×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vídeňské vanilkové rohlíčky

Další recepty a články

Marcipánové cukroví
Marcipánové cukroví
Marcipánové cukroví
Marcipánové cukroví

Vídeňské vanilkové rohlíčky

Co budete potřebovat

240 g hladké mouky
2 žloutky
60 g krupicového cukru
špetka citronové kůry
180 g másla
120 g mletých vlašských ořechů
moučkový cukr + vanilkový cukr na obalování

Jak na to?

Mouku prosejte na vál, udělejte v ní důlek, do něj vyklepněte žloutky, přidejte cukr, citronovou kůru, nasekané máslo a ořechy a vypracujte těsto. Dejte ho na hodinu odpočinout do ledničky. Pak po kouskách odebírejte z těsta a tvarujte rohlíčky. Ty pečte na nevymazaném plechu 20 minut při 150 °C. Horké rohlíčky obalujte ve směsi obou cukrů.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vídeňské vanilkové rohlíčky

Velmi snadné Ostatní Cukroví Magazín 12/2010
Průměrné hodnocení 4 (32)

Co budete potřebovat

240 g hladké mouky
2 žloutky
60 g krupicového cukru
špetka citronové kůry
180 g másla
120 g mletých vlašských ořechů
moučkový cukr + vanilkový cukr na obalování

Jak na to?

Mouku prosejte na vál, udělejte v ní důlek, do něj vyklepněte žloutky, přidejte cukr, citronovou kůru, nasekané máslo a ořechy a vypracujte těsto. Dejte ho na hodinu odpočinout do ledničky. Pak po kouskách odebírejte z těsta a tvarujte rohlíčky. Ty pečte na nevymazaném plechu 20 minut při 150 °C. Horké rohlíčky obalujte ve směsi obou cukrů.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Marcipánové cukroví
Marcipánové cukroví
Marcipánové cukroví
Marcipánové cukroví

Inspirujte se podobnými recepty