ReceptyGrilovaný Top round steak se salátkem z tarhoni a ředkviček
Albert logoAlbert logo
  • Grilovaný Top round steak se salátkem z tarhoni a ředkviček

Grilovaný Top round steak se salátkem z tarhoni a ředkviček

Grilovaný Top round steak se salátkem z tarhoni a ředkviček
Velmi snadné
31-45 minut
5/5
Česká
Bez laktózy
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Tarhoňa 400 g
  • Ředkvičky 2 svaz.
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Máta 1 hrs.
  • Olej olivový 12 plž
  • Citron 1 ks
  • Mrkev julienne Albertova tržnice 300 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Top round steak 4 ks
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Mikrobylinka hrášek 1 hrs.
  • Tarhoňa 400 g
  • Ředkvičky 2 svaz.
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Máta 1 hrs.
  • Olej olivový 12 plž
  • Citron 1 ks
  • Mrkev julienne Albertova tržnice 300 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Top round steak 4 ks
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Mikrobylinka hrášek 1 hrs.

Příprava

  1. 1
    Uvařte 400 g tarhoni podle návodu na obalu. Po uvaření ji sceďte a nechte vychladnout. Dva svazky ředkviček očistěte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky pomocí mandolíny. Hrst hladkolisté petrželky a hrst čerstvé máty omyjte a nasekejte nadrobno.
  2. 2
    V míse smíchejte 4 lžíce olivového oleje a šťávu z ½ citronu. Přidejte vychladlou tarhoňu, plátky ředkviček, 300 g mrkve julienne a nasekané bylinky. Dobře promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.
  3. 3
    Připravte si steaky a dochuťte je solí a pepřem z obou stran. Do masa dlaněmi rovnoměrně ze všech stran vmasírujte 2 lžíce olivového oleje. Poté položte steak na rozpálený gril nebo pánev a grilujte dle požadovaného stupně propečení, krvavý: 2,5 minuty z každé strany / středně krvavý: 3 minuty z každé strany / středně propečený: 4 minuty z každé strany / zcela propečený: 5–6 minut z každé strany. Steaky otočte pouze jednou pomocí kleští a do steaku nevpichujte nůž ani vidlici.
  4. 4
    Hotové steaky nechte 5 minut odpočinout zabalené v alobalu, aby se šťáva rovnoměrně rozložila. Poté je nakrájené na plátky, dochuťte čerstvě mletým pepřem a hrubozrnnou solí a podávejte s osvěžujícím salátkem z tarhoni a ředkviček. Dozdobte lístky čerstvého koriandru a hrstí mikrobylinek hrášku.
  1. 1
    Uvařte 400 g tarhoni podle návodu na obalu. Po uvaření ji sceďte a nechte vychladnout. Dva svazky ředkviček očistěte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky pomocí mandolíny. Hrst hladkolisté petrželky a hrst čerstvé máty omyjte a nasekejte nadrobno.
  2. 2
    V míse smíchejte 4 lžíce olivového oleje a šťávu z ½ citronu. Přidejte vychladlou tarhoňu, plátky ředkviček, 300 g mrkve julienne a nasekané bylinky. Dobře promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.
  3. 3
    Připravte si steaky a dochuťte je solí a pepřem z obou stran. Do masa dlaněmi rovnoměrně ze všech stran vmasírujte 2 lžíce olivového oleje. Poté položte steak na rozpálený gril nebo pánev a grilujte dle požadovaného stupně propečení, krvavý: 2,5 minuty z každé strany / středně krvavý: 3 minuty z každé strany / středně propečený: 4 minuty z každé strany / zcela propečený: 5–6 minut z každé strany. Steaky otočte pouze jednou pomocí kleští a do steaku nevpichujte nůž ani vidlici.
  4. 4
    Hotové steaky nechte 5 minut odpočinout zabalené v alobalu, aby se šťáva rovnoměrně rozložila. Poté je nakrájené na plátky, dochuťte čerstvě mletým pepřem a hrubozrnnou solí a podávejte s osvěžujícím salátkem z tarhoni a ředkviček. Dozdobte lístky čerstvého koriandru a hrstí mikrobylinek hrášku.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 5 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 5 dní

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 5 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.