×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřový burger s karamelizovanou cibulkou

Další recepty a články

Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na...
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s...
Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s Albertem
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Grilování aneb oheň,...
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Jak pečovat o maso
Jak pečovat o maso
Jak pečovat o maso
Jak pečovat o maso

Vepřový burger s karamelizovanou cibulkou

Co budete potřebovat

Na karamelizovanou cibulku:
1 lžíce olivového oleje
2 cibule
120 g třtinového cukru
80 ml sherry octa
Na salát:
75 g majonézy
1 lžíce balzamikového octa
1 jablko Granny Smith
2 celerové řapíky
sůl
pepř
Na burgery:
500 g mletého vepřového masa
2 stroužky česneku
1 lžíce tymiánových lístků
olivový olej
4 sezamové housky kaiserky
dijonská hořčice

Jak na to?

1) Nejprve si připravte karamelizovanou cibulku. Oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno. Rozpalte olej ve větší pánvi s nepřilnavým povrchem, vsypte cibuli a smažte ji na středním plamenu doměkka přibližně 10 minut. Poté přidejte cukr a sherry ocet a povařte ještě přibližně 15 minut.

2) Dále si připravte salát. Nejdříve nakrájejte jablko a celer na hranolky. Poté smíchejte majonézu s balzamikovým octem, přidejte jablečné a celerové hranolky a dochuťte solí a pepřem.

3) Vložte mleté maso do mísy, přidejte lisovaný česnek, tymiánové lístky a dochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte, a poté z hmoty vytvarujte 4 burgery, které potřete olejem, a následně grilujte z obou stran přibližně 4 až 5 minut.

4) Rozkrojte kaiserky na dvě poloviny, přičemž spodní část potřete hořčicí. Dále na spodní část kaiserky vložte připravený salát, poté vložte ogrilovaný burger a navrch nasypte karamelizovanou cibulku. Nakonec celý burger přiklopte vrchní částí kaiserky.

Mleté maso má po tepelné úpravě tendenci narůstat do výšky na úkor svého průměru, čímž může způsobovat problémy při servírování. Pokud nechcete, aby vaše burgery připomínaly spíše karbanátky, doporučujeme při tvarování vytvořit tenčí placky o větším průměru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřový burger s karamelizovanou cibulkou

Hlavní chod Snadné Česká Chuťovky Grilování Grilování Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

Na karamelizovanou cibulku:
1 lžíce olivového oleje
2 cibule
120 g třtinového cukru
80 ml sherry octa
Na salát:
75 g majonézy
1 lžíce balzamikového octa
1 jablko Granny Smith
2 celerové řapíky
sůl
pepř
Na burgery:
500 g mletého vepřového masa
2 stroužky česneku
1 lžíce tymiánových lístků
olivový olej
4 sezamové housky kaiserky
dijonská hořčice

Jak na to?

1) Nejprve si připravte karamelizovanou cibulku. Oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno. Rozpalte olej ve větší pánvi s nepřilnavým povrchem, vsypte cibuli a smažte ji na středním plamenu doměkka přibližně 10 minut. Poté přidejte cukr a sherry ocet a povařte ještě přibližně 15 minut.

2) Dále si připravte salát. Nejdříve nakrájejte jablko a celer na hranolky. Poté smíchejte majonézu s balzamikovým octem, přidejte jablečné a celerové hranolky a dochuťte solí a pepřem.

3) Vložte mleté maso do mísy, přidejte lisovaný česnek, tymiánové lístky a dochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte, a poté z hmoty vytvarujte 4 burgery, které potřete olejem, a následně grilujte z obou stran přibližně 4 až 5 minut.

4) Rozkrojte kaiserky na dvě poloviny, přičemž spodní část potřete hořčicí. Dále na spodní část kaiserky vložte připravený salát, poté vložte ogrilovaný burger a navrch nasypte karamelizovanou cibulku. Nakonec celý burger přiklopte vrchní částí kaiserky.

Mleté maso má po tepelné úpravě tendenci narůstat do výšky na úkor svého průměru, čímž může způsobovat problémy při servírování. Pokud nechcete, aby vaše burgery připomínaly spíše karbanátky, doporučujeme při tvarování vytvořit tenčí placky o větším průměru.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s Albertem
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Jak pečovat o maso
Jak pečovat o maso
Jak pečovat o maso
Jak pečovat o maso

Inspirujte se podobnými recepty