Vepřový královský špíz
Ingredience
4 | malé rané brambory |
400 g | Královské vepřové plece Albert |
100 ml | slunečnicového oleje |
1 | lžička jablečného octa |
1 | lžička mleté papriky |
sůl | |
pepř | |
1 | snítka čerstvého rozmarýnu |
100 g | slaniny v celku |
1 | červená paprika |
½ | červená cibule |
Postup přípravy
1. Omyjte brambory a vložte je do hrnce s osolenou vodou. Přiveďte k varu a vařte 10 minut. Pak brambory sceďte a rozkrojte napůl. Špejle na špízy dejte namočit do studené vody, aby se nasákly.
2. Nakrájejte 400 g Královské vepřové plece na kostky 3 × 3 cm. Dejte je do mísy. Přilijte 100 ml slunečnicového oleje a lžičku jablečného octa. Přisypte lžičku mleté papriky, osolte a opepřete. Rozmarýn nasekejte nadrobno a přidejte ke směsi. Promíchejte a nechte marinovat. Rozpalte gril.
3. Slaninu nakrájejte na kostky 3 × 3 cm. Papriku a půlku cibule očistěte. Papriku nakrájejte na kusy 3 × 3 cm. Cibuli rozkrojte na čtvrtiny a rozeberte na jednotlivé proužky. Na špejle střídavě napichujte papriku, maso, polovinu brambory, cibuli a slaninu. Nakonec špízy osolte a opepřete.
4. Špízy opékejte na grilu z obou stran 4 minuty. A teď si už jen užívejte kombinaci šťavnatého vepřového s křupavou zeleninou!
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY