×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pravý vídeňský řízek - Wienerschnitzel

Inspirujte se podobnými recepty

Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a...
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a bylinkách
Vejce s hořčičnou omáčkou
Vejce s hořčičnou...
Vejce s hořčičnou omáčkou
Vejce s hořčičnou omáčkou
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový...
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s ořechovou...

Pravý vídeňský řízek - Wienerschnitzel

Tip do kuchyně

 

K řízkům se všeobecně nejvíce hodí bramborová příloha. Je na vás, jestli zvolíte klasické vařené brambory, šťouchačky či například speciální kaši.

Co budete potřebovat

1 kg telecí kýty
sůl
hladká mouka na obalení
3–4 vejce, rozšlehaná
čerstvá strouhanka na obalení
sádlo na smažení
skrojky citronu k podávání

Jak na to?

Pravý vídeňský řízek neboli Wienerschnitzel má být podle tradice z telecího masa a obří přes celý talíř.

1) Z kýty proto nakrájejte o něco víc než centimetr silné plátky a ty podélně rozřízněte, abyste je mohli rozložit jako knihu.

2) Rozklepejte je na výšku půl centimetru, osolte a klasicky obalte, nejprve v mouce, pak vajíčku a nakonec ve strouhance.

3) Smažte dozlatova ve vyšší vrstvě sádla nebo oleje. Podávejte s dílky citronu na pokapání.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pravý vídeňský řízek - Wienerschnitzel

Hlavní chod Snadné Ostatní Vánoce Smažení Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

K řízkům se všeobecně nejvíce hodí bramborová příloha. Je na vás, jestli zvolíte klasické vařené brambory, šťouchačky či například speciální kaši.

Co budete potřebovat

1 kg telecí kýty
sůl
hladká mouka na obalení
3–4 vejce, rozšlehaná
čerstvá strouhanka na obalení
sádlo na smažení
skrojky citronu k podávání

Jak na to?

Pravý vídeňský řízek neboli Wienerschnitzel má být podle tradice z telecího masa a obří přes celý talíř.

1) Z kýty proto nakrájejte o něco víc než centimetr silné plátky a ty podélně rozřízněte, abyste je mohli rozložit jako knihu.

2) Rozklepejte je na výšku půl centimetru, osolte a klasicky obalte, nejprve v mouce, pak vajíčku a nakonec ve strouhance.

3) Smažte dozlatova ve vyšší vrstvě sádla nebo oleje. Podávejte s dílky citronu na pokapání.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a...
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a bylinkách
Vejce s hořčičnou omáčkou
Vejce s hořčičnou...
Vejce s hořčičnou omáčkou
Vejce s hořčičnou omáčkou
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový...
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s ořechovou...

Inspirujte se podobnými recepty