Vepřový burger s karamelizovanou cibulkou
Ingredience
Na karamelizovanou cibulku: | |
---|---|
1 | lžíce olivového oleje |
2 | cibule |
120 g | třtinového cukru |
80 ml | sherry octa |
Na salát: | |
75 g | majonézy |
1 | lžíce balzamikového octa |
1 | jablko Granny Smith |
2 | celerové řapíky |
sůl | |
pepř | |
Na burgery: | |
500 g | mletého vepřového masa |
2 | stroužky česneku |
1 | lžíce tymiánových lístků |
olivový olej | |
4 | sezamové housky kaiserky |
dijonská hořčice |
Postup přípravy
1) Nejprve si připravte karamelizovanou cibulku. Oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno. Rozpalte olej ve větší pánvi s nepřilnavým povrchem, vsypte cibuli a smažte ji na středním plamenu doměkka přibližně 10 minut. Poté přidejte cukr a sherry ocet a povařte ještě přibližně 15 minut.
2) Dále si připravte salát. Nejdříve nakrájejte jablko a celer na hranolky. Poté smíchejte majonézu s balzamikovým octem, přidejte jablečné a celerové hranolky a dochuťte solí a pepřem.
3) Vložte mleté maso do mísy, přidejte lisovaný česnek, tymiánové lístky a dochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte, a poté z hmoty vytvarujte 4 burgery, které potřete olejem, a následně grilujte z obou stran přibližně 4 až 5 minut.
4) Rozkrojte kaiserky na dvě poloviny, přičemž spodní část potřete hořčicí. Dále na spodní část kaiserky vložte připravený salát, poté vložte ogrilovaný burger a navrch nasypte karamelizovanou cibulku. Nakonec celý burger přiklopte vrchní částí kaiserky.
Mleté maso má po tepelné úpravě tendenci narůstat do výšky na úkor svého průměru, čímž může způsobovat problémy při servírování. Pokud nechcete, aby vaše burgery připomínaly spíše karbanátky, doporučujeme při tvarování vytvořit tenčí placky o větším průměru.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY