
Grilovaný Top round steak se salátkem z tarhoni a ředkviček

Velmi snadné
31-45 minut
5/5
Česká
Bez laktózy
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Tarhoňa 400 g
- Ředkvičky 2 svaz.
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Máta 1 hrs.
- Olej olivový 12 plž
- Citron 1 ks
- Mrkev julienne Albertova tržnice 300 g
- Sůl
- Pepř
- Top round steak 4 ks
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
- Mikrobylinka hrášek 1 hrs.
- Tarhoňa 400 g
- Ředkvičky 2 svaz.
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Máta 1 hrs.
- Olej olivový 12 plž
- Citron 1 ks
- Mrkev julienne Albertova tržnice 300 g
- Sůl
- Pepř
- Top round steak 4 ks
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
- Mikrobylinka hrášek 1 hrs.
Příprava
- 1Uvařte 400 g tarhoni podle návodu na obalu. Po uvaření ji sceďte a nechte vychladnout. Dva svazky ředkviček očistěte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky pomocí mandolíny. Hrst hladkolisté petrželky a hrst čerstvé máty omyjte a nasekejte nadrobno.
- 2V míse smíchejte 4 lžíce olivového oleje a šťávu z ½ citronu. Přidejte vychladlou tarhoňu, plátky ředkviček, 300 g mrkve julienne a nasekané bylinky. Dobře promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.
- 3Připravte si steaky a dochuťte je solí a pepřem z obou stran. Do masa dlaněmi rovnoměrně ze všech stran vmasírujte 2 lžíce olivového oleje. Poté položte steak na rozpálený gril nebo pánev a grilujte dle požadovaného stupně propečení, krvavý: 2,5 minuty z každé strany / středně krvavý: 3 minuty z každé strany / středně propečený: 4 minuty z každé strany / zcela propečený: 5–6 minut z každé strany. Steaky otočte pouze jednou pomocí kleští a do steaku nevpichujte nůž ani vidlici.
- 4Hotové steaky nechte 5 minut odpočinout zabalené v alobalu, aby se šťáva rovnoměrně rozložila. Poté je nakrájené na plátky, dochuťte čerstvě mletým pepřem a hrubozrnnou solí a podávejte s osvěžujícím salátkem z tarhoni a ředkviček. Dozdobte lístky čerstvého koriandru a hrstí mikrobylinek hrášku.
- 1Uvařte 400 g tarhoni podle návodu na obalu. Po uvaření ji sceďte a nechte vychladnout. Dva svazky ředkviček očistěte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky pomocí mandolíny. Hrst hladkolisté petrželky a hrst čerstvé máty omyjte a nasekejte nadrobno.
- 2V míse smíchejte 4 lžíce olivového oleje a šťávu z ½ citronu. Přidejte vychladlou tarhoňu, plátky ředkviček, 300 g mrkve julienne a nasekané bylinky. Dobře promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.
- 3Připravte si steaky a dochuťte je solí a pepřem z obou stran. Do masa dlaněmi rovnoměrně ze všech stran vmasírujte 2 lžíce olivového oleje. Poté položte steak na rozpálený gril nebo pánev a grilujte dle požadovaného stupně propečení, krvavý: 2,5 minuty z každé strany / středně krvavý: 3 minuty z každé strany / středně propečený: 4 minuty z každé strany / zcela propečený: 5–6 minut z každé strany. Steaky otočte pouze jednou pomocí kleští a do steaku nevpichujte nůž ani vidlici.
- 4Hotové steaky nechte 5 minut odpočinout zabalené v alobalu, aby se šťáva rovnoměrně rozložila. Poté je nakrájené na plátky, dochuťte čerstvě mletým pepřem a hrubozrnnou solí a podávejte s osvěžujícím salátkem z tarhoni a ředkviček. Dozdobte lístky čerstvého koriandru a hrstí mikrobylinek hrášku.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.