
Vepřový královský špíz
Postup přípravy
1. Omyjte brambory a vložte je do hrnce s osolenou vodou. Přiveďte k varu a vařte 10 minut. Pak brambory sceďte a rozkrojte napůl. Špejle na špízy dejte namočit do studené vody, aby se nasákly.
2. Nakrájejte 400 g Královské vepřové plece na kostky 3 × 3 cm. Dejte je do mísy. Přilijte 100 ml slunečnicového oleje a lžičku jablečného octa. Přisypte lžičku mleté papriky, osolte a opepřete. Rozmarýn nasekejte nadrobno a přidejte ke směsi. Promíchejte a nechte marinovat. Rozpalte gril.
3. Slaninu nakrájejte na kostky 3 × 3 cm. Papriku a půlku cibule očistěte. Papriku nakrájejte na kusy 3 × 3 cm. Cibuli rozkrojte na čtvrtiny a rozeberte na jednotlivé proužky. Na špejle střídavě napichujte papriku, maso, polovinu brambory, cibuli a slaninu. Nakonec špízy osolte a opepřete.
4. Špízy opékejte na grilu z obou stran 4 minuty. A teď si už jen užívejte kombinaci šťavnatého vepřového s křupavou zeleninou!