrstvě sádla nebo oleje. Podávejte s dílky citronu na pokapání.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s masovou...
Vepřová pečeně v jogurtu s...
Vepřová pečeně v jogurtu s...
Vepřová pečeně v jogurtu s...
Vepřová pečeně v jogurtu s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku

Inspirujte se podobnými recepty